Nadzorni svet farmacevtske družbe imenoval nove člane Lekove uprave

  • S 4. julijem spremenjena Lekova uprava za obdobje do 1. septembra 2024.
29. 6. 2023

Nadzorni svet Leka je na seji konec junija potrdil spremembe v članstvu uprave družbe na predlog Roberta Ljolja, predsednika uprave Leka d.d. in predsednika Sandoza Slovenija. Spremembe v upravi so povezane z nameravano oddelitvijo Leka, člana skupine Sandoz, od Novartisa.

Upravo farmacevtske družbe Lek bodo od 4. julija sestavljali: Robert Ljoljo, predsednik uprave Leka, Andreja Bucik Primožič, direktorica Financ, Eva Podgoršek, direktorica Pravnih zadev, Paulina Pazio, direktorica Kadrov, Matjaž Tršek, direktor Razvojnega centra Slovenije, Simon Rečnik, direktor Trdnih izdelkov Lendava, Gregor  Makuc, direktor Korporativnih zadev, in Marjan Novak, delavski direktor. Dosedanjim članom uprave, Urošu Urlebu, Raulu Intriago Lombeidi in Kseniji Butenko Černe, bo mandat prenehal 3. julija.

Robert Ljoljo, ki je na čelu podjetja od septembra 2019, tudi v novi sestavi uprave ostaja njen predsednik, odgovoren pa bo za področje strateških programov in komercialne zadeve (več informacij).

Andreja Bucik Primožič je članica uprave za področje financ in tehnologije (več  informacij).

Eva Podgoršek je članica uprave za področje pravnih zadev in skladnosti poslovanja (več informacij).

Paulina Pazio je članica uprave za področje kadrov (več informacij).

Matjaž Tršek je član uprave za področje razvoja (več informacij).

Simon Rečnik je član uprave za področje tehničnih dejavnosti (več informacij).

Gregor Makuc je član uprave za korporativne zadeve (več informacij).

Marjan Novak je delavski direktor in član uprave Leka (več informacij).

Mandat vseh članov uprave traja do 1. septembra 2024.

* * *

Lek, član skupina Sandoz je, prva in najstarejša farmacevtska družba v Sloveniji, kjer razvijamo, izdelujemo in tržimo učinkovita, varna ter kakovostna generična in podobna biološka zdravila, namenjena bolnikom po vsem svetu. Pri delu nas vodijo visoki etični standardi, inovativno razmišljanje in prebojni dosežki naših vrhunskih strokovnjakov. Že desetletja dejavno soustvarjamo slovenski, evropski in svetovni razvojno-raziskovalni prostor. V Sloveniji s skoraj 3000 zaposlenimi gradimo kulturo odprtega dialoga in ponosno ter odgovorno nosimo naziv najuglednejšega delodajalca v Sloveniji.

Sandoz
Novartisova divizija Sandoz je vodilna družba na svetu med generičnimi in podobnimi biološkimi zdravili. Naše poslanstvo je utirati pot dostopni zdravstveni oskrbi bolnikov z razvijanjem in trženjem novih, cenovno dostopnih rešitev, ki izpolnjujejo izkazane medicinske potrebe. Naš cilj je postati vodilna in  najbolj cenjena generična farmacevtska družba na svetu. Naš portfelj obsega  širok krog molekul, ki pokrivajo vsa glavna terapevtska področja; v letu 2022 so predstavljale prodajo v višini 9,2 milijarde ameriških dolarjev.

* * *

V sporočilu za javnost so izjave in napovedi o poslovanju v prihodnje. Napovedi obsegajo ocene, oblikovane na podlagi vseh informacij, ki jih imamo trenutno na voljo. Če bi se izkazalo, da so predvidevanja teh napovedi nezanesljiva, bi bili lahko dejanski izidi poslovanja drugačni od pričakovanih.

- konec -

Zadodatne informacije se obrnite na:
Gregorja Makuca
Korporativne zadeve
Lek farmacevtska družba d. d.
telefon: 01 580 22 43
gregor.makuc@sandoz.com