Darilo Sindikata Lek ob mednarodnem dnevu žena

9. 3. 1999

Ob letošnjem mednarodnem prazniku žena so se članice Sindikata Lek odpovedale vsakoletni simbolični obdaritvi in se dogovorile, da za to namenjena sredstva podarijo Materinskemu domu v Ljubljani in Društvu za pomoč ljudem v stiski.

Na kratki kulturni prireditvi (svoj nastop so podarile igralka Polona Vetrih in ženski pevski zbor Reske Usenik iz Šentvida) sta od predsednice Sindikata Lek Lilijane Erženičnik donacijo prevzeli Dana Batič, direktorica Materinskega doma, in Barbara Brecelj, predsednica Društva za pomoč ljudem v stiski za njihov zaupni telefon Za-Te.

“Želele smo pokazati, da uresničujemo Lekovo poslanstvo, da torej prispevamo k boljši kakovosti življenja. To smo storile ob 8. marcu, saj menimo, da so prav ženske kljub deklarirani enakopravnosti včasih še vedno v slabšem položaju od svojih kolegov," je ob včerajšnjem dogodku povedala Lilijana Erženičnik.

Lekov prispevek Materinskemu domu pomeni začetek zbiranja sredstev za nakup novega stanovanja, ki ga dom nujno potrebuje. Društvu za pomoč ljudem v stiski pa bo donacija v veliko pomoč pri njihovem nadaljnjem delu, s katerim skušajo pomagati posameznikom pri izboljševanju kakovosti njihovega življenja.