Sodelavci Razvojnega centra Slovenija prejeli nagrado za odličnost v farmacevtski proizvodnji

25. 5. 2022

Na kongresu PHARM Connect, največjem poslovnem srečanju farmacevtskih in biotehnoloških podjetij iz centralne in vzhodne Evrope, so že sedmič zapored podelili nagrade za odličnost v farmacevtski proizvodnji. Tudi letos so se naši sodelavci iz Razvojnega centra Slovenija dokazali žiriji, in sicer so jih navdušili s projektom Izdelki za zdravljenje onkoloških obolenj – od vizije do resničnosti (Highly potent products – from vision to reality) in zanj prejeli 7. nagrado SEE za odličnost v farmacevtski proizvodnji. 

Naši sodelavci Razvojnega centra se v laboratorijih srečujejo z vrsto učinkovin, zato je bila pri vzpostavitvi novih laboratorijev njihova vizija zagotoviti varno ravnanje z njimi, pri tem pa so si pomagali z najsodobnejšimi tehnologijami. Po uspešni implementaciji so odličnost v njihovem projektu prepoznali tudi člani žirije kongresa PHARM Connect in našim sodelavcem podelili nagrado za odličnost v farmacevtski proizvodnji.

Nagrado je v imenu ekipe iz Razvojnega centra Slovenija, Inženiringa, Upravljanja kakovosti in Zdravja, varnosti in okolja prevzel vodja Farmacevtskega razvoja Luka Peternel. »Nagrade, kot je ta, nas vedno znova navdihujejo in motivirajo. Navdajo nas s še več samozavesti in poguma, s katerima dosegamo prebojne inovacije in ne le pokažemo, pač pa tudi udejanjimo ves svoj potencial. Na nagrado smo izjemno ponosni, zaradi nje pa se bomo novih izzivov zagotovo lotili s še večjim zagonom,« je ob prejemu dejal Luka Peternel.

Uspešni projekti so vedno plod timskega dela, zato sodelavci, ki so sodelovali pri nagrajenem projektu, poudarjajo, da je treba še naprej spodbujati razvoj novega znanja, poleg tega pa tudi optimizirati in digitalizirati delovne procese ter vlagati v nove tehnologije, saj smo lahko le tako pri delu uspešni in našo vizijo pretvarjamo v resničnost.

Več o projektu si lahko preberete v intervjuju z Luko Peternelom.