TechBEAT 2024
9. in 10. 5. 2024 – Ljubljana, Bled

TechBEAT je izkustveni dogodek, namenjen perspektivnim srednješolcem s področij naravoslovno-tehničnih ved iz Slovenije. Mladim talentom omogoča prvi stik ter izkušnjo z globalno mrežo strokovne odličnosti iz sveta znanosti in tehnologije v farmacevtski industriji. 

Zakaj na TechBEAT?

TechBEAT je edinstvena izkušnja za srednješolke in srednješolce na začetku njihove karierne poti. Udeleženci bodo:

  • dobili edinstven vpogled v trende in izzive sodobne farmacevtske industrije;
  • začutili utrip globalnega farmacevtskega podjetja, vodilnega v razvoju in proizvodnji podobnih bioloških zdravil ter generičnih farmacevtskih izdelkov;
  • imeli izjemno priložnost mreženja in pridobivanja neprecenljivega znanja ter strokovnega vpogleda v tehnologijo;
  • pridobili praktične izkušnje s skupinskim delom pri tehnično-naravoslovnem izzivu ter priložnost za prikaz znanja in veščin v praksi;
  • dobili dostop do globalne mreže strokovnjakov in kariernih priložnosti v agilnem ter navdihujočem poslovnem okolju, ki temelji na vključenosti, pravičnosti in vrednotenju raznolikosti.

Koga iščemo?

Dogodek je namenjen perspektivnim mladim srednješolkam in srednješolcem naravoslovno-tehničnih smeri.

Prijave smo letos zbirali prek partnerskih srednjih šol

V kolikor ste zainteresirani za sodelovanje nam lahko pišite na elektronski naslov: strategic.programs@sandoz.com.

Osrednji gostje

Uroš OcepekDr. Uroš Ocepek je učitelj leta 2022, ki poučuje na Srednji tehniški in poklicni šoli Trbovlje. Je pionir uvajanja vsebin s področja umetne inteligence v slovensko šolstvo. Dr. Ocepek je tudi inovator – prejel je že 13 priznanj za 12 inovacij (priznanja podeljuje Gospodarska zbornica Slovenije). Pri dijakih spodbuja inovativnost in sodelovalno delo. Je prejemnik najvišje državne nagrade RS za izjemne dosežke na področju srednjega šolstva za leto 2022. Dr. Ocepek je novembra 2023 predstavljal Slovenijo na Global Teacher Prize, kjer se je kot prvi slovenski učitelj uvrstil med 50 najboljših učiteljev na svetu. Zasavska regija ga je razglasila tudi za Zasavca leta 2023, leto pred tem pa je prejel tudi županovo priznanje Občine Trbovlje.


Petra Osojnik
Petra Osojnik je vodja validacij v aseptični enoti v družbi Lek, članu skupine Sandoz. Vodi več kot 20 tehnologov in inženirjev. V svojih mladih letih se je odločila za šolanje na srednji kemijski šoli, nato pa je študij nadaljevala na Fakulteti za kemijo in kemijsko tehnologijo Univerze v Mariboru. Poleg znanja in iznajdljivosti Petra izstopa po sposobnosti koordinacije aktivnosti timov, kot na primer pri uvedbi nove polnilne linije nesterilnih izdelkov v enoti Tekoči izdelki.

»Ker so v središču našega delovanja vedno bolniki, bi poudarila hitrost našega delovanja. Projekti v aseptični proizvodnji so zelo kompleksni in dolgotrajni zaradi specifike proizvodnje. Tisto, kar bi rada res poudarila, pa je, da hitro, odlično delo ne bi bilo možno brez super sodelavcev, in mislim, da smo na to v Leku lahko res ponosni.« Sodelovala je tudi pri projektu uvajanja novih formatnih delov za polnilne linije za proizvodnjo podobnih bioloških zdravil v enoti Izdelkov v stekleničkah.

 Petrino delo je navdihujoča zgodba za prihodnost: »Dober inženir je vedoželjen, znanje poveže v celoto in ima tendenco timskega duha.«


Blaž ZupanDr. Blaž Zupan je docent na katedri za podjetništvo na Ekonomski fakulteti Univerze v Ljubljani. Sodeluje pri številnih predmetih s področja podjetništva, še posebej je specializiran za razvoj novih idej, produktov in storitev. Poleg pedagoškega in raziskovalnega dela je hkrati ustanovitelj in solastnik več podjetij v Sloveniji in tujini, iz nekaterih je tudi uspešno izstopil s prodajo deleža. Je aktiven investitor, poslovni angel in podjetniški mentor. Deluje tudi na področju svetovanja tako velikim podjetjem kot podjetnikom začetnikom s področja inovativnosti, analiz domačega in mednarodnega trga, poslovnih priložnosti, trženja, financiranja, učinkovitih predstavitev in iskanja novih idej pri razvoju izdelkov in storitev s pomočjo t. i. design thinkinga in lean (vitkih) metod.


Lokaciji

Ljubljana

Prvi del programa bo potekal v Ljubljani. Tam si bodo udeleženci ogledali enoto Aseptični izdelki, kjer poteka proizvodnja približno 70 različnih izdelkov in 500 končnih izdelkov, ki jih za trge po vsem svetu polnimo v sterilne ampule in viale.


Bled

Osrednji del programa bo potekal na Bledu, kjer bodo udeleženci tudi nastanjeni. Prisluhnili bodo predavanjem strokovnjakov in se v skupinskem delu posvetili iskanju naravoslovno-tehnične rešitve za farmacevtski izziv iz prakse.