Sodelovanje znanosti in gospodarstva

Sodelujemo s fakultetami, študentskimi organizacijami in kariernimi centri, ki jim na fakultetah in v našem podjetju redno predstavljamo trende v farmacevtski industriji in zaposlitvene možnosti za mlade strokovnjake. Trdno verjamemo, da spodbujamo raznoliko in vključujoče okolje, v katerem lahko vsakdo pri delu pokaže svojo pristnost. Z edinstvenimi pogledi, izkušnjami in ozadji članov naše ekipe lahko resnično uspevamo in ustvarjamo inovativne rešitve.

Prihajaš iz spodnjih fakultet? Odlično, s tvojo fakulteto že sodelujemo!

 • Univerza v Ljubljani:
  • Fakulteta za farmacijo
  • Fakulteta za kemijo in kemijsko tehnologijo
  • Biotehniška fakulteta
 • Univerza v Mariboru:
  • Fakulteta za kemijo in kemijsko tehnologijo
  • Fakulteta za strojništvo
  • Medicinska fakulteta
 • Univerza na Primorskem:
  • Fakulteta za matematiko, naravoslovje in informacijske tehnologije
 • ter Kemijski inštitut ter Nacionalni inštitut za biologijo.

Poglej kje nas lahko najdeš!

Inovacijsko zlato za naše sodelavce

Na Dnevu inovativnosti, ki je 19. septembra 2023 potekal v organizaciji Gospodarske zbornice Slovenije, smo prejeli zlato in bronasto priznanje za inovativne dosežke na nacionalni ravni.

Zlato priznanje je prejel projekt razvoja raztopine Sugamadeks za injiciranje, bronasto pa razvoj novega postopka proizvodnje kalijevega klavulanata.

Iskrene čestitke vsem sodelujočim!

Preberite več

Slovenski kemijski dnevi 2023

Konferenca Slovenski kemijski dnevi 2023 je potekala kot tridnevni znanstveni dogodek med 13. in 15. septembrom 2023, kjer so bila udeležencem na voljo številna strokovna predavanja, poleg bogatega spremljevalnega programa pa je potekalo tudi tekmovanje za najboljši študentski znanstveni prispevek.

Lek, član skupine Sandoz, se je konferenci pridružil kot diamantni partner. Naš sodelavec, vodja Zgodnjega razvoja v Razvojnem centru Slovenije dr. Zdenko Časar je bil vključen v več ocenjevalnih komisij za nagrade, raziskovalec v Zgodnjem razvoju Aljaž Abe je v razstavnem prostoru predstavil naše podjetje, vodja Analitskega razvoja v Razvojnem centru Slovenije dr. Bojan Mitrović pa je na slavnostni konferenčni večerji imel slavnostni govor, v katerem je izpostavil nedavne velike naložbe v razvojne in proizvodne zmogljivosti v Sloveniji, s katerimi Sandoz v Sloveniji pošilja močno sporočilo o zavezanosti in razvoju generičnih in podobnih bioloških zdravil.

Vtis s konference pa je z nami delil tudi obiskovalec Lekove stojnice »Na Slovenske kemijske dneve sem bil povabljen kot razstavljalec zaradi magistrske naloge, ki je na trajnostni način obravnavala proizvodnjo vodikovega peroksida. Na dogodku se veselim novih poznanstev, prav tako pa si želim razširiti svoje kemijsko znanje izven svoje strokovne niše

AmCham Slovenija - Best of the best

Uvrstili smo se med finaliste AmCham Slovenia Best of the Best projekta, ki izpostavlja odlične poslovne prakse. Strokovno komisijo je prepričal projekt Young Advisory Board – inovativna iniciativa za naše mlade talente, ki se kalijo v strateškem razmišljanju in neposredno sodelujejo s predsednikom uprave ter drugimi vodstvenimi člani.

Držimo pesti za nadaljnjo uvrstitev med top projekte, ki se bodo konec leta potegovali za naziv najboljšega med najboljšimi.