Kadrovske prakse Novartisa v Sloveniji med najboljšimi v državi

  • Na 41. mednarodni znanstveni konferenci o razvoju organizacijskih znanosti  je bila podeljena nagrada za najboljšo kadrovsko prakso v Republiki Sloveniji 2022. Med petimi finalisti sta bili dve praksi Novartisa v Sloveniji. 
  • Nagrado za najboljšo kadrovsko prakso sta podelila Fakulteta za organizacijske vede Univerze v Mariboru in spletni portal MojeDelo.com. Projekt izpostavlja organizacije, ki so pri svojem delu predane odličnosti in učinkovitosti na kadrovskem področju.
  • Novartis v Sloveniji si nenehno prizadeva za izboljšanje delovnega okolja, svojo kadrovsko odličnost pa dokazuje tudi z nedavno ponovno pridobljenim mednarodnim certifikatom "Top Employer".
24. 3. 2022

Novartis v Sloveniji se je ponovno uvrstil med najboljše na kadrovskem področju v Sloveniji. Svojo kadrovsko odličnost je potrdil na podelitvi nagrade za najboljšo kadrovsko prakso v Republiki Sloveniji 2022, ki jo podeljujeta Fakulteta za organizacijske vede Univerze v Mariboru in spletni portal MojeDelo.com. Novartis v Sloveniji je med petimi finalisti zasedel kar dve mesti. Gre za tretjo podelitev nagrade, ki prepoznava uspešne digitalne kadrovske rešitve, odličnosti predane organizacije in izjemne uspehe na kadrovskem področju. Nagrade so bile podeljene na 41. mednarodni znanstveni konferenci o razvoju organizacijskih znanosti, ki sta jo gostila Fakulteta za organizacijske vede Univerze v Mariboru in Urad RS za meroslovje pri Ministrstvu za gospodarski razvoj in tehnologijo.

"V Novartisu v Sloveniji so ljudje v središču vsega, kar delamo. Nenehno si prizadevamo izboljševati naše delovno okolje z ustvarjanjem vključujoče kulture, ki jo poganjajo tehnologija ter digitalne kadrovske prakse in orodja, da lahko tesneje sodelujemo in ostajamo povezani, kjerkoli in kadarkoli. Na poti digitalne preobrazbe uvajamo napredne rešitve na vseh področjih svojega delovanja, vključno s kadrovsko funkcijo. Zavezani smo, da si bomo še naprej prizadevali za izboljšanje kadrovskih praks in rešitev, s ciljem ustvariti skupnost, v kateri so ljudje zavzeti in imajo priložnosti za rast.

Iskrena hvala naši odlični kadrovski ekipi za njihovo zavzetost in kreativno razmišljanje," je povedala Paulina Pazio, direktorica Kadrov za Lek d.d. in Novartis v Sloveniji.

Med najboljšimi  kadrovskimi praksami dve praksi Novartisa v Sloveniji

Novartis v Sloveniji je navdušil s storitvijo Od ponudbe do pogodbe in pobudo Polni življenja. Od ponudbe do pogodbe je integrirana in avtomatizirana storitev, ki je namenjena pospešitvi postopka od predstavitve ponudbe do zaposlitvene pogodbe za obstoječe in nove sodelavce. Usklajevanje zaposlitvene ponudbe, vnašanje podatkov v sistem, priprava pogodbe, zbiranje podpisov vseh deležnikov in podobno je bilo v preteklosti dolgotrajno, danes pa je v Novartisu v Sloveniji celoten postopek zaposlovanja avtomatiziran in elektronski, vključno z uporabo e-podpisov.

Uvedba rešitve za podjetje pomeni večjo učinkovitost, usklajenost in operativno odličnost kadrovske funkcije, ob tem pa tudi boljšo uporabniško izkušnjo tako za vodje, ki zaposlujejo, kot za kandidate v izbirnem procesu.

Kadrovski program Polni življenja, ki ga Novartis nudi vsem zaposlenim, naslavlja tematike duševnega, telesnega in družbenega dobrega počutja tako na delovnem mestu kot zasebno. Je ključni del zagotavljanja zadovoljstva in dobrobiti zaposlenih ter se neločljivo prepleta z drugimi pobudami na področju kulture podjetja, kot so raznolikost in vključenost ter medgeneracijsko sodelovanje. V skladu z digitalno strategijo podjetja je pobuda Polni življenja zaživela tudi v spletnem okolju in internih spletnih orodjih, s čimer so jo še približali zaposlenim.