Sandozovo znanstveno srečanje »Doseganje ciljnih vrednosti - reševanje življenj« na Poljskem

 • Cilj Sandozovega znanstvenega srečanja »Doseganje ciljnih vrednosti - reševanje življenj« je bil povečati dostop do informacij o zdravljenju srčno-žilnih bolezni v regiji Srednja in Vzhodna Evropa ter Bližnji vzhod in Afrika (SVEBVA). 
 • Prvi dogodek, ki je poskušal zdravstvenim strokovnjakom preko digitalnih platform dostaviti najsodobnejše informacije, ki jih delijo mednarodno priznani in zaupanja vredni ključni mnenjski voditelji. 
 • Dogodek so prek prenosa na spletu spremljali tudi slovenski strokovnjaki.
23. 3. 2017

21. marca je v Varšavi na Poljskem potekalo Sandozovo znanstveno srečanje »Doseganje ciljnih vrednosti - reševanje življenj«. Namen tega dogodka je bil izboljšati dostop do dragocenih zdravstvenih informacij o zdravljenju srčno-žilnih bolezni za zdravstvene delavce v državah regije SVEBVA.

Francesco Balestrieri, vodja Sandoza v regiji SVEBVA, je ob dogodku pojasnil: »Sandozov cilj je vsako leto povečati dostop do visokokakovostnih zdravil, zdravstvenih informacij in zdravstvenih zmogljivosti za milijone ljudi. Zaradi tega nenehno iščemo nove in inovativne načine za sodelovanje z zdravstveno skupnostjo. Ta dogodek s poudarkom na srčno-žilnih boleznih je dokaz naše zaveze omogočiti, da postanejo zdravstvene informacije dostopne čim večjemu številu zdravstvenih strokovnjakov. Trdno smo prepričani, da je mogoče izide za bolnike izboljšati, če je več ljudi bolje usposobljenih za ustrezno preprečevanje, prepoznavanje in zdravljenje bolezni.«

Splošno znano dejstvo je, da so bolezni srca in ožilja v zadnjih desetletjih vodilni vzrok smrti na svetu.1-4 Za tako zaskrbljujočo statistiko obstajajo različni razlogi, ki pa imajo dva skupna imenovalca. Prvi je pomembna skupina nezdravljenih bolnikov in bolnikov z neprepoznanimi boleznimi, drugi pa skupina zdravljenih, vendar neučinkovito nadzorovanih bolnikov. Obe skupini bolnikov ne dosegata ciljnih vrednosti, ki so za njih varnejše, predvsem dolgoročno. Za odpravljanje teh dveh glavnih vzrokov umrljivosti zaradi srčno-žilnih bolezni je Sandoz v sodelovanju z zdravniki v državah SVEBVA izbral štiri teme, na katere so se osredotočali na dogodku: 

 • dislipidemija 
 • hipertenzija 
 • kronična ledvična bolezen
 • sodelovanje bolnika 

Dogodek »Doseganje ciljnih vrednosti - reševanje življenj« je potekal na Sandozovi lokaciji v Varšavi in je bil hkrati spletno prenašan v več kot 20 držav regije SVEBVA. Na oddaljenih lokacijah so prenos dogodka spremljali lokalni ključni mnenjski voditelji in nato na lokalnih dogodkih vsebine posredovali sodelavcem. 

Dogodek so prek prenosa na spletu spremljali tudi slovenski strokovnjaki. S tem Sandoz omogoča dostopnost do strokovnih informacij zdravstvenim delavcem, ki skrbijo za dobrobit bolnikov v Sloveniji. 


