Najuglednejši delodajalec v Sloveniji je Lek, član skupine Sandoz

  • Odgovoren odnos do zaposlenih je temelj uspeha in gonilo razvoja družbe
  • Lek, član skupine Sandoz, z nenehnim vlaganjem v razvoj zaposlenih utrjuje kulturo znanja, inovativnosti in sodelovanja
  • Mnogi zaposleni iz Slovenije prevzeli vodilna delovna mesta v Sandozu in Novartisu tako doma kot po svetu
18. 12. 2013

Zaposlitveni portal MojeDelo.com je že četrtič izvedel raziskavo o ugledu slovenskih delodajalcev. Letos so sodelujoči v raziskavi za najuglednejšega delodajalca v Sloveniji izbrali Lek, član skupine Sandoz, ki se je že v preteklih treh raziskavah uvrščal med najuglednejše.

Raziskava z obsežno spletno anketo med kandidati na trgu dela preverja, kateri delodajalci so med njimi najbolj zaželeni in kateri predstavljajo za iskalce prvi izbor. Ugled delodajalca je določen s količnikom, ki ga sestavljajo prepoznavnost podjetja, zaželenost podjetja kot potencialnega delodajalca in prva osebna izbira delojemalca.

»Biti najuglednejši delodajalec za nas pomeni biti odgovoren delodajalec. Zavedamo se, da ugledna podjetja privabljajo bolj kakovosten kader, kar je v zelo konkurenčni in na znanju temelječi panogi, kot je farmacija, ključnega pomena. Brez motiviranih in z znanjem opremljenih sodelavcev si ne moremo zagotoviti dolgoročnega razvoja v okviru ene največjih svetovnih farmacevtskih družb,« je ob prejemu nagrade povedal Vojmir Urlep, predsednik uprave Leka, člana skupine Sandoz.

Poleg osrednjega priznanja Najuglednejši delodajalec 2013 je Lek, član skupine Sandoz, prejel tudi priznanje za najuglednejšega delodajalca med farmacevtskimi družbami v Sloveniji. Ob tem je Samo Roš, direktor Kadrov in član uprave v Leku, članu skupine Sandoz, poudaril: »Nagrada pomeni potrditev, da ustvarjamo delovno okolje, ki je motivirajoče in spodbuja kreativnost zaposlenih. Kot del ene največjih svetovnih farmacevtskih družb našim zaposlenim omogočamo razvoj kariere v mednarodnem prostoru, veliko vlagamo v njihov osebni in profesionalni razvoj. Poleg tega spodbujamo zdrav način življenja naših zaposlenih, vključujoče in raznoliko delovno okolje, posebno pozornost namenjamo razvoju kariere žensk in usklajevanju zasebnega in poklicnega življenja.«

Lek, član skupine Sandoz, je konec leta 2012 zaposloval več kot 2.700 sodelavcev, v letu 2012 je zaposlil več kot 300 novih sodelavcev, je med prvimi družbami v Sloveniji, ki so pridobile certifikat Družini prijazno podjetje in se že 11 let uvršča med podjetja, ki v Sloveniji največ vlagajo v izobraževanje svojih zaposlenih.

* * *

Lek, član skupine Sandoz, je eden ključnih stebrov druge največje generične farmacevtske družbe na svetu. Je njen vodilni globalni razvojni center za izdelke in tehnologije, eden ključnih globalnih proizvodnih centrov za učinkovine in zdravila, kompetenčni center za razvoj vertikalno integriranih izdelkov, kompetenčni center Sandoza pri razvoju in proizvodnji biofarmacevtskih izdelkov in center oskrbe za trge Srednje in Vzhodne Evrope, Jugovzhodne Evrope in SND ter trži in prodaja Sandozove izdelke v Sloveniji. Podrobnejše informacije so na voljo na http://www.lek.si

Sandoz, divizija skupine Novartis, je druga največja generična farmacevtska družba na svetu in ponuja široko paleto več kot 1.000 visoko-kakovostnih, cenovno dostopnih izdelkov, ki niso več zaščiteni s patenti. S približno 25.000 zaposlenimi sodelavci v 140 državah ima Sandoz vodilni položaj v svetu tako na področju podobnih bioloških zdravil kot generičnih zdravil za injiciranje, oftalmoloških zdravil, dermatoloških zdravil in antibiotikov. Med njegove ključne skupine izdelkov sodijo antibiotiki, zdravila za bolezni in motnje osrednjega živčevja, zdravila za bolezni prebavil, zdravila za srčno-žilne bolezni in hormonske terapije. Poleg teh zdravil Sandoz razvija, proizvaja in trži tudi farmacevtske in biotehnološke zdravilne učinkovine in anti-infektive. V zadnjih letih je Sandoz zaznamovala močna organska rast, izvršil pa je tudi vrsto združitev, vključno z družbami Lek (Slovenija), Sabex (Kanada), Hexal (Nemčija), Eon Labs (ZDA), EBEWE Pharma (Avstrija), Oriel Therapeutics (ZDA) in Fougera Pharmaceuticals (ZDA). V letu 2012 je Sandoz dosegel prodajo v višini 8,7 milijarde ameriških dolarjev. Za dodatne informacije obiščite spletno stran www.sandoz.com.

Novartis ponuja rešitve za varovanje zdravja, ki izpolnjujejo vedno večje potrebe bolnikov in družbe. Novartis s sedežem v Baslu v Švici ponuja zelo raznoliko paleto zdravil, s katerimi zadovoljuje te potrebe: inovativna zdravila, izdelke za zdravje oči, cenovno ugodna generična zdravila, preventivna cepiva, diagnostična sredstva, izdelke za zdravje potrošnikov in veterinarske izdelke. Novartis je edina globalna družba, ki je na vodilnem mestu na teh področjih. V letu 2012 so družbe v skupini Novartis dosegle prihodek od prodaje v višini 56,7 milijarde ameriških dolarjev, približno 9,3 milijarde ameriških dolarjev (9,1 milijarde ameriških dolarjev brez stroškov slabitve in amortizacije) je bilo vloženih v raziskave in razvoj. Skupina Novartis v svojih družbah, ki poslujejo v več kot 140 državah po vsem svetu, zaposluje približno 133.000 ljudi. Za dodatne informacije obiščite spletno stran www.novartis.com.

* * *

V sporočilu za javnost so izjave in napovedi o poslovanju v prihodnje. Napovedi obsegajo ocene, oblikovane na podlagi vseh informacij, ki jih imamo trenutno na voljo. Če bi se izkazalo, da so predvidevanja teh napovedi nezanesljiva, bi bili lahko dejanski rezultati poslovanja drugačni od pričakovanih.

- konec -

Za dodatne informacije se obrnite na:
Katarino Klemenc
Korporativno komuniciranje
Lek farmacevtska družba d. d.
telefon: (01) 580 22 43
telefaks: (01) 580 24 32
katarina.klemenc@sandoz.com