Lek že petnajstič prejel priznanje TOP 10 Izobraževalni management

  • Lek se je že petnajstič uvrstil med deset najboljših skrbnikov znanja v slovenskem prostoru. 
  • V letu 2016 so Lekovi uslužbenci skupaj opravili kar 173.162 izobraževalnih ur.
  • Nagrado podeljujeta Planet GV in Inštitut za izobraževalni management Sofos.
19. 10. 2017

Farmacevtska družba Lek je prejela že petnajsto priznanje TOP 10 Izobraževalni management in se ponovno uvrstila med deset najboljših skrbnikov znanja v slovenskem prostoru. Planet GV in Inštitut za izobraževalni management Sofos podeljujeta nagrado desetim podjetjem v Sloveniji, ki so v preteklem letu največ in najbolj sistematično vlagala v izobraževanje zaposlenih.

Zaposleni v Leku so se tudi v preteklem obdobju zelo veliko izobraževali, dostop do novih znanj pa so jim v letu 2016 omogočili in olajšali tudi z uvedbo napredne spletne rešitve Skillsoft, ki prinaša širok nabor sredstev za osebni razvoj in učenje.  Omogoča neomejen dostop vsem Lekovim sodelavcem in je na voljo 24 ur na dan, sedem dni v tednu. Skillsoft pokriva širok nabor tem od poslovnih veščin in osebne učinkovitosti do IT-veščin ter vodstvenih sposobnosti;  teme so v različnih oblikah, vključno s spletnimi tečaji, video posnetki, knjigami in avdioknjigami.

Poleg omenjene spletne rešitve so se pri obveznih izobraževanjih odločili za uvedbo sodobnega elektronskega izobraževalnega sistema SELS.

»Da bi izboljšali proces in čim manj ovirali redno delo, smo se v Leku pri obveznih izobraževanjih odločili za prehod na elektronski izobraževalni sistem SELS,« je razloge za preoblikovanje izobraževalnega sistema pojasnil Fikret Bašanović, menedžer razvoja organizacije in izobraževanja v Leku. »Kot farmacevtska družba smo zavezani h kakovosti naših izdelkov, zato veliko pozornosti posvečamo izobraževanju zaposlenih o kakovosti (t. i. izobraževanja GxP). Organizacija izobraževanja GxP klasično, v učilnici je bila zaradi velikega števila zaposlenih, ki se ga udeležujejo vsako leto, zelo zapletena. Z elektronskim sistemom smo proces poenostavili in optimizirali.«

Novi izobraževalni sistem omogoča bolj učinkovito poslovanje, saj večina zaposlenih lahko izobraževanje opravi v elektronski obliki. Tako se izobraževanja udeležijo, ko jim časovno najbolj ustreza, kar zelo vpliva na učinkovitost poslovanja. V letu 2016 sta se vsaj ene oblike izpopolnjevanja znanja ali usposabljanja udeležila 3502 Lekova uslužbenca, skupaj so opravili kar 173.162 izobraževalnih ur.

Priznanja TOP 10 so podelili na letošnji konferenci Organizacijsko učenje in razvoj, ki je potekala 19. in 20. oktobra v Portorožu.

* * *

Lek, član skupine Sandoz, je eden ključnih stebrov druge največje generične farmacevtske družbe na svetu. Je njen vodilni globalni razvojni center za tehnološko zahtevne izdelke in tehnologije, eden ključnih globalnih proizvodnih centrov za učinkovine in zdravila, kompetenčni center za razvoj vertikalno integriranih izdelkov, kompetenčni center Sandoza pri razvoju in proizvodnji biofarmacevtskih učinkovin in izdelkov, center oskrbe za trge Srednje in Vzhodne Evrope, Jugovzhodne Evrope in SND ter trži in prodaja Sandozove izdelke v Sloveniji. Podrobnejše informacije so na voljo na http://www.lek.si/. 

Sandoz je vodilna družba na svetu na področju generičnih in podobnih bioloških zdravil. Kot divizija skupine Novartis si prizadevamo odkrivati nove načine za izboljšanje in podaljševanje življenja ljudi. Z razvijanjem inovativnih pristopov za zagotavljanje dostopa do visoko kakovostne zdravstvene oskrbe ljudem po vsem svetu prispevamo k sposobnosti družbe, da zadovolji naraščajoče potrebe po zdravstvenem varstvu. Naš portfelj obsega okrog 1000 molekul, ki pokrivajo vsa glavna terapevtska področja in so v letu 2016 predstavljale prodajo v višini 10,1 milijarde ameriških dolarjev. V letu 2016 so naši izdelki dosegli več kot 500 milijonov bolnikov in prizadevamo si, da bi jih dosegli milijardo. Sedež Sandoza je v Holzkirchnu v Nemčiji, v okolici Münchna. Sandoz je na Twitterju. 

Sledite @Sandoz_global na http://twitter.com/Sandoz_Global (povezava je zunanja).

Za dodatne informacije obiščite spletno stran http://www.sandoz.com. 

Novartis ponuja rešitve za varovanje zdravja, ki izpolnjujejo vedno večje potrebe bolnikov in družbe. Novartis s sedežem v Baslu v Švici ponuja zelo raznoliko paleto zdravil, s katerimi zadovoljuje te potrebe: inovativna zdravila, cenovno dostopna generična in podobna biološka zdravila ter izdelke za zdravje oči. Novartis ima vodilni položaj v svetu na vsakem od teh področij. V letu 2016 so družbe v skupini Novartis dosegle prihodek od prodaje v višini 48,5 milijarde ameriških dolarjev, približno 9 milijard ameriških dolarjev je bilo vloženih v raziskave in razvoj. Skupina Novartis v svojih družbah zaposluje približno 118.000 ljudi. Novartisovi izdelki so na voljo v več kot 155 državah po vsem svetu. Za dodatne informacije obiščite spletno stran www.novartis.com. 

* * *

V sporočilu za javnost so izjave in napovedi o poslovanju v prihodnje. Napovedi obsegajo ocene, oblikovane na podlagi vseh informacij, ki jih imamo trenutno na voljo. Če bi se izkazalo, da so predvidevanja teh napovedi nezanesljiva, bi bili lahko dejanski izidi poslovanja drugačni od pričakovanih.

- konec -

Za dodatne informacije se obrnite na:
Katarino Klemenc
Korporativno komuniciranje 
Lek farmacevtska družba d. d.
telefon: 01 580 22 43
telefaks: 01 580 24 32
katarina.klemenc@sandoz.com