ScienceBEAT 2024
11. do 14. 9. 2024 – Ljubljana, Maribor, Lendava


ScienceBEAT je vrhunski znanstveni in strokovni dogodek, namenjen perspektivnim mladim strokovnjakom s področij naravoslovnih in poslovnih ved iz Slovenije in tujine. Mladim talentom omogoča vstop v globalno mrežo strokovne odličnosti iz sveta znanosti in podjetništva.

Zakaj na ScienceBEAT?

ScienceBEAT je odlična popotnica izstopajočim mladim strokovnjakom in mladim strokovnjakom na začetku njihove karierne poti. Udeleženci bodo:

  • dobili edinstven vpogled v trende in izzive sodobne farmacevtske industrije;
  • začutili utrip globalnega farmacevtskega podjetja, vodilnega v razvoju in proizvodnji podobnih bioloških zdravil ter generičnih farmacevtskih izdelkov;
  • imeli izjemno priložnost mreženja in pridobivanja neprecenljivega znanja ter strokovnega vpogleda v delo svetovno priznanih znanstvenikov in raziskovalcev;
  • pridobili praktične izkušnje s skupinskim delom pri farmacevtsko‑poslovnem izzivu ter priložnost za prikaz znanja in veščin v praksi;
  • doživeli celostno izkušnjo, ki strokovne vsebine dopolnjuje s spoznavanjem lokalne kulture, skrbjo za dobro počutje, čuječnost in osebnostno rast;
  • dobili dostop do globalne mreže strokovnjakov in kariernih priložnosti v agilnem ter navdihujočem poslovnem okolju, ki temelji na vključenosti, pravičnosti in vrednotenju raznolikosti.

Koga iščemo?

Dogodek je namenjen perspektivnim mladim strokovnjakom zadnjega letnika dodiplomskega študija ter študentom magistrskega, doktorskega in postdoktorskega študija naravoslovnih in poslovnih ved iz Slovenije in tujine.

Med vsemi prijavljenimi bomo izbrali 30 udeležencev. Iščemo izjemne posameznike iz različnih okolij in akademskih disciplin, ki bodo v dogodek vnesli raznolikost in odličnost ter skupaj z nami ustvarjali prihodnost farmacevtske panoge.

Dogodek bo potekal v angleškem jeziku, zato je tekoče znanje angleškega jezika pogoj za udeležbo.

Kako se prijaviti?

Rok za prijavo je potekel 5. maja 2024.

Kandidate bomo o izboru obvestili po elektronski pošti konec maja 2024.

Osrednji govorniki

Sir Gregory P. WinterKariera sira Gregoryja Winterja temelji na strokovnem znanju s področja proteinske kemije in tehnologije rekombinantne DNK, najbolj znan pa je po raziskavah razvoja tehnologij za izdelavo humaniziranih in človeških terapevtskih protiteles. Te so pripomogle k nastanku področja terapevtskih protiteles in so bile med drugim uporabljene pri razvoju uspešnic Humira, Keytruda, Avastin in Herceptin. Za delo je prejel številne mednarodne nagrade, kot so nagrada princa Asturije (Španija), nagrada princa Mahidola (Tajska), mednarodna nagrada fundacije Gairdner in kraljeva medalja Kraljeve družbe (Združeno kraljestvo). Za uporabo tehnologije bakteriofagnega prikaza pri izdelavi človeških protiteles, vključno s prvim človeškim protitelesom (Humira), ki ga je FDA odobrila za zdravljenje ljudi, je leta 2018 prejel Nobelovo nagrado za kemijo.

Sir Gregory je bil dodiplomski in podiplomski študent na Univerzi v Cambridgeu (Trinity College). Njegova raziskovalna kariera je skoraj v celoti potekala v Laboratoriju za molekularno biologijo (LMB) Sveta za medicinske raziskave v Cambridgeu, kjer je postal namestnik direktorja in ga zapustil šele leta 2012, ko se je kot magister vrnil na Trinity College v Cambridgeu. Sir Gregory se je poglobil tudi v komercialne razsežnosti svojih raziskav, vključno z vložitvijo patentov, razvojem strategij licenciranja in ustanovitvijo treh uspešnih zagonskih podjetij na podlagi izumov – Cambridge Antibody Technology, Domantis in Bicycle Therapeutics (NASDAQ: BCYC). Od leta 2019 je upokojen, a se še naprej zanima za uporabo in komercializacijo biotehnologije. Je neizvršni direktor podjetja Bicycle Therapeutics (NASDAQ: BCYC), ki ga je ustanovil za razvoj majhnih bicikličnih peptidov kot posnemovalcev protiteles, in neizvršni direktor podjetja Bit Bio (podjetje iz Cambridgea, ki temelji na naprednem programiranju celic). Je tudi skrbnik fundacije Croucher s sedežem v Hongkongu in znanstveni partner družbe Ahren Innovation Capital.

