Lek, član skupine Sandoz, lansiral program Balans za spodbujanje zdravega načina življenja

  • Probiotiki na naraven in varen način ohranjajo ravnovesje naše črevesne mikrobiote, kar je pomembno za naše zdravje.
  • Kot del prizadevanj Leka, člana skupine Sandoz, za spodbujanje zdravega načina življenja smo lansirali program Balans, ki pomaga vzdrževati naše notranje in zunanje ravnovesje.
  • Program dopolnjuje 30-letne izkušnje, ki jih ima Lek, član skupine Sandoz, na področju probiotikov, in njegovo močno družino probiotičnih izdelkov Linex®.
22. 4. 2015

Probiotiki pomagajo ohranjati ravnovesje črevesne mikrobiote ter podpirajo delovanje imunskega in črevesnega sistema, zaradi česar so pomembni za naše zdravje. Kot del svojih prizadevanj za spodbujanje zdravega načina življenja je Lek, član skupine Sandoz, lansiral posebej prilagojen program Balans (www.linex-probio.com), ki temelji na preprostih, vendar učinkovitih telesnih vajah, receptih za pripravo zdravih obrokov ter nasvetih, ki bodo ljudem pomagali premagovati vsakodnevne izzive.

Program zdravega načina življenja Balans je namenjen vsem, ki želijo v svoje vsakdanje življenje vnesti več ravnovesja in harmonije. Kadar smo v ravnovesju, imamo občutek, da obvladujemo svoje življenje: učinkovito razporejamo svoj čas, obvladujemo stres, smo telesno dejavni in se zdravo prehranjujemo.

Medtem ko s programom Balans skrbimo za zunanje ravnovesje, nam probiotiki pomagajo doseči notranjega.

Lek, član skupine Sandoz, ima obsežne izkušnje na področju probiotikov in močno družino probiotičnih izdelkov. Družina probiotičnih izdelkov Linex® s svojo edinstveno sestavo, kakovostjo in tehnološko dovršenostjo ščiti ravnovesje črevesne mikrobiote. Lek je začel proizvajati probiotični izdelek Linex® leta 1982 na Prevaljah in se danes lahko pohvali z več kot 30-letno tradicijo kakovosti.

Probiotiki iz Leka, člana skupine Sandoz, so do danes dosegli več milijonov ljudi v več kot 40 državah širom sveta. Proizvodnja izdelkov Linex® (Linex®, Linex® Forte in Linex® Linbi ) poteka pod enakimi visokimi standardi kakovosti, kot veljajo za druga naša zdravila, in temelji na več desetletnem strokovnem znanju in izkušnjah.

Linex® je bil leta 2013 najuspešnejša blagovna znamka v kategoriji probiotikov v regiji Srednja in Vzhodna Evropa1.

Vir:
1 Vir: Nicholas Hall’s globalna OTC podatkovna baza DB6.
Srednja in Vzhodna Evropa vključuje: Bolgarijo, Hrvaško, Češko, Madžarsko, Kazahstan, Litvo, Poljsko, Romunijo, Rusijo, Slovaško, Slovenijo, Turčijo in Ukrajino.

Podporna literatura:

  • Binns N. Probiotics, prebiotics and the gut microbiota. ILSI Europe Concise Monograph Series, 2013. ILSI Europe International Life Sciences Institute.
  • Cerf-Bensussan N. & Gaboriau-Routhiau V. The immune system and the gut microbiota: friends or foes? Nature review, Immunology, Oct 2010; 10: 735-744.
  • Cryan JF. & Dinan TG Mind-altering microorganisms: the impact of the gut microbiota on brain and behaviour. Nature reviews, Neuroscience Oct 2012; 13: 701-712.
  • D’Arrigo T. Probiotics: what they are and what they can do for you. A patient’s guide from your doctor and The AGA Institute. The American Gastroenterological Association (http://www.gastro.org/patient-center/brochure_Probiotics.pdf).
* * *

Lek, član skupine Sandoz, je eden ključnih stebrov druge največje generične farmacevtske družbe na svetu. Je njen vodilni globalni razvojni center za tehnološko zahtevne izdelke in tehnologije, eden ključnih globalnih proizvodnih centrov za učinkovine in zdravila, kompetenčni center za razvoj vertikalno integriranih izdelkov, kompetenčni center Sandoza pri razvoju in proizvodnji biofarmacevtskih izdelkov in center oskrbe za trge Srednje in Vzhodne Evrope, Jugovzhodne Evrope in SND ter trži in prodaja Sandozove izdelke v Sloveniji. Podrobnejše informacije so na voljo na http://www.lek.si.

