Novartis izbral strateškega kupca z vizijo za Hotel Lek

6. 1. 2017

V skladu z odločitvijo o prodaji Hotela Lek, ki jo je Novartis objavil v začetku oktobra 2015 in prodajnim postopkom je Novartis izbral strateškega kupca za Hotel Lek v Kranjski Gori.

Izmed zavezujočih ponudb, ki smo jih prejeli, smo izbrali kupca, ki je najbližje našim pričakovanjem. V prodajnem procesu smo iskali kupca, ki ima vizijo in dolgoročni strateški poslovni načrt, takega, ki bo vodil hotel k novim uspehom z znanjem s področja hotelirstva in turizma ter deloval odgovorno do zaposlenih.

Za prodajo družbe Hotela Lek smo izbrali strateškega kupca, uveljavljenega v hotelski industriji Evropske zveze. Pogodbo smo podpisali s Comfort Hotel Management B.V. (CHM), podjetjem, specializiranim za upravljanje hotelov in letovišč v različnih državah po Evropi. Velja za enega najbolj uglednih neodvisnih upraviteljev hotelov v Evropi, z visoko bonitetno oceno, ki upravlja z vsemi blagovnimi znamkami skupine Marriott in Starwood ter skupino blagovnih znamk InterContinental. Podjetje je bilo leta 2013 ustanovljeno na Nizozemskem in ima sedež v Maastrichtu. Kot prvovrstno podjetje za upravljanje hotelov imajo zanesljivo ekipo strokovnjakov z bogatimi izkušnjami na področju upravljanja hotelov, prodaje in trženja, upravljanja prihodkov ter financiranja.

S kupcem smo podpisali pogodbo, katere določila sledijo razpisnim zahtevam, med katerimi je tudi ta, da bo kupec nadaljeval s hotelskim poslovanjem. Skladno določilom pogodbe bo kupec postal  lastnik Hotela Lek najkasneje v roku 40 dni po podpisu oziroma takoj, ko bo nakazana celotna kupnina. Novartis je prodajo izvedel odgovorno do zaposlenih.

V Hotelu Lek so zadovoljni s poslovanjem v letu 2016. V prvih enajstih mesecih so bili doseženi prihodki iz hotelskega poslovanja skladno z načrtovanimi, poleg tega pa so ob hkratnem obvladovanju stroškov ustvarili dvakrat večji dobiček kot v enakem obdobju lani.

* * *

Lek, član skupine Sandoz, je eden ključnih stebrov druge največje generične farmacevtske družbe na svetu. Je njen vodilni globalni razvojni center za tehnološko zahtevne izdelke in tehnologije, eden ključnih globalnih proizvodnih centrov za učinkovine in zdravila, kompetenčni center za razvoj vertikalno integriranih izdelkov, kompetenčni center Sandoza pri razvoju in proizvodnji biofarmacevtskih učinkovin in izdelkov, center oskrbe za trge Srednje in Vzhodne Evrope, Jugovzhodne Evrope in SND ter trži in prodaja Sandozove izdelke v Sloveniji. Podrobnejše informacije so na voljo na http://www.lek.si/.

Sandoz je vodilna družba na svetu na področju generičnih in podobnih bioloških zdravil. Kot divizija skupine Novartis si prizadevamo odkrivati nove načine za izboljšanje in podaljševanje življenja ljudi. Z razvijanjem inovativnih pristopov za zagotavljanje dostopa do visoko kakovostne zdravstvene oskrbe ljudem po vsem svetu prispevamo k sposobnosti družbe, da zadovolji naraščajoče potrebe po zdravstvenem varstvu. Naš portfelj obsega okrog 1000 molekul, ki pokrivajo vsa glavna terapevtska področja in so v letu 2015 predstavljale prodajo v višini 10,1 milijarde ameriških dolarjev. V letu 2015 so naši izdelki dosegli več kot 500 milijonov bolnikov in prizadevamo si, da bi jih dosegli milijardo. Sedež Sandoza je v Holzkirchnu v Nemčiji, v okolici Münchna. Sandoz je na Twitterju. 

Sledite @Sandoz_global na http://twitter.com/Sandoz_Global (povezava je zunanja).
Za dodatne informacije obiščite spletno stran http://www.sandoz.com

Novartis ponuja rešitve za varovanje zdravja, ki izpolnjujejo vedno večje potrebe bolnikov in družbe. Novartis s sedežem v Baslu v Švici ponuja zelo raznoliko paleto zdravil, s katerimi zadovoljuje te potrebe: inovativna zdravila, izdelke za zdravje oči in cenovno dostopna generična zdravila. Novartis je edina globalna družba, ki je na vodilnem mestu na teh področjih. V letu 2015 so družbe v skupini Novartis dosegle prihodek od prodaje v višini 49,4 milijarde ameriških dolarjev, približno 8,9 milijarde ameriških dolarjev (8,7 milijarde ameriških dolarjev brez stroškov slabitve in amortizacije) je bilo vloženih v raziskave in razvoj. Skupina Novartis v svojih družbah zaposluje približno 118.000 ljudi. Novartisovi izdelki so na voljo v več kot 180 državah po vsem svetu. Za dodatne informacije obiščite spletno stran http://www.novartis.com.

* * *

V sporočilu za javnost so izjave in napovedi o poslovanju v prihodnje. Napovedi obsegajo ocene, oblikovane na podlagi vseh informacij, ki jih imamo trenutno na voljo. Če bi se izkazalo, da so predvidevanja teh napovedi nezanesljiva, bi bili lahko dejanski izidi poslovanja drugačni od pričakovanih.

- konec -

Za dodatne informacije se obrnite na:
Katarino Klemenc
Korporativno komuniciranje
Lek farmacevtska družba d. d.
telefon: 01 580 22 43
telefaks: 01 580 24 32
katarina.klemenc@sandoz.com