Sandoz razširil sodelovanje z organizacijo World Child Cancer za pomoč otrokom pri dostopu do zdravljenja v štirih državah v razvoju

  • Razširjeno sodelovanje za izenačitev možnosti preživetja otrok z rakom na Filipinih, v Burmi, Mehiki in Gani
  • Stopnja preživetja otrok, obolelih za rakom, je v razvitih državah 80-odstotna, v državah v razvoju pa tudi do zgolj 10-odstotna
  • Sandoz je zavezan odkrivanju novih načinov širjenja dostopa do zdravstvenega varstva v sodelovanju s ključnimi deležniki
25. 7. 2017

Sandoz je danes objavil širitev pilotnega projekta, ki ga izvaja v sodelovanju z vodilno svetovno dobrodelno organizacijo World Child Cancer in katerega cilj je izboljšati dostop do zdravljenja in zvišati stopnjo preživetja otrok z rakom v štirih državah v razvoju.

Jon Rosser, izvršni direktor organizacije World Child Cancer, je povedal: »Preprosto nesprejemljivo je, da so možnosti preživetja otrok z rakom tako zelo odvisne od geografskega prostora. Medtem ko v razvitih državah danes preživi 80 odstotkov otrok z rakom, je stopnja preživetja v državah v razvoju še vedno samo okrog 10 odstotkov. Organizacija World Child Cancer si prizadeva to spremeniti – v naših programih lahko stopnjo preživetja povišamo na okrog 60 odstotkov.«

»Zelo se veselimo širitve sodelovanja s Sandozom, saj nam bo pomagala preprečiti, da bi tako veliko število otrok umrlo brez postavljene diagnoze in brez učinkovitih zdravil za lajšanje bolečin. Prepričani smo, da si vsi otroci, ne glede na to, kje živijo, zaslužijo več,« je še dodal.

Sporazum temelji na že vpeljanem sodelovanju z organizacijo World Child Cancer na Filipinih, kjer Sandoz financira potrebna usposabljanja osebja in pomaga otrokom omogočiti dostop do diagnoze in posledično ustreznega zdravljenja. Zdaj širi to sodelovanje na tri dodatne države na treh celinah: Gano, Mehiko in Burmo.

Ti posebni projekti so bili izbrani zaradi resnosti razmer v omenjenih štirih regijah: v vseh štirih vsako leto zboli za rakom približno 6000 otrok, vendar diagnozo postavijo v samo približno 20 odstotkih primerov, še manj obolelih pa je deležnih učinkovitega zdravljenja.

Peter Stenico, vodja Onkologije v Sandozu, pravi: »Ti projekti bodo vključevali enostavne, pragmatične ukrepe, s katerimi se bomo postavili po robu raku tam, kjer je najbolj ranljiv: med otroki, obolelimi za vrstami raka, ki so pogosto popolnoma ozdravljive. Prepričani smo, da lahko skupaj z organizacijo World Child Cancer konkretno prispevamo k izboljšanju standarda zdravljenja otrok v teh državah in v končni fazi zvišamo stopnjo preživetja.«

Razširjeno partnerstvo poudarja Sandozovo zavezo, da skupaj s ključnimi deležniki po vsem svetu širi dostop do zdravstvenega varstva. Naše sodelovanje z organizacijo World Child Cancer kot ciljno usmerjeni človekoljubni projekt dopolnjuje širša prizadevanja Novartisove družbene odgovornosti v številnih državah z nižjimi prihodki.

* * *

Lek, član skupine Sandoz, je eden ključnih stebrov druge največje generične farmacevtske družbe na svetu. Je njen vodilni globalni razvojni center za tehnološko zahtevne izdelke in tehnologije, eden ključnih globalnih proizvodnih centrov za učinkovine in zdravila, kompetenčni center za razvoj vertikalno integriranih izdelkov, kompetenčni center Sandoza pri razvoju in proizvodnji biofarmacevtskih učinkovin in izdelkov, center oskrbe za trge Srednje in Vzhodne Evrope, Jugovzhodne Evrope in SND ter trži in prodaja Sandozove izdelke v Sloveniji. Podrobnejše informacije so na voljo na http://www.lek.si/.