Reference:

 1. World Health Organization, Cardiovascular diseases (CVDs)
  http://www.who.int/mediacentre/factsheets/fs317/en/
 2. Fuster V et al. National Academy of Sciences. Epidemiology of Cardiovascular Disease. 2010. Accessed 09-02-2017. https://www.ncbi.nlm.nih.gov/books/NBK45688/
 3. Heart disease and stroke statistics— 2015 update: a report from the American Heart Association [published online ahead of print December 17, 2014]. Circulation. doi: 10.1161/CIR.0000000000000152. http://circ.ahajournals.org/content/early/2014/12/18/CIR.0000000000000152
 4. Roth GA et al. Demographic and Epidemiologic Drivers of Global Cardiovascular Mortality. N Engl J Med 2015;372:1333-41. http://www.nejm.org/doi/full/10.1056/NEJMoa1406656#t=article
* * *

Lek, član skupine Sandoz, je eden ključnih stebrov druge največje generične farmacevtske družbe na svetu. Je njen vodilni globalni razvojni center za tehnološko zahtevne izdelke in tehnologije, eden ključnih globalnih proizvodnih centrov za učinkovine in zdravila, kompetenčni center za razvoj vertikalno integriranih izdelkov, kompetenčni center Sandoza pri razvoju in proizvodnji biofarmacevtskih učinkovin in izdelkov, center oskrbe za trge Srednje in Vzhodne Evrope, Jugovzhodne Evrope in SND ter trži in prodaja Sandozove izdelke v Sloveniji. Podrobnejše informacije so na voljo na http://www.lek.si/.

Sandoz je vodilna družba na svetu na področju generičnih in podobnih bioloških zdravil. Kot divizija skupine Novartis si prizadevamo odkrivati nove načine za izboljšanje in podaljševanje življenja ljudi. Z razvijanjem inovativnih pristopov za zagotavljanje dostopa do visoko kakovostne zdravstvene oskrbe ljudem po vsem svetu prispevamo k sposobnosti družbe, da zadovolji naraščajoče potrebe po zdravstvenem varstvu. Naš portfelj obsega okrog 1000 molekul, ki pokrivajo vsa glavna terapevtska področja in so v letu 2015 predstavljale prodajo v višini 10,1 milijarde ameriških dolarjev. V letu 2015 so naši izdelki dosegli več kot 500 milijonov bolnikov in prizadevamo si, da bi jih dosegli milijardo. Sedež Sandoza je v Holzkirchnu v Nemčiji, v okolici Münchna. Sandoz je na Twitterju. 

Sledite @Sandoz_global na http://twitter.com/Sandoz_Global (povezava je zunanja).
Za dodatne informacije obiščite spletno stran http://www.sandoz.com

Novartis ponuja rešitve za varovanje zdravja, ki izpolnjujejo vedno večje potrebe bolnikov in družbe. Novartis s sedežem v Baslu v Švici ponuja zelo raznoliko paleto zdravil, s katerimi zadovoljuje te potrebe: inovativna zdravila, cenovno dostopna generična in podobna biološka zdravila ter izdelke za zdravje oči. Novartis ima vodilni položaj v svetu na vsakem od teh področij. V letu 2016 so družbe v skupini Novartis dosegle prihodek od prodaje v višini 48,5 milijarde ameriških dolarjev, približno 9 milijard ameriških dolarjev je bilo vloženih v raziskave in razvoj. Skupina Novartis v svojih družbah zaposluje približno 118.000 ljudi. Novartisovi izdelki so na voljo v več kot 155 državah po vsem svetu. Za dodatne informacije obiščite spletno stran http://www.novartis.com.

* * *

V sporočilu za javnost so izjave in napovedi o poslovanju v prihodnje. Napovedi obsegajo ocene, oblikovane na podlagi vseh informacij, ki jih imamo trenutno na voljo. Če bi se izkazalo, da so predvidevanja teh napovedi nezanesljiva, bi bili lahko dejanski izidi poslovanja drugačni od pričakovanih.

- konec -

Za dodatne informacije se obrnite na:
Katarino Klemenc
Korporativno komuniciranje
Lek farmacevtska družba d. d.
telefon: 01 580 22 43
telefaks: 01 580 24 32
katarina.klemenc@sandoz.com