Lek ponovno pridobil polni certifikat Družini prijazno podjetje

  • Farmacevtska družba Lek je drugič zapored prejemnik polnega certikata Družini prijazno podjetje. 
  • V pobudi Družini prijazno podjetje Lek sodeluje od samega začetka projekta. Je eno prvih podjetij v Sloveniji, ki je prejel polni certifikat. Certifikat že deseto leto zapored podeljuje nevladna organizacija Ekvilib Inštitut.
  • Certifikat Družini prijazno podjetje dokazuje Lekovo zavezanost k ustvarjanju delovnega okolja, ki je prijazno zaposlenim in njihovim družinam.
12. 12. 2016

»Že vrsto let smo zavezani k temu, da ustvarjamo delovno okolje, v katerem se naši zaposleni dobro počutijo in ki jim omogoča učinkovito usklajevanje poklicnega in zasebnega življenja. V Leku ukrepe sprejemamo in prilagajamo predvsem na pobudo naših zaposlenih ter vseskozi skrbimo za to, da se ukrepi tudi izvajajo,« je ob podaljšanju polnega certifikata Družini prijazno podjetje dejal Marjan Novak, član uprave in delavski direktor. V družbi Lek, ki letos obeležuje 70 let svojega obstoja, bodo s prizadevanji za ohranjanje položaja privlačnega delodajalca za zaposlene z družinami tudi nadaljevali, saj je to pomemben del njihove odgovornosti do zaposlenih.

V času, odkar je Lek prejemnik certifikata Družini prijazno podjetje, so sprejeli vrsto družini prijaznih ukrepov, kot so fleksibilen delovni čas z možnostjo izbire prihoda in odhoda na delovno mesto, časovni konto, možnost dela od doma, ponovno vključevanje zaposlenih v delo po starševskem oziroma porodniškem dopustu, dneve odprtih vrat za družine zaposlenih, varstvo šolskih otrok in prostočasne aktivnosti za otroke v času šolskih počitnic. Pred nekaj leti so sprejeli tudi ukrep - otroški časovni bonus, ki staršem omogoča, da si lahko vzamejo prost dan ob uvajanju otrok v šolo ali vrtec. Poleg tega so v individualne načrte kariernega razvoja v letne razgovore vključili tudi tematiko usklajevanja poklicnega in zasebnega življenja ter izdali priporočilo vodjem za sklicevanje sestankov s predvidenim začetkom in zaključkom v okviru fiksnega delovnega časa (med 8.30 in 15.00).

Zaposlenim so na voljo še dodatne ugodnosti, med drugim Lekov vrtec v Ljubljani, obdarovanja otrok, različna športna udejstvovanja zaposlenih, fitnes studio in zdravstvena ambulanta na sedežu družbe ter dodatna izobraževanja. Zaposlene spodbujajo k zdravemu načinu življenja, in sicer z vrsto dejavnosti skozi vse leto.

Zadovoljstvo zaposlenih potrjujejo rezultati mnenjskih raziskav med  zaposlenimi in njihova aktivna vloga pri oblikovanju predlogov novih ukrepov, s katerimi želijo soustvarjati družini prijazne pogoje v družbi. 

* * *

Lek, član skupine Sandoz, je eden ključnih stebrov druge največje generične farmacevtske družbe na svetu. Je njen vodilni globalni razvojni center za tehnološko zahtevne izdelke in tehnologije, eden ključnih globalnih proizvodnih centrov za učinkovine in zdravila, kompetenčni center za razvoj vertikalno integriranih izdelkov, kompetenčni center Sandoza pri razvoju in proizvodnji biofarmacevtskih učinkovin in izdelkov, center oskrbe za trge Srednje in Vzhodne Evrope, Jugovzhodne Evrope in SND ter trži in prodaja Sandozove izdelke v Sloveniji. Podrobnejše informacije so na voljo na http://www.lek.si/.

Sandoz je vodilna družba na svetu na področju generičnih in podobnih bioloških zdravil. Kot divizija skupine Novartis si prizadevamo odkrivati nove načine za izboljšanje in podaljševanje življenja ljudi. Z razvijanjem inovativnih pristopov za zagotavljanje dostopa do visoko kakovostne zdravstvene oskrbe ljudem po vsem svetu prispevamo k sposobnosti družbe, da zadovolji naraščajoče potrebe po zdravstvenem varstvu. Naš portfelj obsega okrog 1000 molekul, ki pokrivajo vsa glavna terapevtska področja in so v letu 2015 predstavljale prodajo v višini 10,1 milijarde ameriških dolarjev. V letu 2015 so naši izdelki dosegli več kot 500 milijonov bolnikov in prizadevamo si, da bi jih dosegli milijardo. Sedež Sandoza je v Holzkirchnu v Nemčiji, v okolici Münchna. Sandoz je na Twitterju. 

Sledite @Sandoz_global na http://twitter.com/Sandoz_Global (povezava je zunanja).
Za dodatne informacije obiščite spletno stran www.sandoz.com/makingaccesshappen.

Novartis ponuja rešitve za varovanje zdravja, ki izpolnjujejo vedno večje potrebe bolnikov in družbe. Novartis s sedežem v Baslu v Švici ponuja zelo raznoliko paleto zdravil, s katerimi zadovoljuje te potrebe: inovativna zdravila, izdelke za zdravje oči in cenovno dostopna generična zdravila. Novartis je edina globalna družba, ki je na vodilnem mestu na teh področjih. V letu 2015 so družbe v skupini Novartis dosegle prihodek od prodaje v višini 49,4 milijarde ameriških dolarjev, približno 8,9 milijarde ameriških dolarjev (8,7 milijarde ameriških dolarjev brez stroškov slabitve in amortizacije) je bilo vloženih v raziskave in razvoj. Skupina Novartis v svojih družbah zaposluje približno 118.000 ljudi. Novartisovi izdelki so na voljo v več kot 180 državah po vsem svetu. Za dodatne informacije obiščite spletno stran http://www.novartis.com.

* * *

V sporočilu za javnost so izjave in napovedi o poslovanju v prihodnje. Napovedi obsegajo ocene, oblikovane na podlagi vseh informacij, ki jih imamo trenutno na voljo. Če bi se izkazalo, da so predvidevanja teh napovedi nezanesljiva, bi bili lahko dejanski izidi poslovanja drugačni od pričakovanih.

- konec -

Za dodatne informacije se obrnite na:
Katarino Klemenc
Korporativno komuniciranje
Lek farmacevtska družba d. d.
telefon: 01 580 22 43
telefaks: 01 580 24 32
katarina.klemenc@sandoz.com