Dobrodelni kolesarji skupaj z ultra-kolesarjem Markom Balohom zbirali denar za otroke z astmo

20. 1. 2011

Več kot 100 kolesarjev se je to soboto udeležilo že 6. tradicionalnega dobrodelnega spinninga, na katerem so zbirali denar za pomoč otrokom z astmo. Pod vodstvom ultra-kolesarja Marka Baloha so skupaj zbrali 2000 evrov, temu znesku pa je 2.000 evrov dodal še Lek, član skupine Sandoz. Z zbranim zneskom bo lahko na brezplačno letovanje v letu 2011 odšlo vsaj 30 otrok z astmo.

V prostorih športnega centra Mega Center Kranj so se v soboto, 15. januarja 2011, zbrali številni ljubitelji spinninga, ki so tej priljubljeni športni dejavnosti dodali tudi dobrodelno noto. Že 6. tradicionalni dobrodelni spinning je organiziralo društvo Astma in Šport s partnerji pri projektu, med katerimi je že vrsto let farmacevtska družba Lek, član skupine Sandoz. Slovenski ultra-kolesar Marko Baloh, ki je tudi sam astmatik, je na dobrodelnem spinningu v soboto nepretrgoma kolesaril kar 8 ur. Pri dobrodelnem kolesarjenju so se mu pridružili tudi nekateri znani športniki (hokejist Aleš Muhič, zmagovalec maratona Franje Primož Čerin in udeleženec olimpijskih iger v Sydneyu Primož Štrancar), ki so poskrbeli tudi za dobro vzdušje med udeleženci in obiskovalci. Manjkale niso niti posamezne kolesarske ekipe. Med njimi je bila tokrat ponovno tudi Lekova, ki se skupaj z Markom Balohom v maju 2011 zopet odpravlja na Lekov kolesarski maraton po Sloveniji »Za boljši dih«.

»Za učinkovito zdravljenje astme so pomembna tako zdravila kot tudi zdrav in aktiven način življenja. To dokazujejo številni športniki, ki so kljub tej bolezni izjemno uspešni. V Leku, članu skupine Sandoz smo prepričani, da s sodelovanjem pri tem projektu pomembno prispevamo k ozaveščanju o pomenu zdravega načina življenja in da astma ni ovira za raznovrstne dejavnost na področju športa in tudi drugje. Za otroke z astmo je zelo pomembno, da lahko letujejo na način, ki je posebej prilagojen njihovemu zdravstvenemu stanju. Ko pa jih hkrati naučimo, kako kljub njihovi bolezni aktivno živeti, jim pomagamo za vse življenje,« je dodala Katarina Klemenc, direktorica Korporativnega komuniciranja v Leku.

Nad odzivom kolesarjev in ostalih športnikov so bili organizatorji tudi letos zelo zadovoljni. Vodja spinninga Marko Baloh je bil še posebej vesel, saj so se športniki tokrat ponovno zbrali zaradi dobrodelnega namena. »Vzdušje na spinningu je bilo vrhunsko, vsi smo se zabavali ter hkrati pomagali otrokom z astmo, kar je tudi naše glavno poslanstvo,« je Marko Baloh izpostavil po končani prireditvi.

Po zaključenem spinningu so organizatorji med udeleženci izžrebali številne nagrade. Podjetje VitaSpin je srečnemu udeležencu akcije podelil Spinner kolo, nagrajenci pa so bili veseli tudi ostalih manjših nagrad pokroviteljev.

Več informacij je na voljo tudi na www.markobaloh.com, www.spinning.com in www.asthmasport.com