Novartis v Sloveniji je prejel certifikat LGBT prijazno podjetje

17. 5. 2021

Danes je v Mestni hiši v Ljubljani potekala slavnostna podelitev certifikatov LGBT prijazno, ki jih Mestna občina Ljubljana podeljuje organizacijam, zavezanim k ustvarjanju vključujočega okolja za LGBT sodelavce in sodelavke, dvigu ozaveščenosti zaposlenih pri zagotavljanju ponudbe in storitev za LGBT uporabnike in uporabnice ter občutljivosti za zaznavanje kršitev pravic LGBT oseb v delovnem in uporabniškem okolju. Certifikat je prejel tudi Novartis v Sloveniji, s čimer je potrdil svoja prizadevanja na področju raznolikosti in vključenosti.

Podelitev certifikatov je spremljala okrogla miza na temo vključevanja in raznolikosti na delovnem mestu, na kateri so sodelovali Novartisovi zaposleni Katarina Klemenc, vodja komuniciranja in sodelovanja z bolniki ter pokroviteljica LGBTI+ skupnosti v Novartisu v Sloveniji, Tanja Sinigoj, vodja pobude Raznolikost in vključenost v Novartisu, in Salvatore Carmisciano, vodja LGBTI v Novartisu v Sloveniji. »Raznolikost in vključenost sta dve izmed ključnih vrednot, ki nas v Novartisu v Sloveniji vodijo pri vsakodnevnem delu. Tako na globalni kot nacionalni ravni se zavzemamo za ustvarjanje vključujočega okolja, v katerem cenimo edinstvenost, spoštujemo raznolikost in spodbujamo sodelavce, da so najboljša različica samih sebe. Pridobitev certifikata LGBT prijazno je potrditev našega dosedanjega dela, hkrati pa nas zavezuje k spodbujanju kulture raznolikosti in vključenosti tudi v prihodnje. Hvaležna sem podjetju, ki nas spodbuja k odprtosti, in sodelavcem, ki na vseh ravneh podjetja sprejemajo raznolikost,« je ob prejemu certifikata povedala Katarina Klemenc.

Ob prejemu certifikata je Salvatore Carmisciano dejal: »Certifikat je velik korak k ozaveščanju skupnosti o raznolikosti znotraj in zunaj podjetja. Mavrična nalepka na vhodu v podjetje in pridobljeni certifikat bosta sodelavce spominjala, da imajo moč spregovoriti, biti slišani in da so varni pred diskriminacijo na delovnem mestu. Vesel sem, da delujem v podjetju, ki se zaveda, da je osnova za kakovostno in inovativno delo na visoki ravni delovno okolje, v katerem se zaposleni počutimo sprejete. Hvala vsem sodelavcem, ki vsakodnevno prispevajo k uresničevanju naših zavez na področju LGBT, in Mestni občini Ljubljana, ki prepoznava pomembnost vključujočih organizacij.«

Novartis že dlje časa neguje kulturo raznolikosti in vključenosti, ki je ena temeljnih vrednot podjetja, ter stremi k temu, da je lahko vsak sodelavec ne glede na spol, spolno identiteto ali usmerjenost ali katero drugo osebno okoliščino zvest samemu sebi in brez strahu pred diskriminacijo. Na globalni ravni je Novartis leta 2018 pristopil k podpisu Standardov ravnanja v podporo poslovnim skupnostim pri spopadanju z diskriminacijo proti osebam LGBTI, Novartis v Sloveniji pa je v lanskem juniju z dvigom mavrične zastave na vseh svojih lokacijah po Sloveniji obeležil mesec ponosa.