Sandoz združil moči z Združenimi narodi v boju proti vodilnemu vzroku umrljivosti otrok po svetu

  • Sandoz sprejel dolgoročno zavezo podpori pobude ZN glede umrljivosti otrok
  • Zaveza akcijskemu načrtu ZN Vsak novorojenček vključuje razvoj s strani WHO priporočene formulacije za zdravljenje pljučnice pri otrocih in oskrbo z njo
  • Pljučnica je v svetu vodilni vzrok smrti otrok, mlajših od pet let1
4. 7. 2014

Sandoz je objavil svojo dolgoročno zavezo pomoči pri preprečevanju smrti milijonov otrok po vsem svetu z dobavo ključnega antibiotika, v okviru akcijskega načrta Združenih narodov, imenovanega Vsak novorojenček.

Zaveza vključuje dolgoročno zagotavljanje zalog disperzibilnih tablet amoksicilina 250 mg državam v razvoju preko Komisije ZN za življenjsko pomembna sredstva.

Sandoz je svojo zavezo objavil isti dan kot so ZN v Johannesburgu v Južni Afriki lansirali akcijski načrt Vsak novorojenček – prvi celovit svetovni načrt za izkoreninjenje preprečljivih smrti novorojenih otrok in mrtvorojenosti. Ocenjujejo, da na svetu vsako leto umre več kot pet milijonov otrok, mlajših od pet let, predvsem v Afriki in Aziji, skoraj četrtina teh smrti pa je posledica izključno pljučnice, zaradi česar je ta bolezen največji posamični ubijalec v tem starostnem razponu2.

“V Sandozu smo ponosni na to, da skupaj vodimo odziv na vse večje svetovne potrebe po novi formulaciji ključnega antiinfektiva”, je dejal Nick Haggar, vodja regije Zahodna Evropa, Srednji Vzhod in Afrika za Sandoz. “Zavezani smo delu v partnerstvu z vsemi udeleženimi, da bi preprečili nepotrebne smrti več sto tisoč otrok vsako leto. Upamo, da bomo v prvem letu oskrbe z zdravilom dosegli vsaj 500.000 otrok po vsem svetu.”

Amoksicilin je zdravilo iz razreda penicilinov, široko-spektralni antibiotik, ki se pogosto predpisuje otrokom za zdravljenje pljučnice in drugih bolezni, vključno z bakterijskimi okužbami ušes, sinusov, žrela, sečil, kože, trebuha in krvi; pogosto se uporablja tudi kot del režima zdravljenja hude akutne podhranjenosti. Leta 2011 je Svetovna zdravstvena organizacija (WHO) posodobila svoja priporočila glede zdravljenja pljučnice na domu, pri čemer je izpostavila disperzibilni amoksicilin kot novo priporočeno zdravilo prvega izbora za zdravljenje pljučnice pri otrocih, mlajših od pet let.

S to zavezo se nadaljuje dolga zgodovina Novartisove podpore zdravju otrok. Novartis in partnerji so v okviru pobude Malarija razvili prvo kombinirano zdravilo na podlagi artemisinina (ACT), posebej oblikovano za otroke. Od leta 2009 je bilo več kot 200 milijonov zdravil za zdravljenje malarije pri otrocih brez dobička dobavljenih v 40 držav. Novartisa Fundacija za trajnostni razvoj podpira WHO in švicarski Inštitut za tropsko in javno zdravje pri razvijanju e-izobraževalnih orodij za izboljšanje izobraževanja zdravstvenih delavcev na področju zdravja mater in otrok. Novartisove Družbene dejavnosti, poslovni modeli, ki omogočajo dostop do zdravstvenega varstva, zdravil in izobraževanja s področja zdravja družinam z ruralnega okolja v Aziji in Afriki, se osredotočajo na zdravje mater in otrok. Več informacij najdete na spletni strani Novartis.com.

1, 2 UNICEF, Poročilo o napredku uresničevanja zaveze za preživetje otrok: Obnovljena zaobljuba, 2013.

