Regijski BioCamp je Zlata praksa 2013

  • Priznanje Zlata praksa dokazuje, da je Regijski BioCamp inovativen in učinkovit način promocije delodajalca, pridobivanja mladih talentov in povezovanja oddelkov znotraj podjetja.
  • 10 zaposlenih, ki so nekoč kot študentje sodelovali na dogodkih BioCamp, danes uspešno gradi svojo kariero znotraj Sandoza.
  • Regijski BioCamp je projekt, s katerim Lek, član skupine Sandoz, mladim znanstvenikom odpira vrata v svet najsodobnejših tehnologij.
21. 3. 2014

Družba Dnevnik, organizator Zlate niti, izbora najboljših zaposlovalcev v Sloveniji, je Leku, članu skupine Sandoz, podelila posebno priznanje Zlata praksa za projekt Regijski BioCamp. Kot je v svoji utemeljitvi zapisala komisija, je Regijski BioCamp premišljeno zasnovan projekt, izveden po standardih odličnosti. Z dolgoročno vizijo tkanja odnosov z mladimi talenti v mednarodnem okolju projekt ustvarja koristi tako za mlade kakor za Lek, član skupine Sandoz, kot njihovega morebitnega zaposlovalca.

Regijski BioCamp povezuje najbolj perspektivne študente naravoslovnih znanosti v regiji z vodilnimi akademiki ter strokovnjaki iz Sandoza in Novartisa. Dogodek ima izrazito mednarodni značaj, saj na njem poleg slovenskih študentov sodelujejo tudi študentje iz Hrvaške, Bosne in Hercegovine, Srbije, Makedonije, Avstrije, Italije, Nemčije, Poljske in Rusije.

Osrednji del tridnevnega foruma je timsko reševanje naloge, kjer morajo udeleženci prenesti svoje naravoslovno znanje v prakso in ga povezati s poslovnim načinom razmišljanja. S svojo rešitvijo ekipe tekmujejo pred »potencialnim vlagateljem« oziroma komisijo, ki jo sestavljajo Lekovi menedžerji. Komisija izbere najboljši tim in dva zmagovalca Regijskega BioCampa, ki se za nagrado udeležita Novartisovega mednarodnega BioCampa v Baslu.

»Veseli nas, da predstavlja Regijski BioCamp izziv najboljšim študentom, saj opažamo, da se delež doktorskih študentov med tekmovalci občutno povečuje. S tem uresničujemo cilj, ki smo si ga zastavili pred štirimi leti ob prvem tovrstnem dogodku – regijski BioCamp postaja tradicionalni visokotehnološki, znanstveni in poslovni dogodek v regiji,« poudarja dr. Darja Ferčej Temeljotov, vodja inovacij in izboljšav v Leku, članu skupine Sandoz, in predsednica organizacijskega odbora Regijskega BioCampa.

Regijski BioCamp je tudi priložnost, da najbolj perspektivni študentje spoznajo Sandoz in Novartis ter se seznanijo z možnostjo kariernega razvoja. Deset študentov, ki so sodelovali na preteklih dogodkih BioCamp, je danes zaposlenih v Leku, članu skupine Sandoz. »Skozi regijski BioCamp najbolj perspektivnim kadrom na trgu sporočamo, da jim kot delodajalec ponujamo nadvse inovativno in stimulativno delovno okolje, znotraj katerega se bodo lahko razvijali tudi po zaključku študija. Pri tem niso omejeni zgolj na Slovenijo, temveč lahko za svoj karierni razvoj izkoristijo prednosti, ki jim jih ponuja vpetost v globalni Novartisov sistem,« prednosti Leka, člana skupine Sandoz, kot delodajalca pojasnjuje Samo Roš, direktor Kadrov in član uprave.

Več o Regijskem BioCampu: www.lek.si/biocamp.

