Lek znova prejel nagrado AmCham Slovenia za najboljšo poslovno prakso

  • Lekova pobuda Svetovalni odbor mladih oziroma Young Advisory Board je prejela laskavi naslov najboljše poslovne prakse programa Best of the Best, ki ga prireja AmCham Slovenia.
  • Svetovalni odbor mladih, ki ga letos sestavlja že četrta generacija, omogoča mladim zaposlenim, da prispevajo k razvoju strokovnega in poslovnega okolja družbe Lek.
  • Lani je Lek nagrado prejel za projekt Industrija in univerza – Skupaj gradimo družbo znanja in blagostanja, ki ga družba Lek izvaja skupaj z Ljubljanskim univerzitetnim inkubatorjem in Univerzo v Ljubljani.
8. 12. 2023

Lek, član skupine Sandoz, vodilnega proizvajalca generičnih in podobnih bioloških zdravil, je znova prejel nagrado za najboljšo poslovno prakso Best of the Best, ki jo podeljuje AmCham Slovenia. Člani komisije in oddani glasovi javnosti so med tremi finalisti za najboljšo izbrali Lekovo pobudo Svetovalni odbor mladih.

Program Best of the Best AmCham Slovenia prireja že deseto leto zapored, oblikovali pa so ga kot vodilo, navdih in pomoč pri prenosu novih znanj in pozitivnih poslovnih izkušenj. Letos je Lek v tekmovanju sodeloval s pobudo Svetovalni odbor  mladih ali YAB, ki si prizadeva prispevati k razvoju strokovnega in poslovnega okolja družbe, s tem pa ustvarja interdisciplinarno skupnost, ki dodatno spodbuja nove načine razmišljanja. YAB poteka četrto leto zapored, v podjetju pa vsako leto prejmejo višje število prijav.

»Izjemno smo ponosni, da smo že drugič zapored postali prejemniki priznanja za najboljšo poslovno prakso. S Svetovalnim odgovorom mladih nam je uspelo vzpostaviti resnično tesno sodelujočo skupnost mladih talentov, ki se redno srečujejo z najvišjim vodstvom družbe, izmenjujejo dobre prakse in z izvirnimi idejami pripomorejo, da naše podjetje postavlja trende in z inovativnostjo odpira nove razvojne možnost. Prav vsi člani izjemno samoiniciativno prispevajo k strateškemu razmišljanju in rešitvam za doseganje poslovnih ciljev in razvoja podjetja,« je dejal vodja pobude YAB, Irenej Jerič.

Na superfinalu programa Best of the Best se je družba Lek pomerila še z dvema superfinalistoma, in sicer s podjetjem Mega M za pametne rešitve za učinkovito energetsko upravljanje in Zavarovalnico Triglav ter AMZS za projekt osvežitvene vožnje za starejše.

* * *

O Leku
Lek, član skupine Sandoz, je prva in najstarejša farmacevtska družba v Sloveniji, ki razvija, izdeluje in trži učinkovita, varna ter kakovostna generična in podobna biološka zdravila, namenjena bolnikom po vsem svetu. Pri delu nas vodijo visoki etični standardi, inovativno razmišljanje in prebojni dosežki naših vrhunskih strokovnjakov. Z več kot 3700 sodelavci že desetletja dejavno soustvarjamo slovenski, evropski in svetovni razvojno-raziskovalni prostor. Gradimo kulturo odprtega dialoga in ponosno ter odgovorno nosimo naziv najuglednejšega delodajalca v Sloveniji.

O Sandozu
Sandoz(SIX: SDZ; OTCQX: SDZNY) je vodilni svetovni proizvajalec generičnih in podobnih bioloških zdravil s strategijo rasti, ki temelji na njegovem poslanstvu: premikanje meja za bolnike. Pri zagotavljanju Sandozovih zdravil za približno 500 milijonov bolnikov po vsem svetu sodeluje 22.000 ljudi več kot 100 narodnosti, kar ustvarja znatne prihranke na področju zdravstvenega varstva povsem svetu in še večji skupni družbeni učinek. Njegov vodilni portfelj vsebujeveč kot 1500 izdelkov, s katerimi se obravnava širok nabor bolezni. Sandoz ima sedež v Baslu v Švici, njegova dediščina pa sega v leto 1886. Zgodovina njegovih znanstvenih prebojev vključuje Calcium Sandoz iz leta 1929, prvi peroralni penicilin na svetu iz leta 1951 in prvo podobno biološko zdravilo nasvetu iz leta 2006. Leta 2022 je Sandozova prodaja znašala 9,1 milijarde USD, osnovni EBITDA pa 1,9 milijarde USD.

* * *

Izjava o omejitvi odgovornosti
To sporočilo za medije vsebuje izjave, ki se nanašajo na prihodnost in ne dajejo nobenih zagotovil za prihodnje rezultate. Podane so na podlagi trenutnih stališč in predpostavk vodstva glede prihodnjih dogodkov in uspešnosti poslovanja. Podvržene so tveganjem in negotovostim, ki med drugim vključujejo prihodnje svetovne gospodarske razmere, menjalne tečaje, zakonske določbe, tržne razmere, dejavnosti konkurentov in druge dejavnike, na katere Sandoz nima vpliva. Če se uresniči eno ali več takšnih tveganj ali negotovosti ali če se osnovne predpostavke izkažejo za napačne, se lahko dejanski rezultati bistveno razlikujejo od napovedanih ali pričakovanih. Vsaka izjava, ki se nanaša na prihodnost, izhaja samo iz razmer na datum posamezne izjave, Sandoz pa se nezavezuje, da bo javno posodabljal ali popravljal katero koli izjavo, ki se nanaša na prihodnost, razen če to zahteva zakonodaja.

- konec -