Pred uporabo zdravil natančno preberite navodilo! O tveganju in neželenih učinkih se posvetujte z zdravnikom ali s farmacevtom.

Lekofusin® 200 mg/500 mg filmsko obložene tablete

Za bolečino, ki zahteva močnejšo analgezijo kot ibuprofen ali paracetamol posamezno

  • Učinkovitejše lajšanje bolečin*
  • Hitrejše lajšanje bolečin** že po 15 minutah
  • Daljši učinek delovanja**  8 ur


Pred uporabo zdravil natančno preberite navodilo! O tveganju in neželenih učinkih se posvetujte z zdravnikom ali s farmacevtom.

Ni časa za bolečino? Čas je za Lekofusin.

Lekofusin s hitrejšim**, močnejšim* in daljšim** učinkom proti bolečinam.

V primeru, ko bolečina tudi po več odmerkih ne pojenja, je potreben posvet z zdravnikom ali s farmacevtom.

Namenjeno:

Dvojni učinek v eni tableti 

Lekofusin* vsebuje dve učinkovini, paracetamol in ibuprofen, v eni tableti.

Lastnosti in delovanje:

Naj vas bolečina ne ovira. Zdravilo Lekofusin učinkoviteje* lajša bolečino. S pomočjo hitrega delovanja zdravila Lekofusin se boste lahko spet posvetili pomembnejšim stvarem v življenju in dan preživeli brez bolečin.

Zdravilo LEKOFUSIN ima hiter pričetek delovanja (približno 15 minut po uporabi), njegov protibolečinski učinek pa traja več kot 8 ur. Uporablja se za lajšanje blagih do zmernih bolečin, povezanih z migreno, glavobolom, bolečinami v križu, bolečinami v mišicah in sklepih, zobobolom, menstrualnimi bolečinami, ob simptomih prehlada ali gripe, vnetem grlu in za zniževanje zvišane telesne temperature.

Lekofusin ima zaradi kombinacije ibuprofena in paracetamola v eni tableti močnejši protibolečinski učinek**. Ti dve učinkovini delujeta vzajemno in učinkovitejše lajšata bolečino kot pri jemanju paracetamola ali ibuprofena posamezno.

Ibuprofen (200 mg) je nesteroidno protivnetno zdravilo (NSAR), ki blaži vnetje, lajšati bolečino in znižuje zvišano telesno temperaturo.

Paracetamol (500 mg) deluje na drugačen način, vendar prav tako lajša bolečine in znižuje zvišano telesno temperaturo.

93 % bolnikov je zdravilo Lekofusin ocenilo kot dober, zelo dober ali odličen izdelek za lajšanje bolečin.


Kako uporabljati:

Priporočeni odmerek je 1 tableta do 3-krat na dan z vodo. Med odmerki mora miniti vsaj 6 ur.

Če z 1 tableto niste dosegli nadzora simptomov, lahko odmerek povečate na 2 tableti do 3-krat dnevno. V 24 urah ne smete vzeti več kot 6 tablet.

Zdravilo namenjeno odraslim od 18. leta starosti dalje.

Za lajšanje simptomov uporabljajte najmanjši še učinkoviti odmerek najkrajši možni čas. Zdravila Lekofusin ne smete jemati dlje kot 3 dni. Če se vaši simptomi poslabšajo ali ne izginejo, se posvetujte z zdravnikom.

Zdravila Lekofusin 500 mg/200 mg ne uporabljajte, če:

jemljete druga protibolečinska zdravila, ki vsebujejo paracetamol, ibuprofen ali katero drugo učinkovino iz skupine nesteroidnih antirevmatikov (NSAR), vključno z acetilsalicilno kislino; ste alergični na ibuprofen, paracetamol ali katero koli sestavino tega zdravila; ste alergični na acetilsalicilno kislino ali druga protibolečinska zdravila iz skupine nesteroidnih protivnetnih zdravil; imate ali ste kadar koli imeli razjedo ali krvavitve v želodcu ali dvanajstniku (tanko črevo); imate motnjo strjevanja krvi (koagulacije); imate srčno popuščanje, odpoved ledvic ali jeter ali ste v zadnjem trimesečju nosečnosti.

Način izdaje zdravila:

Brez recepta v lekarnah.


**v primerjavi s paracetamolom

*v primerjavi s ibuprofenom ali paracetamolom posamezno

Viri:

  • 1. Centralna baza zdravil. Povzetek glavnih značilnosti zdravila LEKOFUSIN 200 mg/500 mg filmsko obložene tablete. Dostopno na: www.cbz.si, zadnji dostop: 14.9.2022
  • 2. Moore RA, et al. Cochrane Database Syst Rev. 2015, Art. No.: CD010794.
  • 3. Doherty et al. Ann Rheum Dis 2011;70:1534-1541.
  • 4. Hugo MF, et al. Pain. 2006. 121 (1); 22-28.
  • 5. Bushra R, et al. Oman Medical Journal 2010. 25(3).
Pred uporabo zdravil natančno preberite navodilo! O tveganju in neželenih učinkih se posvetujte z zdravnikom ali s farmacevtom.
Pred uporabo zdravil natančno preberite navodilo! O tveganju in neželenih učinkih se posvetujte z zdravnikom ali s farmacevtom.