Leku ponovno priznanje TOP 10 za vlaganje v izobraževanje zaposlenih

  • Skrb za napredek in izobraževanje zaposlenih je v negotovih gospodarskih razmerah še toliko bolj pomembna za nadaljnji razvoj podjetij.
  • Lek je družba, ki temelji na znanju, samo v letu 2008 so namenili prek 4 milijone evrov v razvoj zaposlenih.
  • Delavnice “A prideš?” za vse zaposlene – novost na področju izobraževanja v Leku.
20. 11. 2009

V sklopu konference Izobraževalni management 2009, ki jo je v Ljubljani organiziralo podjetje Planet GV, so razglasili letošnje dobitnike priznanja TOP 10 izobraževalni management 2009, s katerim nagradijo deset slovenskih podjetij in organizacij, ki sistematično vlagajo v znanje in skrbijo za izobraževanje in usposabljanje zaposlenih. Med dobitniki priznanja TOP 10 je že osmič tudi farmacevtska družba Lek, član skupine Sandoz.

Razpis TOP 10 je letos potekal že deveto leto. Namen priznanj je predstavitev najboljših praks slovenskih podjetij, ki sistematično vlagajo v znanje, hkrati pa spodbuda za še hitrejši razvoj izobraževalne prakse in zviševanje ugleda področja izobraževanja. Izbor 10 najboljših je opravila tričlanska komisija v sestavi dr. Daniela Brečko, prof. dr. Bogdan Lipičnik in Melanija Končina Boltin.

Ob prejetju priznanja TOP 10 je predsednik uprave Leka Vojmir Urlep čestital sodelavcem in poudaril: “V teh turbulentnih časih ima priznanje za sistematično vlaganje v znanje in izobraževanje zaposlenih še posebno težo in pomen, saj dokazuje, da tudi v kriznih časih ne popuščamo na tako pomembnem področju in smo usmerjeni v prihodnost.”

Skrb za napredek in izobraževanje zaposlenih je v negotovih gospodarskih razmerah še toliko bolj pomembna za nadaljnji razvoj podjetij in organizacij. Lek je tako tudi v letu 2009 intenzivno in načrtno vlagal v razvoj, skrb za stalno učenje, izobraževanje in napredovanje zaposlenih ter uvedel tudi nekatere novosti.

“Kot vsa leta doslej smo tudi letos organizirali različna interna in zunanja izobraževanja, kot del globalne družbe pa imajo naši zaposleni priložnost učenja tudi v tujini. Uvedli smo tudi nekaj novosti, med njimi delavnice “A prideš?” s tematikami, povezanimi tako s poslovnim kot zasebnim življenjem zaposlenih. Cilj delavnic je poleg razvoja poslovnih veščin in širjenja vrednot družbe spoznavanje in povezovanje sodelavcev iz različnih enot. S tem izboljšujemo notranjo komunikacijo in tako dvigujemo organizacijsko kulturo in izboljšujemo organizacijsko klimo, vse to pa vpliva na uspešnost poslovanja,” je povedala Jasna Kos, vodja Izobraževanja v Leku, in dodala, da so za izobraževanja v letu 2008 namenili skupno prek štiri milijone evrov.

Priznanje TOP 10 2009 so poleg Leka prejeli še Ernst & Young, Gorenje, Helios, Krka, Merkur, Sava, Trimo, Unija in Zavarovalnica Triglav.

* * *

Lek, član skupine Sandoz, je eden od stebrov vodilne globalne generične družbe Sandoz. Deluje kot globalni razvojni center za izdelke in tehnologije, kot globalni proizvodni center za učinkovine in zdravila, kot kompetenčni center za razvoj vertikalno integriranih izdelkov, kot kompetenčni center Sandoza na področju razvoja in proizvodnje biofarmacevtskih izdelkov in kot center oskrbe za trge srednje in Vzhodne Evrope, jugovzhodne Evrope in SND, prodaje Slovenije ter prodajnih storitev za globalne Sandozove trge. Podrobnejše informacije so na voljo na http://www.lek.si.

Sandoz, divizija skupine Novartis, je vodilna družba na svetu na področju generičnih zdravil, ki ponuja široko paleto kakovostnih, cenovno dostopnih zdravil, ki niso več zaščitena s patenti. Sandoz ima v svojem portfelju več kot 950 učinkovin in prodaja svoja zdravila v več kot 130 državah. Med njegove ključne skupine zdravil sodijo antibiotiki, zdravila za bolezni in motnje osrednjega živčevja ter zdravila za prebavila, srce in ožilje in različne hormonske terapije. Poleg teh zdravil, Sandoz razvija, proizvaja in trži tudi farmacevtske in biotehnološke učinkovine ter zdravila za zdravljenje vnetij. Poleg močne organske rasti v zadnjih letih je Sandoz izvršil tudi vrsto združitev, vključno z družbami Lek (Slovenija), Sabex (Kanada), Hexal (Nemčija) in Eon Labs (ZDA). V letu 2008 je Sandoz dosegel prodajo v višini 7,6 milijarde ameriških dolarjev. Podrobnejše informacije so na voljo na www.sandoz.com

Novartis AG ponuja rešitve za varovanje zdravja, ki izpolnjujejo vedno večje potrebe bolnikov in družbe. Usmerjen je samo na področje varovanja zdravja in za čim boljše izpolnjevanje potreb ponuja zelo raznoliko paleto zdravil: inovativna zdravila, cenovno ugodna generična zdravila, preventivna cepiva, diagnostična sredstva in izdelke za zdravje potrošnikov. Novartis je edina družba, ki je na vodilnem mestu na teh področjih. V letu 2008 so družbe v skupini Novartis dosegle prihodek od prodaje v višini 41,5 milijarde ameriških dolarjev in čisti dobiček 8,2 milijarde ameriških dolarjev. Približno 7,2 milijarde ameriških dolarjev je bilo vloženih v raziskave in razvoj. Skupina Novartis ima sedež v Baslu v Švici, v njenih članicah, ki poslujejo v več kot 140 državah po vsem svetu, pa je zaposlenih približno 99,000 ljudi. Za dodatne informacije obiščite spletno stran http://www.novartis.com

* * *

V sporočilu za javnost so izjave in napovedi o Lekovem poslovanju v prihodnje. Napovedi obsegajo ocene, oblikovane na podlagi vseh informacij, ki jih imamo trenutno na voljo. Če bi se izkazalo, da so predvidevanja teh napovedi nezanesljiva, bi bili lahko dejanski rezultati poslovanja drugačni od pričakovanih.

- konec -

Za dodatne informacije se, prosim, obrnite na:

Katarino Klemenc Dinjaški

Korporativno komuniciranje

Lek farmacevtska družba d. d.

telefon: 01 580 22 43

telefaks: 01 580 24 32

komuniciranje.lek@sandoz.com