Več kot 1.000 obiskovalcev na družinskih dnevih s Hišo eksperimentov

  • V sklopu družinskih dni so v Leku, članu skupine Sandoz, Hiši eksperimentov predali ček v višini 19.500 evrov.
  • Družinskih dni se je udeležilo več kot 1.000 zaposlenih in njihovih družinskih članov.
  • Obiskovalci so spoznali vlogo Leka v globalni farmacevtski družbi, si ogledali delovno okolje svojcev in spoznali tudi del družbene odgovornosti podjetja.
13. 12. 2012

V farmacevtski družbi Lek, članu skupine Sandoz, so v sklopu družinskih dni, ki so letos potekali v sodelovanju s Hišo eksperimentov, direktorju Hiše eksperimentov Mihi Kosu predali ček v vrednosti 19.500 evrov in tako potrdili nadaljevanje večletnega sodelovanja.

»V Sandozu imajo znanje, inovativnost in razvoj izjemno mesto. Kot del Sandoza in ena najuspešnejših gospodarskih družb v slovenskem okolju si že vrsto let prizadevamo soustvarjati klimo, kjer sta znanje in inovativnost ključni gonilni sili napredka. Prav zavezanost k znanju, spodbujanje radovednosti in iskanje vedno novih odgovorov na izzive in vprašanja je to, kar nas povezuje s Hišo eksperimentov in zato tudi njihovo delo že nekaj let podpiramo,« je ob predaji čeka poudaril Aleš Rokavec, član uprave in direktor Proizvodnje trdnih izdelkov v Leku, članu skupine Sandoz.

Z družinskimi dnevi želijo v Leku, članu skupine Sandoz, svojim zaposlenim in njihovim družinskim članom poleg delovnega okolja predstaviti tudi del družbene odgovornosti, ki se izraža prek sodelovanja z različnimi organizacijami. Na prvih družinskih dnevih so predstavili Rdeče noske – klovne zdravnike, s katerimi jih veže dolgoletno sodelovanje, tokrat pa je druženja popestrila Hiša eksperimentov, s katero kot pokrovitelj sodelujejo od leta 2008.

Znanje rdeča nit na družinskih dnevih

Družinski dnevi so štiri sobote zapovrstjo v novembru in decembru potekali na vseh Lekovih lokacijah po Sloveniji – na Prevaljah ter v Lendavi, Mengšu in Ljubljani. Prijetnih druženj se je skupno udeležilo več kot 1.100 zaposlenih in njihovih družinskih članov.

Namen družinskih dni je, da družine zaposlenih pobližje spoznajo delovna mesta svojih najbližjih ter delo in pomen člana ene vodilnih globalnih farmacevtskih družb. »Družinske dneve smo v Leku, članu skupine Sandoz, prvič pripravili pred dvema letoma in takrat se jih je udeležilo nekaj več kot 700 sodelavcev in njihovih najbližjih. Odzivi so bili zelo pozitivni in vsi smo se strinjali, da bi družinski dnevi postali tradicionalni dogodek v sklopu naših prizadevanj biti družini prijazno podjetje. Letos so tako potekali že drugič in obiskovalcev, ki so si prišli ogledati naša delovna mesta in preživeti nekaj prijetnih uric v dobri družbi, je bilo še več,« je razložila Špela Jurak, vodja internega komuniciranja v Leku, članu skupine Sandoz.

Na družinskih dnevih so si obiskovalci lahko ogledali različne dele podjetja – od skladišč in proizvodnje do laboratorijev in pisarn. Poleg tega so zaposleni obiskovalce navdušili tudi s pravimi eksperimentalnimi laboratoriji, kjer so lahko predvsem najmlajši potešili svojo radovednost in se tudi naučili kaj novega. Za najmlajše obiskovalce je poskrbela še ekipa animatorjev.