Sandoz, divizija skupine Novartis, je vodilna družba na svetu na področju generičnih zdravil, ki si prizadeva za trajnostni dostop do visoko kakovostnega zdravstvenega varstva. Sandoz zaposluje več kot 26.000 sodelavcev in ponuja široko paleto cenovno dostopnih zdravil bolnikom in kupcem po vsem svetu.
Sandozov globalni portfelj obsega okrog 1.100 molekul, ki so v letu 2014 predstavljale prodajo v obsegu 9,6 milijarde ameriških dolarjev. Sandoz ima vodilni položaj v svetu tako na področju podobnih bioloških zdravil ter generičnih anti-infektivov, oftalmoloških in transplantacijskih zdravil, kot tudi na ključnih terapevtskih področjih, od generičnih zdravil za injiciranje, dermatoloških zdravil in zdravil za bolezni dihal, do zdravil za srčno-žilne bolezni, bolezni presnove, zdravil za bolezni in motnje osrednjega živčevja, protibolečinskih zdravil in zdravil za bolezni prebavil.
Sandoz razvija, proizvaja in trži končne farmacevtske izdelke ter vmesne izdelke, vključno s farmacevtskimi in biotehnološkimi zdravilnimi učinkovinami. Skoraj polovico Sandozovega portfelja predstavljajo diferencirani izdelki – zdravila, ki jih je teže znanstveno razviti in izdelati kot običajna generična zdravila.
Od združitve svojih generičnih družb pod blagovno znamko Sandoz v letu 2003 je Sandoz zaznamovala močna organska rast, dosledno doseganje rasti pa je Sandoz dosegal tudi v določenih regijah in na različnih področjih diferenciranih izdelkov preko vrste ciljnih prevzemov, ki vključujejo družbe Hexal (Nemčija), EBEWE Pharma (Avstrija) in Fougera Pharmaceuticals (ZDA).
Sandoz je na Twitterju. Sledite mu na @Sandoz_global at http://twitter.com/Sandoz_Global.

Novartis ponuja rešitve za varovanje zdravja, ki izpolnjujejo vedno večje potrebe bolnikov in družbe. Novartis s sedežem v Baslu v Švici ponuja zelo raznoliko paleto zdravil, s katerimi zadovoljuje te potrebe: inovativna zdravila, izdelke za zdravje oči in cenovno dostopna generična zdravila. Novartis je edina globalna družba, ki je na vodilnem mestu na teh področjih. V letu 2014 so družbe v skupini Novartis dosegle prihodek od prodaje v višini 58 milijard ameriških dolarjev, približno 9,9 milijarde ameriških dolarjev (9,6 milijarde ameriških dolarjev brez stroškov slabitve in amortizacije) je bilo vloženih v raziskave in razvoj. Skupina Novartis je imela 31. decembra 2014 v svojih družbah zaposlenih približno 133.000 ljudi. Novartisovi izdelki so na voljo v več kot 180 državah po vsem svetu. Za dodatne informacije obiščite spletno stran www.novartis.com.

* * *

V sporočilu za javnost so izjave in napovedi o poslovanju v prihodnje. Napovedi obsegajo ocene, oblikovane na podlagi vseh informacij, ki jih imamo trenutno na voljo. Če bi se izkazalo, da so predvidevanja teh napovedi nezanesljiva, bi bili lahko dejanski rezultati poslovanja drugačni od pričakovanih.

- konec -

Za dodatne informacije se obrnite na:
Katarino Klemenc
Korporativno komuniciranje
Lek farmacevtska družba d. d.
telefon: (01) 580 22 43
telefaks: (01) 580 24 32
katarina.klemenc@sandoz.com