Lek prejel priznanje za inovativno prakso preprečevanja bega možganov

  • Lek je na konferenci HR&M, ki jo prireja Planet GV, za projekt Bio karierni zajtrk prejel priznanje za najboljšo prakso na področju razvoja zaposlenih med velikimi podjetji.   
  • Projekt Bio karierni zajtrk je namenjen spodbujanju vračanja slovenskih strokovnjakov naravoslovja iz tujine v domače okolje.
  • S projektom Lek aktivno pristopa k problematiki bega možganov, saj so na omenjeni način zaposlili 15 sodelavcev, ki bi drugače za delom odšli v tujino. 
16. 11. 2017

Farmacevtska družba Lek je prejemnica priznanja za najboljšo prakso na področju razvoja zaposlenih. Nagrado so podelili na konferenci HR&M, osrednjem dogodku, ki izpostavlja aktivno sodelovanje vodstva in kadrovskih strokovnjakov za razvoj organizacije in zaposlenih. Lek je nagrado prejel za inovativen projekt Bio karierni zajtrk, s katerim so aktivno pristopili k problematiki bega možganov v tujino.

Projekt Bio karierni zajtrk je namenjen spodbujanju vračanja slovenskih strokovnjakov s področja naravoslovja, ki delajo ali študirajo v tujini, nazaj v domače okolje. Bio karierni zajtrk je v Leku doslej potekal dvakrat. V letu 2016 se je prvega zajtrka udeležilo več kot 90 strokovnjakov, skupno pa so do danes zaposlili 15 strokovnjakov, ki bi se drugače zaradi službe preselili v tujino. »Uspešnost projekta je preprosto v tem, da smo se zavestno lotili problematike bega možganov in se odločili, da bomo pripravili dogodek izključno za Slovence v tujini. Na Bio kariernem zajtrku jim predstavimo številne možnosti, ki jih ponujamo in z njimi opravimo tudi prve razgovore. V veliko zadovoljstvo nam je, da lahko vrhunskim strokovnjakom ponudimo izzive pri nas, da se z veseljem vrnejo domov,« je dejala Špela Bernhard, idejna vodja projekta. Pri projektu Bio karierni zajtrk sodelujeta tudi Javni sklad RS za razvoj kadrov in štipendije in Društvo v tujini izobraženih Slovencev VTIS.

Samo Roš, direktor kadrov in član uprave Leka, je na konferenci poudaril, da se beg možganov v tujino da preprečiti, je pa za to treba razviti inovativne prakse, ki bodo te ljudi prepričale, da poskusijo z delom tukaj. »Strokovnjaki, ki se bodisi še izobražujejo ali že delajo v tujini, se za vrnitev v domače okolje navadno odločijo takrat, ko spoznajo, da bodo tudi doma lahko uresničili svoje strokovne ambicije. Izzivi, ki jim jih zastavljamo v visokotehnološkem farmacevtskem podjetju, so pogosto ključni argument, ki pripelje do te odločitve,« je še izpostavil.

Priznanja za dobre kadrovske prakse na so prejeli še Infinum Akademija podjetja Infinum in Komunala Brežice z merljivim povezovanjem organizacijske kulture, zavzetosti in inovativnosti zaposlenih.

* * *

Lek, član skupine Sandoz, je eden ključnih stebrov druge največje generične farmacevtske družbe na svetu. Je njen vodilni globalni razvojni center za tehnološko zahtevne izdelke in tehnologije, eden ključnih globalnih proizvodnih centrov za učinkovine in zdravila, kompetenčni center za razvoj vertikalno integriranih izdelkov, kompetenčni center Sandoza pri razvoju in proizvodnji biofarmacevtskih učinkovin in izdelkov, center oskrbe za trge Srednje in Vzhodne Evrope, Jugovzhodne Evrope in SND ter trži in prodaja Sandozove izdelke v Sloveniji. Podrobnejše informacije so na voljo na http://www.lek.si/.

Sandoz je vodilna družba na svetu na področju generičnih in podobnih bioloških zdravil. Kot divizija skupine Novartis si prizadevamo odkrivati nove načine za izboljšanje in podaljševanje življenja ljudi. Z razvijanjem inovativnih pristopov za zagotavljanje dostopa do visoko kakovostne zdravstvene oskrbe ljudem po vsem svetu prispevamo k sposobnosti družbe, da zadovolji naraščajoče potrebe po zdravstvenem varstvu. Naš portfelj obsega okrog 1000 molekul, ki pokrivajo vsa glavna terapevtska področja in so v letu 2016 predstavljale prodajo v višini 10,1 milijarde ameriških dolarjev. V letu 2016 so naši izdelki dosegli več kot 500 milijonov bolnikov in prizadevamo si, da bi jih dosegli milijardo. Sedež Sandoza je v Holzkirchnu v Nemčiji, v okolici Münchna. Sandoz je na Twitterju.

Sledite @Sandoz_global na http://twitter.com/Sandoz_Global (povezava je zunanja).
Za dodatne informacije obiščite spletno stran http://www.sandoz.com.

Novartis ponuja rešitve za varovanje zdravja, ki izpolnjujejo vedno večje potrebe bolnikov in družbe. Novartis s sedežem v Baslu v Švici ponuja zelo raznoliko paleto zdravil, s katerimi zadovoljuje te potrebe: inovativna zdravila, cenovno dostopna generična in podobna biološka zdravila ter izdelke za zdravje oči. Novartis ima vodilni položaj v svetu na vsakem od teh področij. V letu 2016 so družbe v skupini Novartis dosegle prihodek od prodaje v višini 48,5 milijarde ameriških dolarjev, približno 9 milijard ameriških dolarjev je bilo vloženih v raziskave in razvoj. Skupina Novartis v svojih družbah zaposluje približno 121.000 ljudi. Novartisovi izdelki so na voljo v več kot 155 državah po vsem svetu. Za dodatne informacije obiščite spletno stran www.novartis.com.

* * *

V sporočilu za javnost so izjave in napovedi o poslovanju v prihodnje. Napovedi obsegajo ocene, oblikovane na podlagi vseh informacij, ki jih imamo trenutno na voljo. Če bi se izkazalo, da so predvidevanja teh napovedi nezanesljiva, bi bili lahko dejanski izidi poslovanja drugačni od pričakovanih.

- konec -

Za dodatne informacije se obrnite na:
Katarino Klemenc
Korporativno komuniciranje
Lek farmacevtska družba d. d.
telefon: 01 580 22 43
telefaks: 01 580 24 32
katarina.klemenc@sandoz.com