Vrhunska podjetja za uspešen izhod iz krize

3. 3. 2009

Univerza v Ljubljani in več najuspešnejših slovenskih podjetij, med njimi tudi Lek, so v torek, 3. marca, podpisali sporazume o strateškem partnerstvu na področju reševanja aktualnih razvojnih vprašanj gospodarstva in družbe. S tem želijo podpisniki dati jasen signal, da so pripravljeni in sposobni s skupnimi močmi izkoristiti priložnosti gospodarske krize.

Poleg Univerze v Ljubljani so k partnerstvu že pristopila podjetja Lek, Gorenje, Krka, Iskratel, BTC, Oria Computers, Sava, Kolektor in Mercator, z nekaterimi drugim podjetji pa pogovori še potekajo. V imenu Leka je sporazum o strateškem partnerstvu na področju reševanja aktualnih razvojnih vprašanj gospodarstva in družbe podpisala Darija Brečevič, članica Lekove uprave in direktorica Kadrov.

Kot je poudarila rektorica ljubljanske univerze Andreja Kocijančič, je ta podpis velik in pomemben dogodek, saj pomeni, da so se univerza in podjetja na gospodarsko krizo odzvali z jasno pripravljenostjo s skupnimi močmi Sloveniji pomagati, da z razvijanjem znanja izstopi iz krize kot zmagovalka.

Po besedah Kocijančičeve se na univerzi popolnoma zavedajo, da kabinetno znanje ni dovolj in da je za razvojni preboj nujno potrebno sodelovanje z gospodarstvom. Če je bilo doslej nekaj upravičenih očitkov, da te povezave niso dovolj učinkovite, pa je po njenem prepričanju trenutna kriza univerzo dokončno prisilila k polnemu razvoju sodelovanja s podjetji.

Univerza in podjetja že imajo številne izkušnje pri sodelovanju, sedaj pa želijo s konkretnim naborom zelo obetavnih projektov sodelovanja med univerzo in posameznimi podjetji dati jasen signal vsem, še posebej vladi, da imajo voljo, znanje in konkretne projekte za izhod iz krize.

Za dodatne informacije se, prosim, obrnite na:

Katarino Klemenc Dinjaški

Korporativno komuniciranje

Lek farmacevtska družba d. d.

telefon: 01 580 22 43

telefaks: 01 580 24 32

komuniciranje.lek@sandoz.com