Prostovoljci iz Leka, člana skupine Sandoz, ob 60-letnici ZPMS zbrali več kot 25.000 evrov za TOM telefon

15. 4. 2013

Letošnji Dan sodelovanja z lokalno skupnostjo, ki bo sicer potekal 25. aprila, je 12 naših sodelavcev otvorilo že prejšnji teden, ko so v okviru praznovanja 60-letnice ZPMS-ja v klicnem centru zbrali več kot 25.000 evrov za TOM telefon.

V izjemno pozitivnem in prijetnem vzdušju je v petek, 12. aprila, v Cankarjevem domu potekala prireditev ob 60-letnici Zveze prijateljev mladine Slovenije, kjer so nekateri znani Slovenci povedali, v kakšnih stiskah so se oni znašli v času odraščanja in kako zelo prav bi jim takrat prišel tak telefon kot je TOM.

TOM telefon je namenjen otrokom in mladostnikom, ki se v obdobju otroštva in mladostništva soočajo z izzivi in pastmi odraščanja ter tudi tistim, ki so ogroženi in imajo kakršnekoli težave in probleme.

V času prireditve je bila odprta tudi linija za zbiranje sredstev za TOM telefon, na katero so odgovarjali naši sodelavci, prostovoljci in pomagali zbrati več kot 25.000 evrov.

»Z Zvezo prijateljev mladine Slovenije nas veže dolgoletno partnerstvo in z veseljem smo se odločili, da jim pomagamo tudi pri praznovanju častitljivih 60 let delovanja. V sklopu Novartisovega svetovnega dneva prostovoljstva se nas je zbralo 12 sodelavk in sodelavcev za pomoč v klicnem centru. Zbiranje sredstev in klepetanje z ljudmi dobre volje in dobrih namenov je čudovita izkušnja, tako da se tudi tokrat, kot pri vseh projektih, ki jih soustvarjamo s prijatelji mladine, bogatimo vsi,« je povedal eden izmed prostovoljcev, Miran Šinigoj, sodelavec Informacijske tehnologije iz Leka, člana skupine Sandoz.

O sodelovanju Leka z ZPMS

Lek, član skupine Sandoz z Zvezo prijateljev mladine Slovenije sodeluje že vrsto let. Ključno je sodelovanje pri pobudi Pomežik soncu, ki jo Lek in ZPMS soustvarjata že skoraj 15 let. Poleg tega Lek z ZPMS sodeluje še ob tednu otroka, ki poteka vsak prvi teden v oktobru, in podpira organizacijo srečanj mentorjev zgodovinskih krožkov.

Namen humanitarne akcije Pomežik soncu je omogočiti povsem brezplačne organizirane počitnice otrokom, katerih družine živijo v socialni stiski. Doslej je bilo skupno zbranih več kot 1,5 milijona evrov, na brezplačno letovanje pa je odšlo blizu 9.000 otrok.

V Leku smo v vseh letih soustvarjanja Pomežika temu namenili prek 200 tisoč evrov in za otroke pripravili 22 Lekovih živžavov. To je poseben dan doživetij, s katerim otrokom še dodatno popestrimo poletne počitniške dni. Želeli smo namreč otrokom, ki letujejo v otroških letoviščih ZPMS, poleg finančne podpore dati še nekaj več. Tako smo skupaj z ZPMS zasnovali Sončkov živžav (danes Lekov živžav), s katerim od leta 2001 naprej dvakrat letno še dodatno popestrimo njihovo letovanje.

* * *

Lek, član skupine Sandoz, je eden ključnih stebrov druge največje generične farmacevtske družbe na svetu. Je njen vodilni globalni razvojni center za izdelke in tehnologije, eden ključnih globalnih proizvodnih centrov za učinkovine in zdravila, kompetenčni center za razvoj vertikalno integriranih izdelkov, kompetenčni center Sandoza pri razvoju in proizvodnji biofarmacevtskih izdelkov in center oskrbe za trge Srednje in Vzhodne Evrope, Jugovzhodne Evrope in SND ter trži in prodaja Sandozove izdelke v Sloveniji. Podrobnejše informacije so na voljo na http://www.lek.si.

Sandoz, divizija skupine Novartis, je druga največja generična farmacevtska družba na svetu in ponuja široko paleto več kot 1.000 visoko-kakovostnih, cenovno dostopnih izdelkov, ki niso več zaščiteni s patenti. S približno 25.000 zaposlenimi sodelavci v 140 državah ima Sandoz vodilni položaj v svetu tako na področju podobnih bioloških zdravil kot generičnih zdravil za injiciranje, oftalmoloških zdravil, dermatoloških zdravil in antibiotikov. Med njegove ključne skupine izdelkov sodijo antibiotiki, zdravila za bolezni in motnje osrednjega živčevja, zdravila za bolezni prebavil, zdravila za srčno-žilne bolezni in hormonske terapije. Poleg teh zdravil Sandoz razvija, proizvaja in trži tudi farmacevtske in biotehnološke zdravilne učinkovine in anti-infektive. V zadnjih letih je Sandoz zaznamovala močna organska rast, izvršil pa je tudi vrsto združitev, vključno z družbami Lek (Slovenija), Sabex (Kanada), Hexal (Nemčija), Eon Labs (ZDA), EBEWE Pharma (Avstrija), Oriel Therapeutics (ZDA) in Fougera Pharmaceuticals (ZDA). V letu 2012 je Sandoz dosegel prodajo v višini 8,7 milijarde ameriških dolarjev. Za dodatne informacije obiščite spletno stran www.sandoz.com.

Novartis ponuja rešitve za varovanje zdravja, ki izpolnjujejo vedno večje potrebe bolnikov in družbe. Novartis s sedežem v Baslu v Švici ponuja zelo raznoliko paleto zdravil, s katerimi zadovoljuje te potrebe: inovativna zdravila, izdelke za zdravje oči, cenovno ugodna generična zdravila, preventivna cepiva, diagnostična sredstva, izdelke za zdravje potrošnikov in veterinarske izdelke. Novartis je edina globalna družba, ki je na vodilnem mestu na teh področjih. V letu 2012 so družbe v skupini Novartis dosegle prihodek od prodaje v višini 56,7 milijarde ameriških dolarjev, približno 9,3 milijarde ameriških dolarjev (9,1 milijarde ameriških dolarjev brez stroškov slabitve in amortizacije) je bilo vloženih v raziskave in razvoj. Skupina Novartis v svojih družbah, ki poslujejo v več kot 140 državah po vsem svetu, zaposluje približno 128.000 ljudi. Za dodatne informacije obiščite spletno stran www.novartis.com.

* * *

V sporočilu za javnost so izjave in napovedi o poslovanju v prihodnje. Napovedi obsegajo ocene, oblikovane na podlagi vseh informacij, ki jih imamo trenutno na voljo. Če bi se izkazalo, da so predvidevanja teh napovedi nezanesljiva, bi bili lahko dejanski rezultati poslovanja drugačni od pričakovanih.

- konec -

Za dodatne informacije se obrnite na:
Katarino Klemenc
Korporativno komuniciranje
Lek farmacevtska družba d. d.
telefon: (01) 580 22 43
telefaks: (01) 580 24 32
katarina.klemenc@sandoz.com