Lek ponovno prejemnik certifikata "Družini prijazno podjetje"

  • Lek je osemnajsto leto zapored prejemnik certifikata Družini prijazno podjetje. 
  • V pobudi Družini prijazno podjetje Lek sodeluje od samega začetka projekta. Med prvimi v Sloveniji je certifikat prejel leta 2007.
  • Certifikat Družini prijazno podjetje odraža Lekovo prizadevanje za usklajevanje poklicnega in zasebnega življenja ter zagotavljanje pogojev, ki omogočajo lažje usklajevanje službenih obveznosti s potrebami družinskega življenja.
16. 5. 2024

V Leku, članu skupine Sandoz, sta Inštitut in Ministrstvo za delo na svečanem dogodku podelila certifikat »Družini prijazno podjetje.« Lek s tem potrjuje svojo zavezanost izboljševanju usklajevanja poklicnega in zasebnega življenja svojih zaposlenih.

»Prejem certifikata Družini prijazno podjetje je priznanje našim prizadevanjem za ustvarjanje delovnega okolja, ki podpira tako poklicno kot zasebno življenje naših zaposlenih. V Leku se zavedamo pomembnosti uravnoteženega življenja in si prizadevamo za vzpostavljanje in ohranjanje delovnega okolja, ki temelji na zadovoljstvu in dobrobitu naših sodelavk in sodelavcev. Naše poslanstvo ni le premikanje mej za bolnike, temveč tudi skrb za ljudi, ki te meje premikajo,« je ob podaljšanju certifikata Družini prijazno podjetje dejal Gregor Makuc, član uprave Leka in Direktor korporativnih zadev.

Svojo zavezanost k ustvarjanju delovnega okolja, ki je prijazno zaposlenim in njihovim družinam, v Leku dokazujejo s številnimi družini prijaznimi ukrepi. Za sodelavke in sodelavce, ki jim narava dela to omogoča, sta na voljo možnost dela od doma in fleksibilen delovni čas z možnostjo izbire prihoda in odhoda na delovno mesto. V podjetju organizirajo tudi družinske dneve za družine zaposlenih na vseh Lekovih lokacijah.

Zaposleni so ob tem deležni še dodatnih ugodnosti. S programom dobrega počutja Polni življenja podpirajo zaposlene pri uravnoteženju poklicnega in zasebnega življenja. ponujajo tudi raznolike priložnosti za izobraževanje ter strokovno in osebno rast v globalnem farmacevtskem podjetju.

V Leku so sicer skupno prejeli že štiri polne certifikate Družini prijazno podjetje, leta 2022 pa so ob 15-letnici certifikata kot predstavniki prve generacije prejemnikov dobili tudi posebno priznanje.

* * *

O Leku
Lek, član skupine Sandoz, je prva in najstarejša farmacevtska družba v Sloveniji, v kateri razvijamo, izdelujemo in tržimo učinkovita, varna ter kakovostna generična in podobna biološka zdravila, namenjena bolnikom po vsem svetu. Pri delu nas vodijo visoki etični standardi, inovativno razmišljanje in prebojni dosežki naših vrhunskih strokovnjakov. Z več kot 3700 sodelavci že desetletja dejavno soustvarjamo slovenski, evropski in svetovni razvojno-raziskovalni prostor. Gradimo kulturo odprtega dialoga in ponosno ter odgovorno nosimo naziv najuglednejšega delodajalca v Sloveniji ter naziv Top Employer 2024.

O Sandozu
Sandoz(SIX: SDZ; OTCQX: SDZNY) je vodilni svetovni proizvajalec generičnih in podobnih bioloških zdravil s strategijo rasti, ki temelji na njegovem poslanstvu: premikanje meja za bolnike. Pri zagotavljanju Sandozovih zdravil za približno 800 milijonov bolnikov po vsem svetu sodeluje 20.000 ljudi več kot100 narodnosti, kar ustvarja znatne prihranke na področju zdravstvenega varstva po vsem svetu in še večji skupni družbeni učinek. Njegov vodilni portfelj vsebuje približno 1500 izdelkov, s katerimi se obravnava širok nabor bolezni, od prehlada do rakavih obolenj. Sandoz ima sedež v Baslu v Švici, njegova dediščina pa sega v leto 1886. Zgodovina njegovih znanstvenih prebojev vključuje Calcium Sandoz iz leta 1929, prvi peroralni penicilin na svetu izleta 1951 in prvo podobno biološko zdravilo na svetu iz leta 2006. Leta 2023 je Sandozova prodaja znašala 9,6 milijarde USD.

* * *

Izjava o omejitvi odgovornosti
To sporočilo za medije vsebuje izjave, ki se nanašajo na prihodnost in ne dajejo nobenih zagotovil za prihodnje rezultate. Podane so na podlagi trenutnih stališč in predpostavk vodstva glede prihodnjih dogodkov in uspešnosti poslovanja. Podvržene so tveganjem in negotovostim, ki med drugim vključujejo prihodnje svetovne gospodarske razmere, menjalne tečaje, zakonske določbe, tržne razmere, dejavnosti konkurentov in druge dejavnike, na katere Sandoz nima vpliva. Če se uresniči eno ali več takšnih tveganj ali negotovosti ali če se osnovne predpostavke izkažejo za napačne, se lahko dejanski rezultati bistveno razlikujejo od napovedanih ali pričakovanih. Vsaka izjava, ki se nanaša na prihodnost, izhaja samo iz razmer na datum posamezne izjave, Sandoz pa se ne zavezuje, da bo javno posodabljal ali popravljal katero koli izjavo, ki se nanaša na prihodnost, razen če to zahteva zakonodaja.

- konec -