Naši prostovoljci so se pridružili paralimpijskemu taboru v Laškem

30. 8. 2023

V Laškem je pod okriljem Zveze za šport invalidov Slovenije – Slovenskega paralimpijskega komiteja že tradicionalno potekal paralimpijski tabor za družine, kjer so se mladi invalidi ter njihovi družinski člani pobližje spoznavali z različnimi parašporti. Kot del spremljevalnega programa na taboru so Lekovi prostovoljci in prostovoljke na delavnicah otrokom znanost predstavili na njim zabaven in poljuden način, obenem pa so sodelovali tudi pri sami izvedbi bogatega programa.

Na taboru so otroci in odrasli spoznavali različne paralimpijske športe, kot so paraples, paranamizni tenis, paralokostrelstvo, odbojko sede, paraplezanje in številne druge. Del vsebin na taboru je bilo namenjenih tudi staršem, in sicer v obliki okrogle mize, kjer sta poleg strokovnjakov zbrane starše nagovorila vrhunski parašportnik Luka Trtnik in njegova mama, ki sta s prve roke postregla z izkušnjami in izzivi, s katerimi se v parašportu soočajo tako mladi športniki kot starši. Tabor so udeleženci sklenili s športnim tekmovanjem med družinami, ki je potekal v prijateljskem in timskem duhu.

Lek, član skupine Sandoz, kot srebrni partner Zveze za šport invalidov Slovenije – Slovenskega paralimpijskega komiteja letos na taboru sodeluje drugič zapored. Njihovi prostovoljci so pomagali pri izvedbi programa, pripravili pa so tudi zanimivo delavnico z eksperimenti, kjer so znanost pobližje predstavili otrokom. »Sodelovanje na paralimpijskem taboru za družine je ena od naših osrednjih aktivnosti partnerstva z Zvezo ŠIS – SPK, saj lahko pri sami izvedbi tudi konkretno pomagamo. Na tak način tudi mi spoznavamo parašport in parašportnike in se vsakič znova navdušujemo nad motivacijo in zagonom, ki ga premorejo mladi. Veselimo se sodelovanja tudi na prvem zimskem taboru, ki bo potekal v februarju na Rogli,« je dejala Mojca Pavlin, komunikacijski manager ekspert v Korporativnih zadevah.