Lek že peto leto zapored izbran za najuglednejšega delodajalca

  • Družbo Lek, članico skupine Sandoz, so kandidati in kandidatke na trgu dela v raziskavi merjenja ugleda delodajalcev zaposlitvenega portala Mojedelo.com izbrali za najuglednejšega delodajalca v Sloveniji.
  • Prestižni naziv je Lek prejel peto leto zapored in skupno že šestič.
  • Naziv najuglednejšega delodajalca potrjuje, da so večletna prizadevanja za razvoj kakovostnega delovnega okolja, zgrajenega na vrednotah raznolikosti, vključenosti in pravičnosti, v javnosti ustvarila trajen ugled.
4. 4. 2024

Lek, član skupine Sandoz, je prejemnik naziva najuglednejši delodajalec za leto 2023. Naziv že od leta 2007 podeljuje zaposlitveni portal Mojedelo.com.

Robert Ljoljo, predsednik uprave Leka in predsednik Sandoza Slovenija, je ob razglasitvi poudaril, da je visok ugled, ki ga uživa Lek med kandidati in kandidatkami na trgu dela, rezultat usmerjenega razvoja spodbudnega in kakovostnega delovnega okolja, ki temelji na raznolikosti, pravičnosti in vključenosti, ter dodal:

“Edinstvena zgodba Leka, najstarejšega farmacevtskega podjetja v Sloveniji in pionirja v razvoju ter proizvodnji podobnih bioloških zdravil, je zgrajena na vrednotah inovativnosti, poguma, vztrajnosti in zavzetosti. Vrednotah, ki nas tudi danes povezujejo pri uresničevanju našega poslanstva – premikanju meja za bolnike.
Robert Ljoljo -
Predsednik uprave Leka


Ključno vlogo pri tem imajo naše sodelavke in sodelavci, s katerimi skupaj gradimo tudi kulturo opolnomočenosti in agilnosti, ki je ključna za prodornost na zahtevnem farmacevtskem trgu. Ustvarjamo delovno okolje, v katerem se počutijo dobro in so cenjeni zaradi svojih sposobnosti in prispevka. Okolje, ki spodbuja odprto komunikacijo, nenehno učenje, sodelovanje in ustvarjalnost ter jim omogoča, da razvijejo vse svoje potenciale. Vesel sem, da so naša prizadevanja in vrednote, ki jih živimo v Leku, prepoznane tudi navzven. Še posebej pa sem ponosen, da smo tudi v zahtevnem preteklem letu uspeli ohraniti ugled odgovornega delodajalca.

Močna, podporna in navdihujoča organizacijska kultura povezuje več kot 3.700 zaposlenih v skupini Lek, ki lahko znotraj globalnega farmacevtskega podjetja najdejo številne priložnosti za profesionalni in karierni razvoj. Raznoliki programi za zaposlene, usmerjenost v razvoj talentov in vsakodnevna prizadevanja za uresničevanje podpornega delovnega okolja dopolnjujejo pristopi za ustvarjanje naprednih hibridnih oblik dela z aktivnimi delovnimi rešitvami, podprtimi z digitalizacijo. S programom dobrega počutja Polni življenja podpirajo zaposlene pri uravnoteženju poklicnega in zasebnega življenja, z aplikacijo Think Sandoz, kjer lahko vsak od zaposlenih predlaga in ovrednoti izboljšave, pa jih aktivno vključujejo tudi v soustvarjanje stalnih nadgradenj v podjetju. Takšna je tudi nagrajena kadrovska pobuda Svetovalni odbor mladih, ki zaposlenim omogoča, da prispevajo k razvoju Lekovega strokovnega in poslovnega okolja.

Ena od Lekovih ključnih usmeritev je tudi postati in ostati prva izbira za najbolj perspektivne in talentirane kadre, pri čemer veliko pozornosti namenjajo odkrivanju, razvijanju in motiviranju mladih talentov, ki bodo pomembni za nadaljnjo rast poslovanja in inoviranje. Pri tem nagovarjajo študente in študentke ter strokovnjake in strokovnjakinje različnih področij, ki lahko sodelujejo v mednarodnem okolju Sandozove globalne strokovne mreže, pridobivajo nova znanja in veščine, sprostijo svoje talente in ustvarjalnost ter gradijo kariero.

