Teden zdravega življenja in družinski dnevi s Petro Majdič in Tačkami pomagačkami

  • Skrb za zdravje, ki je poslanstvo Leka, člana skupine Sandoz, se začne pri zaposlenih. Zato letos že peto leto zapovrstjo na vseh svojih lokacijah v Sloveniji organizirajo Teden zdravega življenja.
  • Teden zdravega življenja je osrednji dogodek Novartisove pobude Živim zdravo za izboljšanje zdravja in dobrega počutja zaposlenih. Na globalni ravni v Tednu zdravega življenja sodeluje več kot 95 odstotkov sodelavcev Novartisa na več kot 175 lokacijah, v več kot 50 državah.
  • Več kot 3.000 zaposlenih v Sloveniji se v tem tednu udeležuje delavnic in predavanj o zdravem načinu življenja ter raznih športnih dejavnosti, spoznava načine priprave zdrave prehrane, osvežuje znanje prve pomoči in preverja svoje kazalnike zdravja.
28. 9. 2015

Farmacevtska družba Lek, članica skupine Sandoz, letos organizira že peti Teden zdravega življenja, ki je osrednji dogodek Novartisove pobude Živim zdravo za izboljšanje zdravja in dobrega počutja zaposlenih. Več kot 3.000 zaposlenih v Ljubljani, Mengšu, Lendavi in na Prevaljah bo v tednu od 28. septembra do 2. oktobra delalo in razmišljalo še posebej zdravo. Da bo zdravo hkrati tudi spodbudno in zabavno, bodo poskrbeli Petra Majdič s svojo ekipo in terapevtski kužki iz društva Tačke pomagačke.

Pobuda Živim zdravo je zasnovana na štirih temeljih, ki pomagajo zaposlenim pri načrtovanju zdravega načina življenja: gibaj, izberi, izmeri in obvladuj. Skladno s temi temelji je pripravljen tudi program v Tednu zdravega življenja. Tudi letos so v Leku, članu skupine Sandoz, pripravili pester program s številnimi dejavnostmi.

Petra Majdič bo poskrbela za gibanje in zaposlenim prikazal vaje za izboljšanje gibljivosti, ravnotežja in krepitev telesa. Mojca Senčar in druge članice slovenskega združenja za boj proti raku dojk Europa Donna bodo kot uvod v rožnati oktober, mesec boja proti raku dojk, spregovorile o bolezni, kako jo pravočasno prepoznati in kako se z njo spopasti.

V Tednu zdravega življenja bodo lahko lekovci obnovili svoje znanje prve pomoči in uporabo avtomatskega eksternega defibrilatorja (AED), ki se nahaja na 11 mestih na vseh njihovih lokacijah po Sloveniji. Z meritvijo kazalnikov bodo preverili svoje zdravje – merili bodo lahko indeks telesne mase (ITM), holesterol, krvi pritisk in krvni sladkor, moški pa tudi vrednost prostatičnega specifičnega antigena PSA.

V Tednu zdravega življenja bodo tudi jedilniki v jedilnicah še posebej zdravi, načrtovani in pripravljeni s strokovnjaki za prehrano. Tisti, ki jih zanima pridelava hrane na kmetiji, se bodo lahko udeležili tudi obiska ekološke kmetije.

Družinski dnevi bodo popestrili letošnji Teden zdravega življenja

»Zelo sem vesela, da sem že od vsega začetka del Tedna zdravega življenja. Letos smo tako skupaj s sodelavci Leka, člana skupine Sandoz, že peto leto. Prepričana sem, da smo skupaj v vseh teh letih pomembno prispevali k razumevanju pomena zdravega načina življenja in marsikaterega zaposlenega spodbudili k več gibanja. Letos bomo naše druženje še razširili, saj se bomo na družinskih dnevih odpravili na vzpetine na vseh štirih Lekovih lokacijah po Sloveniji. Tega se še posebej veselim,« je razložila Petra Majdič.

O Novartisovi pobudi Živim zdravo

Skrb za zdravje in kakovostno življenje zaposlenih je ena ključnih usmeritev Novartisa in predstavlja del njihovega poslanstva pomagati ljudem in zdraviti. Zato je Novartis leta 2011 zasnoval interno pobudo Živim zdravo, s katero želi spodbuditi zaposlene, da prevzamejo aktivno vlogo v skrbi za svoje zdravje. Globalna pobuda Živim zdravo je namenjena zaposlenim v vseh Novartisovih podružnicah in poteka skozi vse leto.

