"Pomežik soncu" – skupaj za srečnejše otroštvo

31. 3. 2009

S humanitarnim koncertom Za srečno otroštvo se je začela humanitarna akcija “POMEŽIK SONCU – omogočimo počitnice vsem otrokom”, s katero Zveza prijateljev mladine Slovenije (ZPMS) že 11. leto vzpodbuja dobre ljudi, naj po svojih močeh prispevajo za letovanje otrokom, ki bi zaradi socialne stiske njihovih družin ostali doma, prepuščeni sami sebi in ulici. Doslej so tovrstne počitnice omogočili več kot 7000 otrokom iz vse Slovenije. Tudi letos kljub slabši gospodarski situaciji pričakujejo velik odziv dobrotnikov. Pobudo že vsa leta podpira farmacevtska družba Lek, član skupine Sandoz.

S humanitarnim koncertom Za srečno otroštvo, ki so ga na zadnji marčevski večer pod pokroviteljstvom Barbare Miklič Türk pripravili v Slovenskem narodnem gledališču v Mariboru, je Zveza prijateljev mladine svojo akcijo začela že enajstič. Tokrat so na koncertu sodelovali člani Parlamentarnega dixie banda, Nuška Drašček, Zoran Predin, kvintet Syba in učenci iz osnovnih šol Martina Košaka, Tabora II in Ludvika Pliberška iz Maribora. Člani Parlamentarnega dixie banda so pripravili svojo tretjo zgoščenko, ki so jo kot darilo Zvezi prijateljev mladine Slovenija podarili z namenom, da bi tudi z njihovo pomočjo lahko letovalo čim več otrok iz socialno ogroženih družin. Izkupiček od prodaje zgoščenke je namenjen letovanju otrok.

“Delovni prostovoljci in ustvarjalni ljudje, ki živijo in delajo v Mariboru, so bili vzrok, da so ta dobrodelni koncert pripravili prav v Mariboru,” je povedala Majda Struc, generalna sekretarka Zveze prijateljev mladine Slovenije.

Franc Hočevar, predsednik Zveze prijateljev mladine Slovenije, je ob tej priložnosti dejal, da bodo preko Pomežika soncu otrokom pomagali še naprej, ne glede na vse težjo gospodarsko situacijo, obenem pa je podelil posebni priznanji za dolgoletno sodelovanje farmacevtski družbi Lek in Mariu Galuniču oz. oddaji Spet doma. V okviru Leka je priznanje za desetletno sodelovanje prejel Marjan Novak, član Lekove uprave. Pobudo “POMEŽIK SONCU” je že v samem začetku kot veliki pokrovitelj in partner pobude podprla farmacevtska družba Lek, članica skupine Sandoz. “Nekaterim otrokom so počitnice na morju ali v gorah na srečo nekaj samoumevnega, veliko pa je takih, ki s pomočjo Pomežika soncu prvič vidijo morje ali z vrstniki preživijo zanimive počitnice v naravi. Lek je zato že 11. leto zapored del te plemenite pobude, s katero je skozi leta počitnikovalo veliko število otrok. Zadnja leta za njih pripravljamo tudi prav poseben dan zabave, Sončkov živžav, in ko smo z njimi, vidimo, koliko jim pomenijo razigrani počitniški dnevi med vrstniki. Zadovoljen in nasmejan otroški obraz je najlepša zahvala za našo podporo,” je povedal Marjan Novak.

Za dodatne informacije se, prosim, obrnite na:

Katarino Klemenc Dinjaški

Korporativno komuniciranje

Lek farmacevtska družba d. d.

telefon: 01 580 22 43

telefaks: 01 580 24 32

komuniciranje.lek@sandoz.com