Slovenski in makedonski likovniki za novo bolnico v Skopju

8. 9. 1999

Ljubljana, 8. septembra – Včeraj zvečer se je v preddverju Lekove poslovne stavbe na Verovškovi slovesno končala donatorska akcija, v kateri so slovenski in makedonski likovni ustvarjalci podarili svoja likovna dela novi Bolnišnici za ginekologijo in porodništvo Čair v Skopju, ki bo predvidoma dograjena ob koncu letošnjega leta.

Zbrana likovna dela je predal makedonski slikar Stojan Razmovski, vsa pa bodo krasila prostore nove Bolnišnice za ginekologijo in porodništvo Čair v Skopju. Donacijo umetnikov je v imenu bolnišnice ob prisotnosti namestnika makedonskega ministra za kulturo, Blagoja Čorevskega, in drugih visokih gostov sprejel pomočnik direktorice, Kiril Georgijev. Umetnikom in Leku se je zahvalil za pomoč ter izrazil upanje, da bo sodelovanje tako dobro tudi v novem tisočletju.

Metod Dragonja, predsednik Lekove uprave, je kot gostitelj izkoristil omenjeni dogodek tudi za to, da se je dosedanjemu makedonskemu veleposlaniku v Sloveniji, dr. Dimitru Mirčevu, zahvalil za večletno plodno, uspešno in korektno sodelovanje. Dr. Dimitar Mirčev pa se je v svojem odgovoru zahvalil za pomoč, ki sta jo Slovenija in Lek v težkih trenutkih nudila celotnemu makedonskemu zdravstvu.

Kulturni dogodek je s svojim nastopom obogatil priznani makedonski ženski zbor sakralne glasbe Sv. Zlata Meglenska iz Skopja.