Bio karierni zajtrk v Lekovi Biofarmacevtiki Mengeš ustvarja karierne priložnosti za slovenske strokovnjake doma

  • Lekova enota Biofarmacevtika Mengeš je že drugič povabila domače strokovnjake naravoslovnih znanosti, ki delajo ali študirajo v tujini, na dogodek, na katerem jim predstavijo odlične karierne priložnosti v domačem okolju. 
  • Bio karierni zajtrk je Lekov odziv na sodobno migracijo visoko izobraženega kadra in primer njegove pobude za ustvarjanje spodbudnega delovnega okolja za vrhunske slovenske strokovnjake. 
  • V Leku so v letu 2016 zaposlili deset slovenskih strokovnjakov, ki so se lanskega januarja udeležili prvega Bio kariernega zajtrka, s čimer ohranjajo domače znanje in talente v Sloveniji.
3. 1. 2017

V Lekovi enoti Biofarmacevtika Mengeš so že drugo leto zapored pripravili karierni dogodek Bio karierni zajtrk, na katerega so povabili slovenske visoko izobražene strokovnjake naravoslovnih znanosti, ki delajo ali študirajo v tujini. Dogodka, ki ga je Lekova Biofarmacevtika Mengeš enako kot lani pripravila v sodelovanju z Javnim skladom Republike Slovenije za razvoj kadrov in štipendije ter Društvom v tujini izobraženih Slovencev Vtis, se je udeležilo več kot 70 domačih strokovnjakov. 

V družbi Lek so ustvarjanje stimulativnega delovnega okolja oblikovali kot pomemben del svojega delovanja. Navkljub zaostrenim razmeram na trgu so v zadnjih letih redno zaposlovali nove sodelavce, lani pa so uvedli tudi inovativno pobudo za vračanje slovenskih strokovnjakov naravoslovnih znanosti, ki so na delu v tujini, v domače okolje. 

»V Leku, kot delu vodilne svetovne farmacevtske družbe Novartis, si prizadevamo slovenskim strokovnjakom omogočati delo v slovenskem, domačem okolju, hkrati pa jim v sklopu mednarodne družbe omogočiti stik z najboljšimi izkušnjami in znanjem po svetu. Tako danes v Lekovi enoti Biofarmacevtika Mengeš pripravljamo že drugi Bio karierni zajtrk, ki je namenjen predstavitvi razvoja in proizvodnje podobnih bioloških zdravil, naše vizije na tem področju ter zaposlitvenih možnosti za slovenske strokovnjake, ki trenutno delajo ali študirajo v tujini in razmišljajo o vrnitvi v Slovenijo,« je povedal dr. Matjaž Oven, direktor Biofarmacevtike Mengeš. 

Biofarmacevtika je namreč najhitreje rastoča veja farmacevtske industrije in tako nudi številne karierne priložnosti za strokovnjake, predvsem za farmacevte, kemike, biotehnologe, mikrobiologe in biokemike.

Odziv na dogodek je bil izjemno dober, saj se ga je udeležilo več kot 70 strokovnjakov. V Leku so v letu 2016 zaposlili deset slovenskih strokovnjakov, ki so se lanskega januarja udeležili prvega Bio kariernega zajtrka, s čimer ohranjajo domače znanje in talente v Sloveniji.

* * *

Lek, član skupine Sandoz, je eden ključnih stebrov druge največje generične farmacevtske družbe na svetu. Je njen vodilni globalni razvojni center za tehnološko zahtevne izdelke in tehnologije, eden ključnih globalnih proizvodnih centrov za učinkovine in zdravila, kompetenčni center za razvoj vertikalno integriranih izdelkov, kompetenčni center Sandoza pri razvoju in proizvodnji biofarmacevtskih učinkovin in izdelkov, center oskrbe za trge Srednje in Vzhodne Evrope, Jugovzhodne Evrope in SND ter trži in prodaja Sandozove izdelke v Sloveniji. Podrobnejše informacije so na voljo na http://www.lek.si/.


Sandoz je vodilna družba na svetu na področju generičnih in podobnih bioloških zdravil. Kot divizija skupine Novartis si prizadevamo odkrivati nove načine za izboljšanje in podaljševanje življenja ljudi. Z razvijanjem inovativnih pristopov za zagotavljanje dostopa do visoko kakovostne zdravstvene oskrbe ljudem po vsem svetu prispevamo k sposobnosti družbe, da zadovolji naraščajoče potrebe po zdravstvenem varstvu. Naš portfelj obsega okrog 1000 molekul, ki pokrivajo vsa glavna terapevtska področja in so v letu 2015 predstavljale prodajo v višini 10,1 milijarde ameriških dolarjev. V letu 2015 so naši izdelki dosegli več kot 500 milijonov bolnikov in prizadevamo si, da bi jih dosegli milijardo. Sedež Sandoza je v Holzkirchnu v Nemčiji, v okolici Münchna. Sandoz je na Twitterju. 

Sledite @Sandoz_global na http://twitter.com/Sandoz_Global (povezava je zunanja).
Za dodatne informacije obiščite spletno stran http://www.sandoz.com


Novartis ponuja rešitve za varovanje zdravja, ki izpolnjujejo vedno večje potrebe bolnikov in družbe. Novartis s sedežem v Baslu v Švici ponuja zelo raznoliko paleto zdravil, s katerimi zadovoljuje te potrebe: inovativna zdravila, izdelke za zdravje oči in cenovno dostopna generična zdravila. Novartis je edina globalna družba, ki je na vodilnem mestu na teh področjih. V letu 2015 so družbe v skupini Novartis dosegle prihodek od prodaje v višini 49,4 milijarde ameriških dolarjev, približno 8,9 milijarde ameriških dolarjev (8,7 milijarde ameriških dolarjev brez stroškov slabitve in amortizacije) je bilo vloženih v raziskave in razvoj. Skupina Novartis v svojih družbah zaposluje približno 118.000 ljudi. Novartisovi izdelki so na voljo v več kot 180 državah po vsem svetu. Za dodatne informacije obiščite spletno stran http://www.novartis.com.

* * *

V sporočilu za javnost so izjave in napovedi o poslovanju v prihodnje. Napovedi obsegajo ocene, oblikovane na podlagi vseh informacij, ki jih imamo trenutno na voljo. Če bi se izkazalo, da so predvidevanja teh napovedi nezanesljiva, bi bili lahko dejanski izidi poslovanja drugačni od pričakovanih.

- konec -

Za dodatne informacije se obrnite na:
Katarino Klemenc
Korporativno komuniciranje
Lek farmacevtska družba d. d.
telefon: 01 580 22 43
telefaks: 01 580 24 32
katarina.klemenc@sandoz.com