Lekovi prostovoljci v Sloveniji pomagajo že 13 let

  • Novartis, katerega del je Lek, v Sloveniji že 13. leto zapored organizira Dneve sodelovanja z lokalno skupnostjo, ki potekajo v sklopu globalne Novartisove prostovoljske pobude. 
  • 600 sodelavcev z Novartisovih lokacij iz Ljubljane, Mengša, Lendave in Prevalj sodeluje v več kot 20 dejavnostih, svoj čas pa namenjajo pomoči in druženju z več kot 700 ljudmi.  
  • V 13 letih prostovoljstva so Novartisovi sodelavci v Sloveniji sodelovanju z lokalno skupnostjo namenili več kot 36.000 delovnih ur in pomagali več kot 12.000 ljudem. 
11. 5. 2017

Prostovoljske dejavnosti, ki jih v okviru globalne pobude Dan sodelovanja z lokalno skupnostjo organizira tudi Novartis v Sloveniji, so v polnem teku. Od 13. aprila do 26. maja njegovi zaposleni svoj delovni čas namenijo pomoči posameznikom in različnim organizacijam po celi Sloveniji.  Sodelovali bodo pri različnih aktivnostih ter se družili s starostniki, pripravili izlete za otroke s posebnimi potrebami, urejali okolice šol in drugih ustanov, zbirali hrano in še mnogo več. 

»Prostovoljstvo v Leku poteka že 13. leto. Vsakič znova nas sodelovanje napolni s posebnim zadovoljstvom, ko pomagamo tistim organizacijam, ki potrebujejo par dodatnih delovnih rok, zabavne aktivnosti za svoje varovance ali pa preprosto prijetnega sogovorca in poslušalca. Dragoceno je, da zaposleni lahko temu namenimo svoj delovni čas, saj takšne aktivnosti bogatijo tudi nas. Veseli nas, da naša praksa prostovoljstva odmeva tudi v slovenski družbi in da so jo prevzela še druga podjetja v Sloveniji, ki organizirajo podobne aktivnosti,« je dejala Katarina Klemenc, direktorica Korporativnega komuniciranja v Leku.

Prostovoljske dejavnosti so se v Novartisu v Sloveniji začele 13. aprila s čiščenjem reke Kolpe in okolice, sledilo je urejanje letovišča ZPMS Pacug, krvodajalska akcija v Lendavi in pogozdovanje v okolici Logatca, kjer so zaposleni posadili 800 sadik bukve. Aktivnosti bodo potekale do 26. maja, in sicer s krvodajalsko akcijo v Ljubljani, druženjem s starostniki iz domov v Ljubljani, Mengšu, Lendavi in na Prevaljah. Lekovi zaposleni bodo pomagali tudi posameznikom in organizacijam, ki potrebujejo podporo: za varovance VDC INCE Mengeš bodo pripravili športni turnir; otroke s posebnimi potrebami iz Osnovne šole Roje bodo peljali na izlet z ladjico po Ljubljanici; pomagali bodo pri urejanju okolice in prostorov Malega Doma v Šiški – Zavod Dolfke Boštjančič, zdravilišča Rdečega križa Slovenija na Debelem rtiču, Centra Janeza Levca na Dečkovi ulici v Ljubljani, Zavetišča Ljubljana in letovišča ZMPS v Kranjski Gori; za otroke Dvojezične osnovne šole II Lendava bodo pripravili športni dan; oskrbovancem doma Altra na Prevaljah bodo skuhali kosilo ter v sodelovanju s Slovensko filantropijo s prosilci za azil iz Azilnega doma Logatec obiskali Ljubljano  in z njimi preživeli prijeten dan. Prebarvali bodo tudi ribiško brunarico Ribiške družine Bistrica Domžale; zbirali hrano ter priskočili pomoč tudi enemu od sodelavcev na Prevaljah in počistili okolico njegove hiše. 

