Lek pomagal Pediatrični kliniki pri selitvi v nove prostore

29. 6. 2009

V soboto, 27. junija je na Pediatrični kliniki v Ljubljani potekala selitev opreme in dokumentacije v nove prostore na Bohoričevi ulici. Pri tem zahtevnem in obsežnem procesu, ko je bilo treba preseliti številne dokumente in arhive ter vso medicinsko opremo z vseh oddelkov Pediatrične klinike, je farmacevtska družba Lek, član skupine Sandoz, ponudila svojo pomoč, ki so jo na Pediatrični kliniki z veseljem sprejeli.

Po besedah glavne medicinske sestre na Pediatrični kliniki Marinke Purkart je bilo posebej zahtevno seliti dializne aparate, saj so zelo težki in neugodni za prenašanje, veliko energije pa je bilo potrebne tudi za selitev dokumentacije in opreme z lokacije Pediatrične klinike na Ulici stare pravde, kjer ni dvigal. Zato so hvaležni Leku, da je s celodnevnim delom pomembno prispevali k hitrejšemu in lažjemu prehodu v nove prostore.

“Kot vsa slovenska javnost smo se tudi v Leku razveselili, da bo nova Pediatrična klinika začela delovati, zato smo z veseljem priskočili na pomoč pri procesu selitve in tako, upamo, vsaj nekoliko olajšali delo in prispevali k temu, da se bodo mali bolniki čim prej začeli zdraviti v novih in sodobno opremljenih prostorih,” je ob tem povedala Katarina Klemenc Dinjaški, direktorica Korporativnega komuniciranja v Leku.

* * *

Lek, član skupine Sandoz, je eden od stebrov vodilne globalne generične družbe Sandoz. Deluje kot globalni razvojni center za izdelke in tehnologije, kot globalni proizvodni center za učinkovine in zdravila, kot kompetenčni center za razvoj vertikalno integriranih izdelkov, kot kompetenčni center Sandoza na področju razvoja in proizvodnje biofarmacevtskih izdelkov in kot center oskrbe za trge srednje in Vzhodne Evrope, jugovzhodne Evrope in SND, prodaje Slovenije ter prodajnih storitev za globalne Sandozove trge. Podrobnejše informacije so na voljo na http://www.lek.si.

Sandoz, divizija skupine Novartis, je vodilna družba na svetu na področju generičnih zdravil, ki ponuja široko paleto kakovostnih, cenovno dostopnih zdravil, ki niso več zaščitena s patenti. Sandoz ima v svojem portfelju več kot 950 učinkovin in prodaja svoja zdravila v več kot 130 državah. Med njegove ključne skupine zdravil sodijo antibiotiki, zdravila za bolezni in motnje osrednjega živčevja ter zdravila za prebavila, srce in ožilje in različne hormonske terapije. Poleg teh zdravil, Sandoz razvija, proizvaja in trži tudi farmacevtske in biotehnološke učinkovine ter zdravila za zdravljenje vnetij. Poleg močne organske rasti v zadnjih letih je Sandoz izvršil tudi vrsto združitev, vključno z družbami Lek (Slovenija), Sabex (Kanada), Hexal (Nemčija) in Eon Labs (ZDA). V letu 2008 je Sandoz dosegel prodajo v višini 7,6 milijarde ameriških dolarjev. Podrobnejše informacije so na voljo na www.sandoz.com

Novartis AG ponuja rešitve za varovanje zdravja, ki izpolnjujejo vedno večje potrebe bolnikov in družbe. Usmerjen je samo na področje varovanja zdravja in za čim boljše izpolnjevanje potreb ponuja zelo raznoliko paleto zdravil: inovativna zdravila, cenovno ugodna generična zdravila, preventivna cepiva, diagnostična sredstva in izdelke za zdravje potrošnikov. Novartis je edina družba, ki je na vodilnem mestu na teh področjih. V letu 2008 so družbe v skupini Novartis dosegle prihodek od prodaje v višini 41,5 milijarde ameriških dolarjev in čisti dobiček 8,2 milijarde ameriških dolarjev. Približno 7,2 milijarde ameriških dolarjev je bilo vloženih v raziskave in razvoj. Skupina Novartis ima sedež v Baslu v Švici, v njenih članicah, ki poslujejo v več kot 140 državah po vsem svetu, pa je zaposlenih približno 96,700 ljudi. Za dodatne informacije obiščite spletno stran http://www.novartis.com

* * *

V sporočilu za javnost so izjave in napovedi o Lekovem poslovanju v prihodnje. Napovedi obsegajo ocene, oblikovane na podlagi vseh informacij, ki jih imamo trenutno na voljo. Če bi se izkazalo, da so predvidevanja teh napovedi nezanesljiva, bi bili lahko dejanski rezultati poslovanja drugačni od pričakovanih.

- konec -

Za dodatne informacije se, prosim, obrnite na:

Katarino Klemenc Dinjaški

Korporativno komuniciranje

Lek farmacevtska družba d. d.

telefon: 01 580 22 43

telefaks: 01 580 24 32

komuniciranje.lek@sandoz.com