Novi probiotik Linex Forte – po naravni poti do urejene prebave

9. 3. 2009

Ste vedeli, da imate v črevesju 500 različnih bakterij, ki prispevajo kar kilogram ali dva k telesni masi?

Veliko, ne? Od teh 500 bakterij so ene koristne in druge škodljive. Pri zdravem človeku so koristne in škodljive bakterije v ravnovesju. Že stari Kitajci so vedeli, da je uravnana črevesna flora nadvse pomemben dejavnik zdravega in dolgega življenja.

Vzroki za pomanjkanje koristnih bakterij v našem črevesju je lahko okužba z virusi ali bakterijami (npr. črevesna viroza), nepravilna prehrana (npr. gazirane pijače), preobilno uživanje alkohola, stres ali uživanje antibiotikov. Ravnovesje v črevesni flori se poruši in pojavi se driska, napenjanje ali napihnjenost, ki s seboj prinese še kopico drugih težav.

Z uživanjem koristnih bakterij, ki so v kapsulah Linex Forte, ne preprečujemo samo driske, napenjanja in napihnjenosti, temveč preprečujemo razrast škodljivih bakterij in skrbimo za uravnoteženo črevesno floro, ki pripomore k našemu vsesplošnemu počutju in zdravju.

Linex Forte je nov probiotik na slovenskem trgu. Ima 100-krat večjo koncentracijo probiotičnih bakterij kot Linex in tako še bolj učinkovito lajša drisko, napihnjenost in napenjanje. Vsebuje dve vrsti probiotičnih bakterij (rod Laktobacillus in Bifidobakterium), ki poselijo (kolonizirajo) celotno črevesje, tako tanko (laktobacili) kot debelo (bifidobakterije). Prednost Linexa Forte pred drugimi probiotiki (jogurti, dodatki k prehrani) je, da je registriran kot zdravilo. Tako ima kontrolirano sestavo (navedeno koncentracijo in vsebnost navedenih bakterij) ves čas uporabe in bakterije imajo dokazane zdravilne učinke.

Linex Forte je na voljo v lekarnah in specializiranih prodajalnah.

Pojoči trebušček (spot) [mpg, 7 MB]

* * *

Lek, član skupine Sandoz, je eden od stebrov vodilne globalne generične družbe Sandoz. Deluje kot globalni razvojni center za izdelke in tehnologije, kot globalni proizvodni center za učinkovine in zdravila, kot kompetenčni center za razvoj vertikalno integriranih izdelkov, kot kompetenčni center Sandoza na področju razvoja in proizvodnje biofarmacevtskih izdelkov in kot center oskrbe za trge SVE, JVE in SND, prodaje Slovenije ter prodajnih storitev za globalne Sandozove trge. Lekovo poslovanje sledi viziji in strategiji Sandoza postati vodilni svetovni generični proizvajalec. V Leku je več kot 3.000 zaposlenih. Podrobnejše informacije so na voljo na http://www.lek.si.

Sandoz, divizija skupine Novartis, je vodilna družba na svetu na področju generičnih zdravil, ki ponuja široko paleto kakovostnih, cenovno dostopnih zdravil, ki niso več zaščitena s patenti. Sandoz ima v svojem portfelju več kot 950 učinkovin in prodaja svoja zdravila v več kot 130 državah. Med njegove ključne skupine zdravil sodijo antibiotiki, zdravila za bolezni in motnje osrednjega živčevja ter zdravila za prebavila, srce in ožilje in različne hormonske terapije. Poleg teh zdravil, Sandoz razvija, proizvaja in trži tudi farmacevtske in biotehnološke učinkovine ter zdravila za zdravljenje vnetij. Poleg močne organske rasti v zadnjih letih je Sandoz izvršil tudi vrsto združitev, vključno z družbami Lek (Slovenija), Sabex (Kanada), Hexal (Nemčija) and EonLabs (ZDA). V letu 2007 je imel Sandoz okoli 23.000 zaposlenih po vsem svetu in je dosegel prodajo v višini 7.2 milijarde ameriških dolarjev.

Novartis AG ponuja rešitve za varovanje zdravja, ki izpolnjujejo vedno večje potrebe bolnikov in družbe. Usmerjen je samo na področja rasti pri varovanju zdravja in za čim boljše izpolnjevanje potreb ponuja zelo raznoliko paleto zdravil: inovativna zdravila, cenovno ugodna generična zdravila, preventivna cepiva in diagnostična sredstva in izdelke za zdravje potrošnikov. Novartis je edina družba, ki je na vodilnem mestu na teh področjih. V letu 2007 so družbe v skupini Novartis (brez upoštevanja odprodaj v letu 2007) dosegle čisti prihodek od prodaje v višini 38,1 milijarde ameriških dolarjev in čisti dobiček 6,5 milijard ameriških dolarjev. Približno 6,4 milijarde ameriških dolarjev je bilo vloženih v raziskave in razvoj. Skupina Novartis ima sedež v Baslu v Švici, v njenih članicah, ki poslujejo v več kot 140 državah po vsem svetu, pa je zaposlenih približno 98,200 ljudi. Za dodatne informacije obiščite spletno stran http://www.novartis.com.

* * *

V sporočilu za javnost so izjave in napovedi o Lekovem poslovanju v prihodnje. Napovedi obsegajo ocene, oblikovane na podlagi vseh informacij, ki jih imamo trenutno na voljo. Če bi se izkazalo, da so predvidevanja teh napovedi nezanesljiva, bi bili lahko dejanski rezultati poslovanja drugačni od pričakovanih.

- konec -

Za dodatne informacije se, prosim, obrnite na:
Katarino Klemenc Dinjaški
Korporativno komuniciranje
Lek farmacevtska družba d. d.
telefon: 01 580 22 43
telefaks: 01 580 24 32
komuniciranje.lek@sandoz.com