* * *

Lek, član skupine Sandoz, je eden ključnih stebrov druge največje generične farmacevtske družbe na svetu. Je njen vodilni globalni razvojni center za izdelke in tehnologije, eden ključnih globalnih proizvodnih centrov za učinkovine in zdravila, kompetenčni center za razvoj vertikalno integriranih izdelkov, kompetenčni center Sandoza pri razvoju in proizvodnji biofarmacevtskih izdelkov in center oskrbe za trge Srednje in Vzhodne Evrope, Jugovzhodne Evrope in SND ter trži in prodaja Sandozove izdelke v Sloveniji. Podrobnejše informacije so na voljo na http://www.lek.si.

Sandoz, generična farmacevtska divizija skupine Novartis, je vodilna družba na svetu v industriji generičnih zdravil. Sandoz zaposluje približno 26.500 sodelavcev in v več kot 160 državah ponuja široko paleto visoko-kakovostnih, cenovno dostopnih izdelkov, ki niso več zaščiteni s patenti. S prodajo, ki je v letu 2013 dosegla 9,2 milijarde ameriških dolarjev, in z okrog 1.100 molekulami ima Sandoz vodilni položaj v svetu na področju podobnih bioloških zdravil, generičnih zdravil za injiciranje, oftalmoloških zdravil, dermatoloških zdravil in antibiotikov, ki ga dopolnjuje še vodilni položaj na področju zdravil za srčno-žilne bolezni, bolezni presnove, zdravil za bolezni in motnje osrednjega živčevja, protibolečinskih zdravil, zdravil za bolezni prebavil, dihal ter hormonskih terapij. Poleg teh zdravil Sandoz razvija, proizvaja in trži tudi farmacevtske in biotehnološke zdravilne učinkovine. Skoraj polovico Sandozovega portfelja predstavljajo diferencirani izdelki , ki so opredeljeni kot izdelki, ki jih je teže znanstveno razviti in izdelati kot običajna generična zdravila. Od združitve svojih generičnih družb pod blagovno znamko Sandoz v letu 2003 je Sandoz zaznamovala močna organska rast ter močna rast njegovih prevzetih družb, ki vključujejo družbe Lek (Slovenija), Sabex (Kanada), Hexal (Nemčija), Eon Labs (ZDA), EBEWE Pharma (Avstrija), Oriel Therapeutics (ZDA) in Fougera Pharmaceuticals (ZDA).
Sandoz je na Twitterju. Sledite mu na @Sandoz_global at http://twitter.com/Sandoz_Global.

Novartis ponuja rešitve za varovanje zdravja, ki izpolnjujejo vedno večje potrebe bolnikov in družbe. Novartis s sedežem v Baslu v Švici ponuja zelo raznoliko paleto zdravil, s katerimi zadovoljuje te potrebe: inovativna zdravila, izdelke za zdravje oči, cenovno dostopna generična zdravila, preventivna cepiva, diagnostična sredstva, izdelke za zdravje potrošnikov in veterinarske izdelke. Novartis je edina globalna družba, ki je na vodilnem mestu na teh področjih. V letu 2013 so družbe v skupini Novartis dosegle prihodek od prodaje v višini 57,9 milijarde ameriških dolarjev, približno 9,9 milijarde ameriških dolarjev (9,6 milijarde ameriških dolarjev brez stroškov slabitve in amortizacije) je bilo vloženih v raziskave in razvoj. Skupina Novartis v svojih družbah, ki poslujejo v več kot 140 državah po vsem svetu, zaposluje približno 135.000 ljudi. Za dodatne informacije obiščite spletno stran www.novartis.com.

* * *

V sporočilu za javnost so izjave in napovedi o poslovanju v prihodnje. Napovedi obsegajo ocene, oblikovane na podlagi vseh informacij, ki jih imamo trenutno na voljo. Če bi se izkazalo, da so predvidevanja teh napovedi nezanesljiva, bi bili lahko dejanski rezultati poslovanja drugačni od pričakovanih.

- konec -

Za dodatne informacije se obrnite na:
Katarino Klemenc
Korporativno komuniciranje
Lek farmacevtska družba d. d.
telefon: (01) 580 22 43
telefaks: (01) 580 24 32
katarina.klemenc@sandoz.com