Sandoz je vodilna družba na svetu na področju generičnih in podobnih bioloških zdravil. Kot divizija skupine Novartis si prizadevamo odkrivati nove načine za izboljšanje in podaljševanje življenja ljudi. Z razvijanjem inovativnih pristopov za zagotavljanje dostopa do visoko kakovostne zdravstvene oskrbe ljudem po vsem svetu prispevamo k sposobnosti družbe, da zadovolji naraščajoče potrebe po zdravstvenem varstvu. Naš portfelj obsega okrog 1000 molekul, ki pokrivajo vsa glavna terapevtska področja in so v letu 2016 predstavljale prodajo v višini 10,1 milijarde ameriških dolarjev. V letu 2016 so naši izdelki dosegli več kot 500 milijonov bolnikov in prizadevamo si, da bi jih dosegli milijardo. Sedež Sandoza je v Holzkirchnu v Nemčiji, v okolici Münchna. Sandoz je na Twitterju. 

Sledite @Sandoz_global na http://twitter.com/Sandoz_Global (povezava je zunanja).
Za dodatne informacije obiščite spletno stran http://www.sandoz.com.

Novartis ponuja rešitve za varovanje zdravja, ki izpolnjujejo vedno večje potrebe bolnikov in družbe. Novartis s sedežem v Baslu v Švici ponuja zelo raznoliko paleto zdravil, s katerimi zadovoljuje te potrebe: inovativna zdravila, cenovno dostopna generična in podobna biološka zdravila ter izdelke za zdravje oči. Novartis ima vodilni položaj v svetu na vsakem od teh področij. V letu 2016 so družbe v skupini Novartis dosegle prihodek od prodaje v višini 48,5 milijarde ameriških dolarjev, približno 9 milijard ameriških dolarjev je bilo vloženih v raziskave in razvoj. Skupina Novartis v svojih družbah zaposluje približno 118.000 ljudi. Novartisovi izdelki so na voljo v več kot 155 državah po vsem svetu. Za dodatne informacije obiščite spletno stran www.novartis.com.

O organizaciji World Child Cancer

Organizacija World Child Cancer pomaga otrokom, obolelim za rakom, omogočiti dostop do diagnoze, zdravljenja in podpore v državah v razvoju, kjer so možnosti za preživetje lahko tudi   pičlih 10 odstotkov v primerjavi z 80 odstotki v razvitem svetu. V ta namen sklepa organizacija World Child Cancer partnerstva z zdravniki in medicinskimi sestrami v bolnišnicah v razvitem svetu, ki  nudijo usposabljanje in mentorstvo zdravnikom v državah v razvoju. Organizacija pomaga tudi pri stroških prevoza, hrane in nastanitve in s tem zadovoljuje širše potrebe družin, ki imajo otroka z rakom. Programi organizacije World Child Cancer se izvajajo v nekaterih najrevnejših krajih sveta. Lani je organizacija pomagala 5.500 otrokom, vendar ob približno 200.000 nepotrebnih smrtih vsako leto na tem področju ostaja še veliko dela. Obiščite spletno stran organizacije World Child Cancer na www.worldchildcancer.org, ali sledite organizaciji World Child Cancer na družbenih medijih:

Twitter
@wchildcancer
Facebook
World Child Cancer
LinkedIn
World Child Cancer
YouTube
World Child Cancer
Instagram
@wchildcancer
* * *

V sporočilu za javnost so izjave in napovedi o poslovanju v prihodnje. Napovedi obsegajo ocene, oblikovane na podlagi vseh informacij, ki jih imamo trenutno na voljo. Če bi se izkazalo, da so predvidevanja teh napovedi nezanesljiva, bi bili lahko dejanski izidi poslovanja drugačni od pričakovanih.

- konec -

Za dodatne informacije se obrnite na:
Katarino Klemenc
Korporativno komuniciranje
Lek farmacevtska družba d. d.
telefon: 01 580 22 43
telefaks: 01 580 24 32
katarina.klemenc@sandoz.com