Mladim odpirajo nova obzorja in karierne priložnosti v farmacevtski industriji, ponujajo možnosti za štipendiranje, praktično usposabljanje in opravljanje zaključnih akademskih del, diplomskih in magistrskih nalog ter doktoratov znanosti. Za mlade talente organizirajo tudi posebne projekte in dogodke ter delo v Leku in farmacevtski panogi predstavljajo na dogodkih drugih organizatorjev.

Eden takšnih je znanstveni in strokovni dogodek ScienceBEAT, odlikovan z nagrado Zlata praksa 2023, ki mladim talentom omogoča vstop v globalno mrežo strokovne odličnosti na področju znanosti in podjetništva. Močno konkurenčnost in ugled Lekovega prizadevanja na kadrovskem področju potrjujejo tudi številne druge nacionalne in mednarodne nagrade – med njimi ugledni mednarodni certifikat Top Employer 2024 za najboljšega zaposlovalca, ki ga podeljuje neodvisna ustanova Top Employer Institute, in certifikat TOP investitor v izobraževanje.

* * *

O Leku
Lek, član skupine Sandoz, je prva in najstarejša farmacevtska družba v Sloveniji, v kateri razvijamo, izdelujemo in tržimo učinkovita, varna ter kakovostna generična in podobna biološka zdravila, namenjena bolnikom po vsem svetu. Pri delu nas vodijo visoki etični standardi, inovativno razmišljanje in prebojni dosežki naših vrhunskih strokovnjakov. Z več kot 3700 sodelavci že desetletja dejavno soustvarjamo slovenski, evropski in svetovni razvojno-raziskovalni prostor. Gradimo kulturo odprtega dialoga in ponosno ter odgovorno nosimo naziv najuglednejšega delodajalca v Sloveniji ter naziv Top Employer 2024.

O Sandozu
Sandoz(SIX: SDZ; OTCQX: SDZNY) je vodilni svetovni proizvajalec generičnih in podobnih bioloških zdravil s strategijo rasti, ki temelji na njegovem poslanstvu: premikanje meja za bolnike. Pri zagotavljanju Sandozovih zdravil zapribližno 800 milijonov bolnikov po vsem svetu sodeluje 20.000 ljudi več kot 100 narodnosti, kar ustvarja znatne prihranke na področju zdravstvenega varstva po vsem svetu in še večji skupni družbeni učinek. Njegov vodilni portfelj vsebuje približno 1500 izdelkov, s katerimi se obravnava širok nabor bolezni, od prehlada do rakavih obolenj. Sandoz ima sedež v Baslu v Švici, njegova dediščina pa sega v leto 1886. Zgodovina njegovih znanstvenih prebojev vključuje Calcium Sandoz iz leta 1929, prvi peroralni penicilin na svetu izleta 1951 in prvo podobno biološko zdravilo na svetu iz leta 2006. Leta 2023 je Sandozova prodaja znašala 9,6 milijarde USD. 

* * *

Izjava o omejitvi odgovornosti
To sporočilo za medije vsebuje izjave, ki se nanašajo na prihodnost in ne dajejo nobenih zagotovil za prihodnje rezultate. Podane so na podlagi trenutnih stališč in predpostavk vodstva glede prihodnjih dogodkov in uspešnosti poslovanja. Podvržene so tveganjem in negotovostim, ki med drugim vključujejo prihodnje svetovne gospodarske razmere, menjalne tečaje, zakonske določbe, tržne razmere, dejavnosti konkurentov in druge dejavnike, na katere Sandoz nima vpliva. Če se uresniči eno ali več takšnih tveganj ali negotovosti ali če se osnovne predpostavke izkažejo za napačne, se lahko dejanski rezultati bistveno razlikujejo od napovedanih ali pričakovanih. Vsaka izjava, ki se nanaša na prihodnost, izhaja samo iz razmer na datum posamezne izjave, Sandoz pa se nezavezuje, da bo javno posodabljal ali popravljal katero koli izjavo, ki se nanaša na prihodnost, razen če to zahteva zakonodaja.

- konec -