* * *

Lek, član skupine Sandoz, je eden ključnih stebrov druge največje generične farmacevtske družbe na svetu. Je njen vodilni globalni razvojni center za tehnološko zahtevne izdelke in tehnologije, eden ključnih globalnih proizvodnih centrov za učinkovine in zdravila, kompetenčni center za razvoj vertikalno integriranih izdelkov, kompetenčni center Sandoza pri razvoju in proizvodnji biofarmacevtskih izdelkov in center oskrbe za trge Srednje in Vzhodne Evrope, Jugovzhodne Evrope in SND ter trži in prodaja Sandozove izdelke v Sloveniji. Podrobnejše informacije so na voljo na http://www.lek.si.

Sandoz, divizija skupine Novartis, je vodilna družba na svetu na področju generičnih zdravil, ki si prizadeva za trajnostni dostop do visoko kakovostnega zdravstvenega varstva. Sandoz zaposluje več kot 26.000 sodelavcev in ponuja široko paleto cenovno dostopnih zdravil bolnikom in kupcem po vsem svetu.
Sandozov globalni portfelj obsega okrog 1.100 molekul, ki so v letu 2014 predstavljale prodajo v obsegu 9,6 milijarde ameriških dolarjev. Sandoz ima vodilni položaj v svetu tako na področju podobnih bioloških zdravil ter generičnih anti-infektivov, oftalmoloških in transplantacijskih zdravil, kot tudi na ključnih terapevtskih področjih, od generičnih zdravil za injiciranje, dermatoloških zdravil in zdravil za bolezni dihal, do zdravil za srčno-žilne bolezni, bolezni presnove, zdravil za bolezni in motnje osrednjega živčevja, protibolečinskih zdravil in zdravil za bolezni prebavil.
Sandoz razvija, proizvaja in trži končne farmacevtske izdelke ter vmesne izdelke, vključno s farmacevtskimi in biotehnološkimi zdravilnimi učinkovinami. Skoraj polovico Sandozovega portfelja predstavljajo diferencirani izdelki – zdravila, ki jih je teže znanstveno razviti in izdelati kot običajna generična zdravila.
Od združitve svojih generičnih družb pod blagovno znamko Sandoz v letu 2003 je Sandoz zaznamovala močna organska rast, dosledno doseganje rasti pa je Sandoz dosegal tudi v določenih regijah in na različnih področjih diferenciranih izdelkov preko vrste ciljnih prevzemov, ki vključujejo družbe Hexal (Nemčija), EBEWE Pharma (Avstrija) in Fougera Pharmaceuticals (ZDA).
Sandoz je na Twitterju. Sledite mu na @Sandoz_global at http://twitter.com/Sandoz_Global.

Novartis ponuja rešitve za varovanje zdravja, ki izpolnjujejo vedno večje potrebe bolnikov in družbe. Novartis s sedežem v Baslu v Švici ponuja zelo raznoliko paleto zdravil, s katerimi zadovoljuje te potrebe: inovativna zdravila, izdelke za zdravje oči in cenovno dostopna generična zdravila. Novartis je edina globalna družba, ki je na vodilnem mestu na teh področjih. V letu 2014 so družbe v skupini Novartis dosegle prihodek od prodaje v višini 58 milijard ameriških dolarjev, približno 9,9 milijarde ameriških dolarjev (9,6 milijarde ameriških dolarjev brez stroškov slabitve in amortizacije) je bilo vloženih v raziskave in razvoj. Skupina Novartis je imela 31. decembra 2014 v svojih družbah zaposlenih približno 133.000 ljudi. Novartisovi izdelki so na voljo v več kot 180 državah po vsem svetu. Za dodatne informacije obiščite spletno stran www.novartis.com.

* * *

V sporočilu za javnost so izjave in napovedi o poslovanju v prihodnje. Napovedi obsegajo ocene, oblikovane na podlagi vseh informacij, ki jih imamo trenutno na voljo. Če bi se izkazalo, da so predvidevanja teh napovedi nezanesljiva, bi bili lahko dejanski rezultati poslovanja drugačni od pričakovanih.

- konec -

Za dodatne informacije se obrnite na:
Katarino Klemenc
Korporativno komuniciranje
Lek farmacevtska družba d. d.
telefon: (01) 580 22 43
telefaks: (01) 580 24 32
katarina.klemenc@sandoz.com