Minister za zdravstvo na delovnem obisku v Leku

19. 7. 2000

Osrednji del razgovorov namenjen pridruževanju Evropski zvezi Ljubljana, 19. julija – Slovenski minister za zdravstvo spec. akad. st. Andrej Bručan, dr. med. je bil danes s sodelavci na delovnem obisku v slovenski farmacevtski družbi Lek. S predstavniki vodstva Leka so se pogovarjali o aktualnih temah slovenske farmacevtske industrije ter o procesu vključevanja Slovenije v Evropsko zvezo.

Predstavniki Leka so ministru in sodelavcem na začetku srečanja predstavili poslovanje družbe v prejšnjem in tekočem letu ter načrte za prihodnje obdobje. Predstavljeno je bilo tudi aktualno stanje na slovenskem farmacevtskem trgu.

“Odnos ministrstva in izdelovalcev zdravil razumem kot partnerski in táko naj bo tudi v prihodnje naše sodelovanje," je uvodoma poudaril minister Bručan.

Udeleženci srečanja so osrednji del razgovorov namenili procesu pridruževanja Slovenije Evropski zvezi, ki predstavlja poslovni izziv za farmacevtsko industrijo. Pri tem so predstavniki Leka in države poudarili, da je prilagajanje delovanja standardom Evropske zveze ključni cilj tako slovenske farmacevtske industrije kot državne uprave na področju farmacevtike.

Minister Bručan je ob tem povedal, da se pristojne službe zavedajo pomembnosti in zahtevnosti pridružitvenega procesa ter poudaril, da Ministrstvo za zdravstvo intenzivira aktivnosti v tem procesu.