Sandoz prejel tri nagrade v Madridu

14. 10. 2015

Na prireditvi Global Generics & Biosimilars Awards 13. oktobra, ki jo je v Madridu organiziral poslovni časopis Generics Bulletin, je Sandoz prejel kar tri priznanja. Med njimi je bila tudi nagrada za podjetje leta (Company of the Year).

Nagrada za najboljšo pobudo leta (Biosimilar Initiative of the Year) je bila podeljena za lansiranje prvega podobnega biološkega zdravila Zarzio v Združenih državah, ki tlakuje pot boljši dostopnosti visokokakovostnim biološkim zdravilom. Z letošnjim septembrom je Sandoz postal prva družba, ki je na ameriški trg lansirala podobno biološko zdravilo in s tem prevzela vodilno vlogo v ZDA, kot je to storila pred skoraj desetimi leti v Evropi.

Nagrada za najboljši dosežek leta na področju regulative (Regulatory Achievement of the Year) je bila podeljena za odobritev s strani Ameriške agencije za hrano in zdravila (FDA) in lansiranje zdravila Glatopa, prve generične različice vodilnega zdravila Copaxone za zdravljenje multiple skleroze. Odobritev in posledično lansiranje sta še dodatno podprla Sandozovo vodilno vlogo med zahtevnimi in diferenciranimi generičnimi izdelki. To je še en pokazatelj, da je Sandoz predan bolnikom in plačnikom ter nudi širok nabor možnosti za zdravljenje.

Vrhunec prireditve je bila podelitev nagrade podjetje leta (Company of the Year). Prejel jo je Sandoz, ki je dosegel pomembne mejnike in v štirih četrtletjih zabeležil močno rast. Ta je bila plod prenovljene strateške osredotočenosti za leto 2015 in naprej.
Nagrade so prevzeli Carol Lynch, globalna vodja Biofarmacevtike in onkoloških zdravil za injiciranje, Mark McCamish, vodja globalnega razvoja Biofarmacevtike in onkoloških zdravil za injiciranje, Greg Oakes, podpredsednik in vodja Biofarmacevtike v Severni Ameriki, in Sreejit Mohan, globalni vodja komunikacij.

* * *

Lek, član skupine Sandoz, je eden ključnih stebrov druge največje generične farmacevtske družbe na svetu. Je njen vodilni globalni razvojni center za tehnološko zahtevne izdelke in tehnologije, eden ključnih globalnih proizvodnih centrov za učinkovine in zdravila, kompetenčni center za razvoj vertikalno integriranih izdelkov, kompetenčni center Sandoza pri razvoju in proizvodnji biofarmacevtskih izdelkov in center oskrbe za trge Srednje in Vzhodne Evrope, Jugovzhodne Evrope in SND ter trži in prodaja Sandozove izdelke v Sloveniji. Podrobnejše informacije so na voljo na http://www.lek.si.

Sandoz, divizija skupine Novartis, je vodilna družba na svetu na področju generičnih zdravil, ki si prizadeva za trajnostni dostop do visoko kakovostnega zdravstvenega varstva. Sandoz zaposluje več kot 26.000 sodelavcev in ponuja široko paleto cenovno dostopnih zdravil bolnikom in kupcem po vsem svetu.
Sandozov globalni portfelj obsega okrog 1.100 molekul, ki so v letu 2014 predstavljale prodajo v obsegu 9,6 milijarde ameriških dolarjev. Sandoz ima vodilni položaj v svetu tako na področju podobnih bioloških zdravil ter generičnih anti-infektivov, oftalmoloških in transplantacijskih zdravil, kot tudi na ključnih terapevtskih področjih, od generičnih zdravil za injiciranje, dermatoloških zdravil in zdravil za bolezni dihal, do zdravil za srčno-žilne bolezni, bolezni presnove, zdravil za bolezni in motnje osrednjega živčevja, protibolečinskih zdravil in zdravil za bolezni prebavil.
Sandoz razvija, proizvaja in trži končne farmacevtske izdelke ter vmesne izdelke, vključno s farmacevtskimi in biotehnološkimi zdravilnimi učinkovinami. Skoraj polovico Sandozovega portfelja predstavljajo diferencirani izdelki – zdravila, ki jih je teže znanstveno razviti in izdelati kot običajna generična zdravila.
Od združitve svojih generičnih družb pod blagovno znamko Sandoz v letu 2003 je Sandoz zaznamovala močna organska rast, dosledno doseganje rasti pa je Sandoz dosegal tudi v določenih regijah in na različnih področjih diferenciranih izdelkov preko vrste ciljnih prevzemov, ki vključujejo družbe Hexal (Nemčija), EBEWE Pharma (Avstrija) in Fougera Pharmaceuticals (ZDA).
Sandoz je na Twitterju. Sledite mu na @Sandoz_global at http://twitter.com/Sandoz_Global.

Novartis ponuja rešitve za varovanje zdravja, ki izpolnjujejo vedno večje potrebe bolnikov in družbe. Novartis s sedežem v Baslu v Švici ponuja zelo raznoliko paleto zdravil, s katerimi zadovoljuje te potrebe: inovativna zdravila, izdelke za zdravje oči in cenovno dostopna generična zdravila. Novartis je edina globalna družba, ki je na vodilnem mestu na teh področjih. V letu 2014 so družbe v skupini Novartis dosegle prihodek od prodaje v višini 58 milijard ameriških dolarjev, približno 9,9 milijarde ameriških dolarjev (9,6 milijarde ameriških dolarjev brez stroškov slabitve in amortizacije) je bilo vloženih v raziskave in razvoj. Skupina Novartis je imela 31. decembra 2014 v svojih družbah zaposlenih približno 133.000 ljudi. Novartisovi izdelki so na voljo v več kot 180 državah po vsem svetu. Za dodatne informacije obiščite spletno stran www.novartis.com.

* * *

V sporočilu za javnost so izjave in napovedi o poslovanju v prihodnje. Napovedi obsegajo ocene, oblikovane na podlagi vseh informacij, ki jih imamo trenutno na voljo. Če bi se izkazalo, da so predvidevanja teh napovedi nezanesljiva, bi bili lahko dejanski rezultati poslovanja drugačni od pričakovanih.

- konec -

Za dodatne informacije se obrnite na:
Katarino Klemenc
Korporativno komuniciranje
Lek farmacevtska družba d. d.
telefon: (01) 580 22 43
telefaks: (01) 580 24 32
katarina.klemenc@sandoz.com