* * *

Lek, član skupine Sandoz, je eden od stebrov druge največje generične farmacevtske družbe na svetu. Deluje kot globalni razvojni center za izdelke in tehnologije, kot globalni proizvodni center za učinkovine in zdravila, kot kompetenčni center za razvoj vertikalno integriranih izdelkov, kot kompetenčni center Sandoza pri razvoju in proizvodnji biofarmacevtskih izdelkov in kot center oskrbe za trge Srednje in Vzhodne Evrope, Jugovzhodne Evrope in SND ter trži in prodaja Sandozove izdelke v Sloveniji. Podrobnejše informacije so na voljo na http://www.lek.si.

Sandoz, divizija skupine Novartis, je vodilna generična farmacevtska družba na svetu in ponuja široko paleto visoko kakovostnih, cenovno dostopnih izdelkov, ki niso več zaščiteni z veljavnimi in iztožljivimi patenti. Sandoz ima v svojem portfelju okrog 1000 učinkovin in prodaja svoja zdravila v več kot 130 državah. Med njegove ključne skupine izdelkov sodijo zdravila za srčno-žilne bolezni, antiinfektivi, zdravila za bolezni in motnje osrednjega živčevja, zdravila za bolezni prebavil, onkološka zdravila, zdravila za bolezni dihal ter zdravila za bolezni krvi in krvotvornih organov. Poleg teh zdravil Sandoz razvija, proizvaja in trži tudi farmacevtske in biotehnološke zdravilne učinkovine. V zadnjih letih je Sandoz zaznamovala močna organska rast, izvršil pa je tudi vrsto združitev, vključno z družbami Lek (Slovenija), Sabex (Kanada), Hexal (Nemčija), Eon Labs (ZDA), EBEWE Pharma (Avstrija) in Oriel Therapeutics (ZDA). V letu 2011 je Sandoz po svetu zaposloval več kot 24.000 sodelavcev (ekvivalenti polnega delovnega časa) in dosegel neto letno prodajo v višini 9,5 milijarde ameriških dolarjev. Za dodatne informacije obiščite spletno stran www.sandoz.com.
Sandoz je na Twitterju. Sledite @Sandoz_global na http://twitter.com/sandoz.

Novartis ponuja rešitve za varovanje zdravja, ki izpolnjujejo vedno večje potrebe bolnikov in družbe. Novartis s sedežem v Baslu v Švici ponuja zelo raznoliko paleto zdravil, s katerimi zadovoljuje te potrebe: inovativna zdravila, izdelke za zdravje oči, cenovno ugodna generična zdravila, preventivna cepiva, diagnostična sredstva in izdelke za zdravje potrošnikov in veterinarske izdelke. Novartis je edina družba, ki je na vodilnem mestu na teh področjih. V letu 2011 so družbe v skupini Novartis dosegle prihodek od prodaje v višini 58,6 milijarde ameriških dolarjev, približno 9,6 milijarde ameriških dolarjev (9,2 milijarde ameriških dolarjev brez stroškov slabitve in amortizacije) je bilo vloženih v raziskave in razvoj. Skupina Novartis v svojih družbah, ki poslujejo v več kot 140 državah po vsem svetu, zaposluje približno 124.000 ljudi. Za dodatne informacije obiščite spletno stran www.novartis.com.
Novartis je na Twitterju. Sledite @Novartis na http://twitter.com/novartis.

* * *

V sporočilu za javnost so izjave in napovedi o Lekovem poslovanju v prihodnje. Napovedi obsegajo ocene, oblikovane na podlagi vseh informacij, ki jih imamo trenutno na voljo. Če bi se izkazalo, da so predvidevanja teh napovedi nezanesljiva, bi bili lahko dejanski rezultati poslovanja drugačni od pričakovanih.

- konec -

Za dodatne informacije se obrnite na:
Katarina Klemenc
Korporativno komuniciranje
Lek farmacevtska družba d. d.
telefon: (01) 580 22 43
telefaks: (01) 580 24 32
komuniciranje.lek@sandoz.com