Novartis v Sloveniji z dvigom mavrične zastave obeležuje mesec ponosa

  • Novartis v Sloveniji, kjer delujejo Lek d.d., Sandoz  d.d., Novartis Pharma Services Inc., Podružnica v Sloveniji, je v podporo skupnosti LGBTQI+ ob začetku meseca ponosa na svojih lokacijah izobesil mavrično zastavo.
  • Z dvigom mavrične zastave družba opozarja na osnovne človekove pravice in  se zavzema za odpravo diskriminacije zaradi spola, spolne identitete, usmerjenosti in drugih osebnih okoliščin.
  • Raznolikost, vključenost in pravičnost podjetje prepoznava kot ključne vrednote in temelj za inovativnost ter napredek.
5. 6. 2023

Novartis v Sloveniji, katerega del je tudi Lek, član skupine Sandoz, je danes v znak podpore mesecu ponosa izobesil mavrično zastavo v Ljubljani in Mengšu. S simbolnim dejanjem podjetje izkazuje podporo sodelavcem in sodelavkam ter drugim pripadnikom skupnosti LGBTQI+ in si prizadeva za spoštovanje njihovih pravic ter enakovredno vključenost v družbo.

Ustvarjanje vključujočega delovnega okolja in spodbujanje raznolikosti na delovnem mestu je osnovno vodilo kulture podjetja: »Raznolikost in vključenost sta eni od naših temeljnih vrednot. Ko se počutimo vključene in sprejete, lahko najbolj prispevamo k skupnemu uspehu ter napredku, zato na prvo mesto postavljamo medsebojno spoštovanje in pravičnost; to je tudi neizogiben del naše kulture,« je dejal predsednik Novartisa v Sloveniji in generalni direktor Inovativnih zdravil Slovenija, Aymeric Royere. V podjetju že vrsto let izvajajo številne prakse, s katerimi zagotavljajo vključujoče in enakopravno delovno okolje. »Vsak dan znova se trudimo, da so naši sodelavci in sodelavke – ne glede na njihove osebne okoliščine ali omejitve – cenjeni zaradi svojih sposobnosti in prispevka k našemu skupnemu poslanstvu,« je dodala Jana Petek, glavna izvršna direktorica Novartisa d.o.o.

Mavrično zastavo v znak podpore mesecu ponosa v podjetju izobešajo že nekaj let, s tem pa postavljajo tudi pomemben zgled za širšo javnost. Robert Ljoljo, predsednik uprave Leka d.d. in predsednik Sandoza Slovenija, je še poudaril: »Izjemno sem ponosen na vse sodelavke in sodelavce in njihovo predanost uresničevanju sprememb, ki prinašajo izboljšave. Osnova za uspešno delo, inovativnost in prebojne rešitve, s katerimi povečujemo dostopnost do zdravil po vsem svetu, je zagotovo tudi dobro počutje na delovnem mestu. K temu pa seveda prispeva tudi vodenje z zgledom in odprtost duha, zato upam, da vsako leto s svojim simbolnim dejanjem pomagamo ljudem tudi zunaj našega podjetja prepoznati vrednost, ki jo prinašata raznolikost in vključenost.«

Rdeča nit dejavnosti pri vključevanju skupnosti LGBTQI+ so predvsem ozaveščanje o pravnem in socialnem stanju skupnosti, boju za enake pravice, odpravi diskriminacije in sprejemanju drugačnosti, redno pa tudi v znak podpore v mesecu ponosa pred svojimi poslovnimi stavbami izobesijo mavrično zastavo. Podjetje je tudi prejemnik certifikata LGBT prijazno, ki ga podeljuje Mestna občina Ljubljana.

* * *

Novartisje vodilni ponudnik zdravil v Sloveniji, kjer delujejo Lek d.d., Sandoz d.d., Novartis Pharma Services Inc., Podružnica v Sloveniji. Skupaj gradimo in ohranjamo ugled dinamične, etične in zaupanja vredne farmacevtske družbe. V Leku razvijamo, izdelujemo in tržimo učinkovita, varna in kakovostna zdravila ter farmacevtske učinkovine. S svojim znanjem, kakovostjo in izkušnjami smo pridobili pomembno vlogo v Novartisu. Vpeti smo v Novartisovo organizacijsko strukturo, predvsem v Novartisove dejavnosti, Globalni razvoj zdravil in generično divizijo Sandoz. Smo vodilni Sandozov razvojni center in ena ključnih razvojnih lokacij za tehnološko zahtevne projekte. Veliko vlagamo v razvoj ter izobraževanje in usposabljanje zaposlenih. Novartis je od leta 2003 v Slovenijo vložil že 3,4 milijarde evrov.

Sandoz
Novartisova divizija Sandoz je vodilna družba na svetu med generičnimi in podobnimi biološkimi zdravili. Naše poslanstvo je utirati pot dostopni zdravstveni oskrbi bolnikov z razvijanjem in trženjem novih, cenovno dostopnih rešitev, ki izpolnjujejo izkazane medicinske potrebe. Naš cilj je postati vodilna in najbolj cenjena generična farmacevtska družba na svetu. Naš portfelj obsega širok krog molekul, ki pokrivajo vsa glavna terapevtska področja; v letu 2022 so predstavljale prodajo v višini 9,2 milijarde ameriških dolarjev.

 

Novartis
Novartis soustvarja medicino, da bi izboljšal in podaljšal življenja ljudi. Z najnaprednejšo tehnologijo v raziskavah in razvoju ter novimi pristopi k dostopnosti zdravljenja zagotavljamo zdravila z visoko dodano vrednostjo, ki lajšajo največja bremena bolezni v družbi. Pri iskanju novih zdravil se stalno uvrščamo med največja svetovna podjetja, ki vlagajo v raziskave in razvoj.Približno 103.000 zaposlenih več kot 140 narodnosti sodeluje pri zagotavljanju Novartisovih izdelkov za skoraj 800 milijonov ljudi po vsem svetu. Več informacij najdete na spletni strani https://www.novartis.com.

* * *

V sporočilu za javnost so izjave in napovedi o poslovanju v prihodnje. Napovedi obsegajo ocene, oblikovane na podlagi vseh informacij, ki jih imamo trenutno na voljo. Če bi se izkazalo, da so predvidevanja teh napovedi nezanesljiva, bi bili lahko dejanski izidi poslovanja drugačni od pričakovanih.

- konec -

Za dodatne informacije se obrnite na:
Gregorja Makuca
Korporativne zadeve
Lek farmacevtska družba d.d.
telefon: 01 580 22 43

gregor.makuc@sandoz.com