Andreja Bucik Primožič, direktorica Financ in članica uprave Leka d.d.

Andreja Bucik Primožič je diplomirala na Ekonomski fakulteti v Ljubljani in magistrirala iz poslovne administracije na London Business School v Veliki Britaniji. 

Farmacevtski družbi Lek se je pridružila leta 2005. Od takrat je imela več lokalnih in regionalnih vlog v Poslovnem planiranju in analizah (PPA) za Tehnične dejavnosti, preden je leta 2012 prevzela vodenje PPA za Komercialne dejavnosti za Zahodno Evropo na sedežu Sandoza v Holzkirchnu. Ob vrnitvi v Slovenijo leta 2016 je postala najprej vodja PPA in nato še Financ za Trdne izdelke v Ljubljani, kjer je med drugim usklajevala vse vodje Financ lokacij Novartisovih Tehničnih dejavnosti (NTO) v Sloveniji pri upravljanju talentov  in vzpostavljanju stabilne finančne organizacije s skupnimi standardi skladnosti.

Od leta 2020 je vodja Financ Globalnih operativnih centrov (GOC) NTO, kjer je odgovorna za finančno načrtovanje in nadzor, vzpostavljanje finančne strukture in finančnega tima GOC s skoraj 80 sodelavci, ki podpira več kot 15 proizvodnih lokacij NTO.

Andreja Bucik Primožič je s 1. decembrom 2021 postala finančna direktorica Leka in tudi članica Lekove uprave.