Lek prejemnik priznanja Zlata praksa

  • Družba Lek je za projekt Bio karierni zajtrk prejela priznanje za najboljšo Zlato prakso 2016, ki je podeljena v okviru Zlate niti.
  • Priznanje Zlata Praksa je podeljeno najbolj drzni, inovativni in učinkoviti praksi, projektu, akciji, ideji ali aktivnosti, usmerjeni v organizacijske preskoke in kolektivni napredek.
  • Lek je priznanje Zlata praksa prvič prejel leta 2014 za organizacijo in izvedbo foruma Regijski BioCamp.
24. 3. 2017

Lek je na včerajšnji podelitvi nagrad Zlata nit, prejel prestižno priznanje za najboljšo Zlato prakso. Komisija je med kar 19 prijavljenimi primeri prepoznala edinstvenost in odličnost projekta Bio karierni zajtrk, ki ga je Lek v letu 2017 organiziral že drugič zapored. Več o njem si lahko preberete tukaj.

Bio karierni zajtrk je edinstven Lekov odziv na sodobno migracijo visoko izobraženega kadra in primer inovativne pobude za ustvarjanje spodbudnega delovnega okolja za vrhunske slovenske strokovnjake. »V farmacevtski industriji visoko kakovosten, izobražen in predan kader predstavlja ključno strateško prednost. Tega se v Leku zavedajo, zato posvečajo veliko pozornosti ustvarjanju spodbudnega in razvojno usmerjenega delovnega okolja. Bio karierni zajtrk je ena izmed kadrovskih praks, s katero v Leku udejanjajo ta cilj. Njegova posebnost je v tem, da vseslovenski trend »bega možganov« obrača v nasprotno smer. Dogodek je namreč namenjen spodbudi slovenskih vrhunskih strokovnjakov, ki so na delu v tujini, k vrnitvi v domače okolje. Omenjena kadrovska praksa tako ni pomembna zgolj za Lek, pač pa prinaša pomembne koristi tudi širšemu slovenskemu gospodarskemu in družbenemu okolju,« je izpostavila Špela Bernhard, pobudnica Bio kariernega zajtrka.

Priznanje Zlata praksa podeljuje časnik Dnevnik, organizator medijsko-raziskovalnega projekta Zlata nit. V utemeljitvi za Lekovo nagrado so poudarili: »Statistika v Sloveniji zadnja leta izkazuje naraščajoče izseljevanje in pojav bega možganov. V Leku so si za izziv postavili, kako 'vrniti možgane' in talentom omogočiti strokovni razvoj ter uporabo v tujini pridobljenih znanj. Lani se je dogodka udeležilo več kot 90 strokovnjakov. Z več kot 30 kandidati so v Leku opravili razgovore in v istem letu zaposlili deset strokovnjakov. Letos se je dogodka udeležilo več kot 70 novih udeležencev, od teh je več kot 30 kandidatov v postopkih razgovora, nekateri med njimi že v zaključni fazi dogovora za zaposlitev.«

Družba Lek je priznanje Zlata praksa prejela že drugič. Prvič je bila pred tremi leti z njim nagrajena za organizacijo in izvedbo foruma Regijski BioCamp. Več o tem si lahko preberete tukaj.

* * *

Lek, član skupine Sandoz, je eden ključnih stebrov druge največje generične farmacevtske družbe na svetu. Je njen vodilni globalni razvojni center za tehnološko zahtevne izdelke in tehnologije, eden ključnih globalnih proizvodnih centrov za učinkovine in zdravila, kompetenčni center za razvoj vertikalno integriranih izdelkov, kompetenčni center Sandoza pri razvoju in proizvodnji biofarmacevtskih učinkovin in izdelkov, center oskrbe za trge Srednje in Vzhodne Evrope, Jugovzhodne Evrope in SND ter trži in prodaja Sandozove izdelke v Sloveniji. Podrobnejše informacije so na voljo na http://www.lek.si/.

Sandoz je vodilna družba na svetu na področju generičnih in podobnih bioloških zdravil. Kot divizija skupine Novartis si prizadevamo odkrivati nove načine za izboljšanje in podaljševanje življenja ljudi. Z razvijanjem inovativnih pristopov za zagotavljanje dostopa do visoko kakovostne zdravstvene oskrbe ljudem po vsem svetu prispevamo k sposobnosti družbe, da zadovolji naraščajoče potrebe po zdravstvenem varstvu. Naš portfelj obsega okrog 1000 molekul, ki pokrivajo vsa glavna terapevtska področja in so v letu 2015 predstavljale prodajo v višini 10,1 milijarde ameriških dolarjev. V letu 2015 so naši izdelki dosegli več kot 500 milijonov bolnikov in prizadevamo si, da bi jih dosegli milijardo. Sedež Sandoza je v Holzkirchnu v Nemčiji, v okolici Münchna. Sandoz je na Twitterju. 

Sledite @Sandoz_global na http://twitter.com/Sandoz_Global (povezava je zunanja).
Za dodatne informacije obiščite spletno stran http://www.sandoz.com

Novartis ponuja rešitve za varovanje zdravja, ki izpolnjujejo vedno večje potrebe bolnikov in družbe. Novartis s sedežem v Baslu v Švici ponuja zelo raznoliko paleto zdravil, s katerimi zadovoljuje te potrebe: inovativna zdravila, cenovno dostopna generična in podobna biološka zdravila ter izdelke za zdravje oči. Novartis ima vodilni položaj v svetu na vsakem od teh področij. V letu 2016 so družbe v skupini Novartis dosegle prihodek od prodaje v višini 48,5 milijarde ameriških dolarjev, približno 9 milijard ameriških dolarjev je bilo vloženih v raziskave in razvoj. Skupina Novartis v svojih družbah zaposluje približno 118.000 ljudi. Novartisovi izdelki so na voljo v več kot 155 državah po vsem svetu. Za dodatne informacije obiščite spletno stran http://www.novartis.com.

* * *

V sporočilu za javnost so izjave in napovedi o poslovanju v prihodnje. Napovedi obsegajo ocene, oblikovane na podlagi vseh informacij, ki jih imamo trenutno na voljo. Če bi se izkazalo, da so predvidevanja teh napovedi nezanesljiva, bi bili lahko dejanski izidi poslovanja drugačni od pričakovanih.

- konec -

Za dodatne informacije se obrnite na:
Katarino Klemenc
Korporativno komuniciranje
Lek farmacevtska družba d. d.
telefon: 01 580 22 43
telefaks: 01 580 24 32
katarina.klemenc@sandoz.com