Vas skrbi, kaj bo z vašo prebavo v prazničnih dneh?

7. 4. 2009

Velika noč je pred vrati. V krogu družine se bomo zbrali ob dobri tradicionalni hrani in pijači. In tedaj se je težko odreči dobri potici, pirhom ali šunki …

Da potica in pirhi ne bodo delali zgage v želodcu, vzemimo Ranital® S

Prehranski prekrški nemalokrat povzročajo bolečino v zgornjem delu trebuha ali spodnjem delu prsnega koša (strokovno ime dispepsija) ali neprijetno spahovanje (zgaga). Toda skušnjavam se je vseeno težko upreti … Preden sedemo k praznični mizi, lahko preventivno uporabimo zdravilo brez recepta Ranital S. Že samo ena filmsko obložena tableta bo omejila nastajanje kisline v želodcu, in to za ves dan. Ranital S pomaga tudi po zaužitem obilnem obroku, saj zmanjša kislost želodčne vsebine in tako olajša bolečine v želodcu in pogasi žgočo zgago. V nasprotju z drugimi zdravili brez recepta (kot so npr. antacidi) že ena tabletka Ranitala S prepreči ali lajša želodčne tegobe ves dan.

Če se želodčne težave pojavljajo vedno znova, in to v hujši obliki, in/ali trajajo kljub zdravljenju več kot 14 dni, pa svetujemo obisk pri zdravniku.

Da hrana in pijača ne bi povzročale črevesnih težav, sta tukaj Linex® forte in Prorektal®

Močno začinjena ali sladka hrana in pijača lahko poleg želodčnih težav povzročata črevesne težave, ki so posledica neravnovesja v črevesni mikroflori.

Pojavi se napenjanje ali celo driska. Pri tem si lahko pomagamo s kapsulami probiotičnega zdravila Linex® Forte, ki naravno uravnajo črevesno floro ter tako lajšajo napenjanje in ustavijo drisko. Linex Forte je nov probiotik z visoko koncentracijo probiotičnih bakterij, kar mogoča večjo učinkovitost in lažje odmerjanje. Zdravilo je primerno za vso družino.

Seveda pa imamo ljudje različne prebavne navade. Pri nekaterih praznična hrana povzroči zaprtje. To tegobo lahko omilimo s sirupom Prorektal, ki na osnovi osmoze zmehča blato in zveča njegov volumen ter spodbudi črevesno peristaltiko. Hkrati je vsebovana laktuloza hrana za črevesno mikrofloro.

Če se bomo na praznike dobro pripravili, bodo prijetni dogodki še lepši in manj stresni. Pa mirne praznične dni!

Za dodatne informacije se, prosim, obrnite na:

Katarino Klemenc Dinjaški

Korporativno komuniciranje

Lek farmacevtska družba d. d.

telefon: 01 580 22 43

telefaks: 01 580 24 32

komuniciranje.lek@sandoz.com