V 13 letih prostovoljstva so Lekovi zaposleni dnevom prostovoljstva namenilo več kot 36.000 ur, pomagali so več kot 60 različnim organizacijam in več kot 12.000 ljudem.  

Z mesecem prostovoljstva se sodelavci v Sloveniji pridružujejo več kot 27.000 zaposlenim v Novartisu po vsem svetu, ki v okviru globalne pobude Dan sodelovanja z lokalno skupnostjo kot prostovoljci pomagajo ljudem v svojem domačem okolju.

* * *

Lek, član skupine Sandoz, je eden ključnih stebrov druge največje generične farmacevtske družbe na svetu. Je njen vodilni globalni razvojni center za tehnološko zahtevne izdelke in tehnologije, eden ključnih globalnih proizvodnih centrov za učinkovine in zdravila, kompetenčni center za razvoj vertikalno integriranih izdelkov, kompetenčni center Sandoza pri razvoju in proizvodnji biofarmacevtskih učinkovin in izdelkov, center oskrbe za trge Srednje in Vzhodne Evrope, Jugovzhodne Evrope in SND ter trži in prodaja Sandozove izdelke v Sloveniji. Podrobnejše informacije so na voljo na http://www.lek.si/.

Sandoz je vodilna družba na svetu na področju generičnih in podobnih bioloških zdravil. Kot divizija skupine Novartis si prizadevamo odkrivati nove načine za izboljšanje in podaljševanje življenja ljudi. Z razvijanjem inovativnih pristopov za zagotavljanje dostopa do visoko kakovostne zdravstvene oskrbe ljudem po vsem svetu prispevamo k sposobnosti družbe, da zadovolji naraščajoče potrebe po zdravstvenem varstvu. Naš portfelj obsega okrog 1000 molekul, ki pokrivajo vsa glavna terapevtska področja in so v letu 2015 predstavljale prodajo v višini 10,1 milijarde ameriških dolarjev. V letu 2015 so naši izdelki dosegli več kot 500 milijonov bolnikov in prizadevamo si, da bi jih dosegli milijardo. Sedež Sandoza je v Holzkirchnu v Nemčiji, v okolici Münchna. Sandoz je na Twitterju. 

Sledite @Sandoz_global na http://twitter.com/Sandoz_Global (povezava je zunanja).
Za dodatne informacije obiščite spletno stran http://www.sandoz.com

Novartis ponuja inovativne rešitve za varovanje zdravja, ki izpolnjujejo vedno večje potrebe bolnikov in družbe. Novartis s sedežem v Baslu v Švici ponuja zelo raznoliko paleto zdravil, s katerimi zadovoljuje te potrebe: inovativna zdravila, cenovno dostopna generična in podobna biološka zdravila ter izdelke za zdravje oči. Novartis ima vodilni položaj v svetu na vsakem od teh področij. V letu 2016 so družbe v skupini Novartis dosegle prihodek od prodaje v višini 48,5 milijarde ameriških dolarjev, približno 9 milijard ameriških dolarjev je bilo vloženih v raziskave in razvoj. Skupina Novartis v svojih družbah zaposluje približno 118.000 ljudi. Novartisovi izdelki so na voljo v več kot 155 državah po vsem svetu. Za dodatne informacije obiščite spletno stran www.novartis.com. 

* * *

V sporočilu za javnost so izjave in napovedi o poslovanju v prihodnje. Napovedi obsegajo ocene, oblikovane na podlagi vseh informacij, ki jih imamo trenutno na voljo. Če bi se izkazalo, da so predvidevanja teh napovedi nezanesljiva, bi bili lahko dejanski izidi poslovanja drugačni od pričakovanih.

- konec -

Za dodatne informacije se obrnite na:
Katarino Klemenc
Korporativno komuniciranje
Lek farmacevtska družba d. d.
telefon: 01 580 22 43
telefaks: 01 580 24 32
katarina.klemenc@sandoz.com