ScienceBEAT 2023
7. do 10. 9. 2023 – Ljubljana, Lendava


ScienceBEAT je vrhunski znanstveni in strokovni dogodek, namenjen perspektivnim študentom naravoslovnih in poslovnih ved iz Slovenije in tujine. Mladim talentom omogoča vstop v globalno mrežo strokovne odličnosti na področju znanosti in podjetništva.

Zakaj na ScienceBEAT?

ScienceBEAT je odlična popotnica izstopajočim študentom in mladim strokovnjakom na začetku njihove karierne poti. Udeleženci bodo:

  • dobili edinstven vpogled v trende in izzive sodobne farmacevtske industrije;
  • začutili utrip globalnega farmacevtskega podjetja, vodilnega v razvoju in proizvodnji podobnih bioloških zdravil ter generičnih farmacevtskih izdelkov;
  • imeli izjemno priložnost mreženja in pridobivanja neprecenljivega znanja ter strokovnega vpogleda svetovno priznanih znanstvenikov in podjetnikov inovatorjev;
  • pridobili praktične izkušnje s skupinskim delom pri zastavljenem farmacevtsko-poslovnem izzivu ter priložnost za prikaz znanja in veščin v praksi;
  • doživeli celostno izkušnjo, ki strokovne vsebine dopolnjuje s spoznavanjem lokalne kulture, skrbjo za dobro počutje, čuječnost in osebno rast;
  • dobili dostop do globalne mreže strokovnjakov in kariernih priložnosti v agilnem ter navdihujočem poslovnem okolju, ki temelji na vključenosti, pravičnosti in vrednotenju raznolikosti.

Koga iščemo?

Dogodek je namenjen perspektivnim študentom zadnjega letnika dodiplomskega študija ter študentom magistrskega, doktorskega in postdoktorskega študija naravoslovnih ter poslovnih ved iz Slovenije in tujine.

Med vsemi prijavljenimi bomo izbrali 30 udeležencev. Iščemo najbolj izstopajoče posameznike iz različnih okolij in z akademskih področij, ki bodo v dogodek vnesli raznolikost in odličnost ter skupaj z nami ustvarjali prihodnost.

Dogodek bo potekal v angleškem jeziku, zato je tekoče znanje angleškega jezika pogoj za udeležbo.

Kako se prijaviti?

Rok za prijavo je potekel 18. junija 2023.

Prijavljeni kandidati bodo o izboru obveščeni po elektronski pošti v začetku julija 2023.

Osrednja govorca

Sir Paul Nurse

Britanski genetik in celični biolog. Leta 2001 je prejel Nobelovo nagrado za fiziologijo ali medicino za svoje prelomne raziskave celičnega cikla. Trenutno je direktor Inštituta Francisa Cricka v Londonu, ki je eden vodilnih svetovnih biomedicinskih raziskovalnih centrov.

Doktoriral je iz mikrobiologije na Univerzi East Anglia leta 1973. Zasedal je različne akademske položaje, vključno z mestom predsednika Univerze Rockefeller v New Yorku, izvršnega direktorja Cancer Research UK in predsednika Kraljeve družbe (Royal Society).

Svoje raziskovalno delo je osredotočil na razumevanje temeljnih procesov, ki nadzorujejo rast in delitev celic. Pomembno je prispeval na področju genetike in objavil številne članke v vodilnih znanstvenih publikacijah. Poleg Nobelove nagrade je prejel številna druga priznanja, vključno z nagrado Alberta Laskerja za temeljne medicinske raziskave in Copleyjevo medaljo Kraljeve družbe.

Andy Baynes

Nekdanji izvršni direktor podjetij Apple, Nest in Google, podjetnik ter strokovnjak za oblikovanje izdelkov in inovacije.

Ustanovil je Nestov oddelek za poslovni razvoj in začenši z revolucionarnim pametnim, učečim se termostatom Nest Learning Thermostat vzpostavil kanal z več kot sto podjetniškimi partnerji. S svojim delom je pomagal Nestu postati najbolj prepoznavna blagovna znamka na svetu za energetsko učinkovitost in tehnologijo pametnega doma.

Pred tem je kot direktor okoljskih tehnologij pri Applu tesno sodeloval s Stevom Jobsom in zasnoval prvo strategijo oblikovanja izdelkov za okoljsko odličnost v panogi.

Baynes ima več kot 20 let izkušenj v sektorju zabavne elektronike in informacijske tehnologije, patentiral je več inovacij ter objavil članke o oblikovanju in inovacijah, okoljskem oblikovanju izdelkov ter energetski učinkovitosti. Baynes svetuje in vlaga v tehnološka podjetja v zgodnji fazi razvoja in predava na vrhunskih univerzah. Leta 2010 je prejel nagrado GEELA 2010 za odličnost okoljskega oblikovanja.

Lokacije

Ljubljana

Prvi del programa bo potekal v Ljubljani, kjer si bodo udeleženci ogledali Razvojni center Slovenija, vodilni Sandozov razvojni center za razvoj tehnološko zahtevnih izdelkov, in enoto Aseptični izdelki, kjer poteka proizvodnja približno 70 različnih izdelkov in 500 končnih izdelkov, ki jih za trge po vsem svetu polnimo v sterilne ampule in viale.

Lendava

Drugi del programa bo potekal v Prekmurju. Udeleženci si bodo ogledali našo lendavsko lokacijo, na kateri potekata proizvodnja antiinfektivov in pakiranje končnih farmacevtskih oblik, prisluhnili predavanjem in se v skupinskem delu posvetilu iskanju poslovne rešitve za dejanski farmacevtski izziv.

Organizacijska ekipa

Jure Vajs
vodja Strateških programov, Lek
»

ScienceBEAT na enem mestu združuje najboljše, kar nudi svet na področju znanosti in podjetništva. Mladim talentom ponuja edinstveno platformo za mreženje, učenje od vrhunskih strokovnjakov in podjetnikov, ki na svojih področjih premikajo meje, ter sodelovanje v spodbudnih razpravah in dejavnostih. Pridružite se nam in začutite utrip znanosti!

«
Tea Vizjak Kvas
Strateški programi, Lek
»

Odličnost, predanost in strast so lastnosti, ki odlikujejo najuspešnejše in najprodornejše znanstvenike ter podjetnike na svetu. Naj vas navdihnejo in spodbudijo k uresničitvi vseh vaših potencialov – postanite del prve generacije udeležencev dogodka ScienceBEAT.

«
Kim Christina Koritnik
komunikacijski manager ekspert, Lek
»

Udeležite se dogodka ScienceBEAT in začutite utrip, ki bo v farmacevtski industriji odmeval kot najsodobnejši ritem prihodnosti! ScienceBEAT je več kot vrhunski strokovni dogodek; je neprecenljiva izkušnja za vse izstopajoče talente in odlična popotnica na začetku njihove karierne poti.

«