Projekt BioCamp prejel posebno nagrado »Najboljša kadrovska praksa 2020 – častna omemba«

  • Na Mednarodni konferenci o razvoju organizacijskih znanosti so projekt BioCamp, ki ga letos že deseto leto organizira Novartis v Sloveniji, prepoznali kot edinstveno kadrovsko prakso.
  • BioCamp, ki je zadnja leta prerasel meje regije, je forum, ki najboljšim študentom dodiplomskih in podiplomskih programov naravoslovnih, ekonomskih in tehniških smeri ponuja vpogled v raziskovanje, delo in trende v farmacevtski industriji.
  • Do danes je BioCamp v Sloveniji povezal preko 300 mladih talentov iz 17 držav, več kot 30 izmed njih se jih je do danes tudi zaposlilo v Novartisu v Sloveniji. 
25. 9. 2020

Novartis v Sloveniji je na 39. Mednarodni konferenci o razvoju organizacijskih znanosti za projekt BioCamp prejel nagrado za najboljšo kadrovsko prakso 2020 – častna omemba. Dogodek, ki ga bo Novartis v Sloveniji letos organiziral že deseto leto, je priložnost za perspektivne študente, da pridobijo vpogled v svet raziskovanja in mednarodnega poslovnega okolja farmacevtske industrije, obenem pa obogatijo znanje ter pridobijo nove izkušnje in poznanstva. Člani komisije, ki ocenjujejo najboljše kadrovske prakse v Sloveniji, so BioCamp prepoznali kot edinstveno kadrovsko prakso. 

BioCampa, ki je zadnja leta prerasel meje regije, se je v devetih letih udeležilo preko 300 mladih talentov iz 17 držav, več kot 30 izmed njih je svojo karierno pot nato nadaljevalo v Novartisu. Med njimi je tudi dr. Janko Ignjatović, vodja razvojnih projektov v Razvojnem centru Slovenija in novi predsednik organizacijskega odbora BioCampa: »Kot udeleženec BioCampa leta 2014 lahko iz lastne izkušnje povem, da je tudi meni, tako kot številnim mladim iz regije, BioCamp odprl vrata v svet farmacije. Dogodek ima vidne pozitivne učinke za mlade udeležence, hkrati pa izjemno sposobnost prilagajanja aktualnemu dogajanju v svetu in potrebam mladih strokovnjakov, zato se tudi uvršča v sam vrh kadrovskih praks. Ponosni smo, da so to prepoznali tudi člani komisije natečaja Naj kadrovske prakse 2020 in nam na letošnjem izboru podelili častni naziv.« 

Mednarodna konferenca o razvoju organizacijskih znanosti, ki jo organizira Fakulteta za organizacijske vede Univerze v Mariboru, spodbuja in aktivno povezuje akademska dognanja s strokovnimi rešitvami gospodarstva in javnega sektorja, v sklopu konference pa podeljuje tudi nagrade za najboljše kadrovske prakse v državi. »Če želimo ostajati v vrhu farmacevtske industrije, potrebujemo vrhunske kadre, zato ves čas razmišljamo, kako nagovoriti in pritegniti mlade talente. BioCamp je ena izmed naših kadrovskih praks, ki nam pomaga priti v stik z najboljšimi, najperspektivnejšimi dodiplomskimi in podiplomskimi študenti iz regije. Veseli nas, da so naša prizadevanja prepoznana v slovenski kadrovski stroki in da tudi tukaj presegamo meje ter postavljamo nove standarde,« je dejala dr. Darja Ferčej Temeljotov, vodja strateških programov v Novartisu v Sloveniji in dolgoletna predsednica organizacijskega odbora Regijskega BioCampa.

Letošnji 10. BioCamp bo v spletni različici potekal 19. in 20. oktobra, rdeča nit dogodka pa bodo novi poslovni modeli v farmacevtski industriji.

Poleg nagrade za projekt BioCamp je nagrado za najboljšo kadrovsko prakso 2020 prejelo podjetje Plastika Skaza.