* * *

Lek, član skupine Sandoz, je eden ključnih stebrov druge največje generične farmacevtske družbe na svetu. Je njen vodilni globalni razvojni center za izdelke in tehnologije, eden ključnih globalnih proizvodnih centrov za učinkovine in zdravila, kompetenčni center za razvoj vertikalno integriranih izdelkov, kompetenčni center Sandoza pri razvoju in proizvodnji biofarmacevtskih izdelkov in center oskrbe za trge Srednje in Vzhodne Evrope, Jugovzhodne Evrope in SND ter trži in prodaja Sandozove izdelke v Sloveniji. Podrobnejše informacije so na voljo na http://www.lek.si/.

Sandoz, generična farmacevtska divizija skupine Novartis, je vodilna družba na svetu v industriji generičnih zdravil. Sandoz zaposluje približno 26.500 sodelavcev in v več kot 160 državah ponuja široko paleto visoko-kakovostnih, cenovno dostopnih izdelkov, ki niso več zaščiteni s patenti. S prodajo, ki je v letu 2013 dosegla 9,2 milijarde ameriških dolarjev, in z okrog 1.100 molekulami ima Sandoz vodilni položaj v svetu na področju podobnih bioloških zdravil, generičnih zdravil za injiciranje, oftalmoloških zdravil, dermatoloških zdravil in antibiotikov, ki ga dopolnjuje še vodilni položaj na področju zdravil za srčno-žilne bolezni, bolezni presnove, zdravil za bolezni in motnje osrednjega živčevja, protibolečinskih zdravil, zdravil za bolezni prebavil, dihal ter hormonskih terapij. Poleg teh zdravil Sandoz razvija, proizvaja in trži tudi farmacevtske in biotehnološke zdravilne učinkovine. Skoraj polovico Sandozovega portfelja predstavljajo diferencirani izdelki , ki so opredeljeni kot izdelki, ki jih je teže znanstveno razviti in izdelati kot običajna generična zdravila. Od združitve svojih generičnih družb pod blagovno znamko Sandoz v letu 2003 je Sandoz zaznamovala močna organska rast ter močna rast njegovih prevzetih družb, ki vključujejo družbe Lek (Slovenija), Sabex (Kanada), Hexal (Nemčija), Eon Labs (ZDA), EBEWE Pharma (Avstrija), Oriel Therapeutics (ZDA) in Fougera Pharmaceuticals (ZDA).
Sandoz je na Twitterju. Sledite mu na @Sandoz_global at http://twitter.com/Sandoz_Global.

Novartis ponuja rešitve za varovanje zdravja, ki izpolnjujejo vedno večje potrebe bolnikov in družbe. Novartis s sedežem v Baslu v Švici ponuja zelo raznoliko paleto zdravil, s katerimi zadovoljuje te potrebe: inovativna zdravila, izdelke za zdravje oči, cenovno dostopna generična zdravila, preventivna cepiva, diagnostična sredstva, izdelke za zdravje potrošnikov in veterinarske izdelke. Novartis je edina globalna družba, ki je na vodilnem mestu na teh področjih. V letu 2013 so družbe v skupini Novartis dosegle prihodek od prodaje v višini 57,9 milijarde ameriških dolarjev, približno 9,9 milijarde ameriških dolarjev (9,6 milijarde ameriških dolarjev brez stroškov slabitve in amortizacije) je bilo vloženih v raziskave in razvoj. Skupina Novartis v svojih družbah, ki poslujejo v več kot 140 državah po vsem svetu, zaposluje približno 135.000 ljudi. Za dodatne informacije obiščite spletno stran http://www.novartis.com.

* * *

V sporočilu za javnost so izjave in napovedi o poslovanju v prihodnje. Napovedi obsegajo ocene, oblikovane na podlagi vseh informacij, ki jih imamo trenutno na voljo. Če bi se izkazalo, da so predvidevanja teh napovedi nezanesljiva, bi bili lahko dejanski rezultati poslovanja drugačni od pričakovanih.

- konec -

Za dodatne informacije se obrnite na:
Katarino Klemenc
Korporativno komuniciranje
Lek farmacevtska družba d. d.
telefon: (01) 580 22 43
telefaks: (01) 580 24 32
katarina.klemenc@sandoz.com