Čistilna naprava Lendava z občino podpisala koncesijsko pogodbo - Avgusta zaračunavajo storitve po polovični ceni

13. 8. 2002

Lendava, 13. avgust – Avgusta lani je Čistilna naprava Lendava uradno začela obratovati, 17. julija letos pa je z občino Lendava podpisala koncesijsko pogodbo za čiščenje odpadnih voda. O tem in o svojih načrtih so se predstavniki Čistilne naprave Lendava na srečanju ob kavi in sladoledu danes pogovarjali z novinarji.

Čistilna naprava Lendava (ČNL) je skupen projekt farmacevtske družbe Lek in občine Lendava. Čistilna naprava Lendava, ki je avgusta lani začela uradno obratovati, je 17. julija letos z občino Lendava podpisala koncesijsko pogodbo. Tako se nadaljuje uresničevanje skupnega interesa občine Lendava in farmacevtske družbe Lek, ki se je izpolnil že s postavitvijo naprave za čiščenje industrijskih in komunalnih voda in ustanovitvijo družbe Čistilna naprava Lendava d. o. o.

Koncesijska pogodba ureja čiščenje odpadnih voda, tudi komunalnih in padavinskih, prispevnega območja občine Lendava, ki pritekajo na čistilno napravo. Podpis pogodbe tako omogoča priklop objektov občanov, podjetij in drugih organizacij na kanalizacijsko omrežje in čiščenje drugih odpadnih voda prispevnega območja. Čiščenje odpadnih voda tako ohranja kakovost površinskih voda lendavskega območja, predvsem reke Ledave, ki spada med najbolj onesnažene vodotoke v Pomurju.

Avgust je zaradi visokih temperatur in majhne količine padavin za odlaganje odpadnih voda v naravo posebej neugoden. Zato so v tem času poskrbeli tudi za čiščenje večjih količin grezničnih usedlin.

“Menimo, da je naša odgovornost, da z ukrepi dobrega gospodarjenja in ustrezno tehnologijo skrbimo za ohranjanje narave. Prav tako želimo simbolično zaznamovati leto dni uspešnega delovanja Čistilne naprave Lendava, zato smo se odločili, da bomo avgusta sprejemali in čistili večje količine grezničnih usedlin po polovični ceni”, je novinarjem povedal Artur Racman, direktor Čistilne naprave Lendava.

V sporočilu za javnost so izjave in napovedi o Lekovem poslovanju v prihodnje. Napovedi obsegajo ocene, ki smo jih oblikovali na podlagi vseh informacij, ki jih imamo trenutno na voljo. Če bi se izkazalo, da so predvidevanja teh napovedi nezanesljiva, bi bili lahko dejanski rezultati poslovanja drugačni od pričakovanih.

***

Za dodatne informacije pokličite Mišo Komar Žiberna, Korporativno komuniciranje, Lek d. d.: (01) 580 22 43 oz. Arturja Racmana, Čistilna naprava Lendava: (02) 578 95 77.