Miha ŠkerlavajMiha Škerlavaj je profesor managementa na Ekonomski fakulteti Univerze v Ljubljani in izredni profesor vodenja in organizacijskega vedenja na BI Norwegian Business School. Je cenjen učitelj, voditelj delavnic in nagrajeni raziskovalec, ki je prejel prestižno Zoisovo nagrado za svoj prispevek k raziskavam na področju inovacij in upravljanja znanja.

Njegovo delo je bilo objavljeno v uglednih mednarodnih raziskovalnih revijah, vključno z Academy of Management Journal, Harvard Business Review, Journal of Organizational Behavior, Leadership Quarterly in Human Resource Management ter v knjigah Capitalizing on creativity: Fostering the implementation of creative ideas at work in Post-heroic leadership. Njegova raziskava je bila deležna pozornosti v svetovnih medijih, kot so The New York Times, Forbes in BBC.

Vključen je v več mednarodnih raziskovalnih sodelovanj s kolegi iz vrhunskih svetovnih poslovnih šol. Ima bogate praktične izkušnje z delavnicami, usposabljanji in svetovalnimi nalogami za stranke v Skandinaviji, Srednji in Vzhodni Evropi ter na Kitajskem. Poučuje doktorske, EMBA, vodstvene in magistrske programe v Evropi in Aziji ter redno vodi delavnice s praktiki o managementu ustvarjalnosti in inovacij, organizacijskem razvoju in spremembah, razvoju voditeljev, organizacijski kulturi in sorodnih temah.

Claire D'Abreu-Hayling

 

Claire D'Abreau-Hayling je julija 2022 postala glavna znanstvena direktorica pri Sandozu po več kot 30 letih kot izvršna direktorica farmacevtskih izdelkov s poglobljenim znanjem o razvoju zdravil in globalnih postopkih raziskav in razvoja. Je tudi članica izvršnega odbora družbe. Preden je prevzela sedanjo vlogo, je bila vodja razvoja izdelkov na sedežu Sandoza v Baslu.

V življenju pred Sandozom je Claire 15 let delala v podjetju Teva Pharmaceuticals v Združenem kraljestvu, kjer je bila višja podpredsednica oddelka za globalne sterilne raziskave in razvoj ter višja podpredsednica regionalne vodje za evropske raziskave in razvoj. V zgodnjih fazah svoje kariere je sodelovala tudi s podjetjema Sanofi in GSK.

Lokacije

Ljubljana

Prvi del programa bo potekal v Ljubljani, kjer si bodo udeleženci ogledali Razvojni center Slovenija, vodilni Sandozov razvojni center za razvoj tehnološko zahtevnih izdelkov, in enoto Aseptični izdelki, kjer poteka proizvodnja približno 70 različnih izdelkov in 500 končnih izdelkov, ki jih za trge po vsem svetu polnimo v sterilne ampule in viale.

Maribor

Osrednji del programa bo potekal v Mariboru, kjer bodo udeleženci tudi nastanjeni. Prisluhnili bodo predavanjem gostujočih znanstvenikov in strokovnjakov ter se v skupinskem delu posvetili iskanju poslovne rešitve za farmacevtski izziv iz prakse.

Lendava

Udeleženci si bodo ogledali našo lendavsko lokacijo, na kateri potekata proizvodnja antiinfektivov in pakiranje končnih farmacevtskih oblik.


Ključni predstavniki organizatorja

Robert Ljoljo
predsednik uprave Leka in predsednik Sandoza Slovenija
»

V Leku premikamo meje dostopnosti za bolnike. Naših vrhunski znanstveniki in raziskovalci so s pionirskim delom spremenili življenja milijonov bolnikov po vsem svetu. Z razvojem in proizvodnjo zahtevnih generičnih in podobnih bioloških zdravil bomo spremenili življenja še milijonom. Prihodnost je svetla. Mladi talenti, premikajte meje dostopnosti z nami!

«
Jure Vajs
vodja Strateških programov
»

ScienceBEAT združuje najboljše v znanosti in podjetništvu. S spodbujanjem dialoga med izjemnimi posamezniki, izkušenimi mentorji in mladimi talenti ustvarjamo okolje, ki ne le podpira razvoja novih idej, ampak tudi omogoča, da se te ideje uresničijo in preoblikujejo v rešitve, ki imajo resničen vpliv na družbo.

«
Dunja Zorman
Strateški programi
»

Zavzemamo se za ustvarjanje prostora, v katerem lahko vsak glas najde svoj odmev in v katerem spodbujamo ustvarjalnost in inovativnost mladih talentov. Pridružite se nam na dogodku ScienceBEAT, na katerem boste v družbi vrhunskih strokovnjakov in drugih izjemnih posameznikov imeli priložnost soustvarjati rešitve za izzive prihodnosti.

«