Lek že petič najuglednejši delodajalec v državi

  • Družba Lek je bila ponovno, četrtič zapored in skupno petič, izbrana za najuglednejšega delodajalca v Sloveniji.
  • Naziv najuglednejši delodajalec podeljuje zaposlitveni portal MojeDelo.com po merjenju ugleda slovenskih podjetij med kandidati na trgu dela.
  • Lek ustvarja spodbudno in kakovostno delovno okolje, ki temelji na močni kulturi odprtosti, sodelovanja in vključenosti.
18. 4. 2023

Družba Lek je četrto leto zapored prejela laskavi naziv najuglednejši delodajalec, ki ga podeljuje zaposlitveni portal MojeDelo.com. Po mnenju sodelujočih v merjenju ugleda delodajalcev si je Lek v petih kategorijah prislužil najvišjo oceno in postal absolutni zmagovalec.

Po besedah Roberta Ljolja, predsednika uprave Leka in predsednika Sandoza Slovenija, je visok ugled Leka v družbi rezultat dolgoletnega grajenja močne in povezane ekipe ter nenehnega izboljševanja delovnega okolja: »Verjamem, da vsak zaposleni  predstavlja podjetje in gradi naš ugled, zato se zahvaljujem vsem, ki prispevate k nazivu najuglednejšega delodajalca. V Leku smo že leta zavezani k  ustvarjanju spodbudnega in kakovostnega delovnega okolja, ki temelji na vključenosti  in raznolikosti. Gradimo trdno in navdihujočo kulturo motiviranih sodelavcev,  spodbujamo inovativnost ter neprestano vlagamo v razvoj zaposlenih. Stremimo k  ustvarjanju delovnega okolja, v katerem lahko sodelavci v polnosti uresničijo  svoj potencial, kar se odraža tudi navzven.« 

Lek kot eno izmed ključnih vrednot pri svojem delovanju prepoznava negovanje raznolikosti, vključenosti in pravičnosti, kar je temelj za kreativnost in uspešnost timov pri spopadanju z izzivi. S številnimi praksami zagotavljajo delovno okolje, v katerem so sodelavci – ne glede na osebne okoliščine ali omejitve – cenjeni zaradi svojih sposobnosti in prispevka k skupnemu poslanstvu družbe.

Pri ustvarjanju sodobnega delovnega okolja po meri zaposlenih se najuglednejši delodajalec ponaša z inovativnimi oblikami dela ter digitalnimi kadrovskimi praksami in orodji. Družba že leta podpira hibridno delo in uvaja opolnomočeno kulturo, kar jim omogoča agilnost, ki je ključna za rast na zahtevnem farmacevtskem trgu. Z nedavno napovedjo naložbe v visokotehnološki center za proizvodnjo podobnih bioloških zdravil v višini 400 milijonov dolarjev družba načrtuje 300 novih delovnih mest, s čimer bo še okrepila svoj položaj enega najpomembnejših zaposlovalcev v Sloveniji.

* * *

Novartis je vodilni ponudnik zdravil v Sloveniji, kjer delujejo Lek d.d., Sandoz d.d., Novartis Pharma Services Inc., Podružnica v Sloveniji. Skupaj gradimo in ohranjamo ugled dinamične, etične in zaupanja vredne farmacevtske družbe. V Leku razvijamo, izdelujemo in tržimo učinkovita, varna in kakovostna zdravila ter farmacevtske učinkovine. S svojim znanjem, kakovostjo in izkušnjami smo pridobili pomembno vlogo v Novartisu. Vpeti smo v Novartisovo organizacijsko strukturo, predvsem v Novartisove dejavnosti, Globalni razvoj zdravil in generično divizijo Sandoz. Smo vodilni Sandozov razvojni center in ena ključnih razvojnih lokacij za tehnološko zahtevne projekte. Veliko vlagamo v razvoj ter izobraževanje in usposabljanje zaposlenih. Novartis je od leta 2003 v Slovenijovložil že 3,4 milijarde evrov.

Sandoz
Novartisova divizija Sandoz je vodilna družba na svetu med generičnimi in podobnimi biološkimi zdravili. Naše poslanstvo je utirati pot dostopni zdravstveni oskrbi bolnikov z razvijanjem in trženjem novih, cenovno dostopnih rešitev, ki izpolnjujejo izkazane medicinske potrebe. Naš cilj je postati vodilna in najbolj cenjena generična farmacevtska družba na svetu. Naš portfelj obsega širok krog molekul, ki pokrivajo vsa glavna terapevtska področja; v letu 2022 so predstavljale prodajo v višini 9,2 milijarde ameriških dolarjev.

Novartis
Novartis soustvarja medicino, da bi izboljšal in podaljšal življenja ljudi. Z najnaprednejšo tehnologijo v raziskavah in razvoju ter novimi pristopi k dostopnosti zdravljenja zagotavljamo zdravila z visoko dodano vrednostjo, ki lajšajo največja bremena bolezni v družbi. Pri iskanju novih zdravil se stalno uvrščamo med največja svetovna podjetja, ki vlagajo v raziskave in razvoj. Približno 106.000 zaposlenih več kot 140 narodnosti sodeluje pri zagotavljanju Novartisovih izdelkov za skoraj 800 milijonov ljudi po vsem svetu. Več informacij najdete na spletni strani https://www.novartis.com.

* * *

V sporočilu za javnost so izjave in napovedi o poslovanju v prihodnje. Napovedi obsegajo ocene, oblikovane na podlagi vseh informacij, ki jih imamo trenutno na voljo.Če bi se izkazalo, da so predvidevanja teh napovedi nezanesljiva, bi bili lahko dejanski izidi poslovanja drugačni od pričakovanih.

- konec -

Zadodatne informacije se obrnite na:
Gregorja Makuca
Korporativne zadeve
Lek farmacevtska družba d.d.
telefon: 01 580 22 43

gregor.makuc@sandoz.com