Uvod v aktivnosti ob tednu otroka

Vse z malim se začenja - razstava otroških likovnih umetnij v Galeriji Lek

  • Razstava malih umetnikov v Galeriji Lek uvod v aktivnosti ob tednu otroka
  • Razstavo že tretje leto zapovrstjo ob tednu otroka pripravljajo otroci in vzgojiteljice iz Lekovega vrtca.
  • Lek za izvajanje dejavnosti Zveze prijateljev mladine Slovenije v letu 2008 namenil 17.000 evrov, v skoraj 10 letih sodelovanja skupaj prek 150.000 evrov
30. 9. 2008

Danes popoldan so v Galeriji Lek odprli razstavo otroških likovnih del z naslovom ‘Vse z malim se začenja’, ki so jo s pesmijo in plesom pospremili tudi mali avtorji umetnij. Razstavo že tretje leto zapovrstjo ob tednu otroka, ki poteka vsako leto v začetku oktobra v organizaciji Zveze prijateljev mladine Slovenije in ga finančno omogoča Lek, pripravljajo otroci in vzgojiteljice iz Lekovega vrtca – Najdihojca, enota Biba.

Letos so otroci navdih za svoje umetnije iskali v naravi in ponovno dokazali, da otroška ustvarjalnost ne pozna meja. Risalo, barvalo in dolblo je 45 otrok, starih od 11 mesecev do šest let. Tako je nastalo 87 edinstvenih likovnih del v dveh različnih tehnikah: risanje v glino in slikanje z glino. Otroci so pri svojem ustvarjanju spoznavali, kako lahko naravni material kot je glina uporabljamo na več načinov. Ustvarjena likovna dela bodo v Galeriji Lek na ogled do 10. oktobra 2008.

Ob odprtju razstave je Lek Zvezi prijateljev mladine Slovenije (ZPMS) podaril 17.000 evrov za izvajanje dejavnosti ZPMS v letu 2008. Lek je namreč že skoraj 10 let partner Zveze prijateljev mladine Slovenije in podpira številne njihove dejavnosti, namenjene otrokom in mladim. Pri akciji “Pomežik soncu” sodelujejo že od snovanja same ideje leta 1999 dalje in tako omogočajo počitnice veliko otrokom, ki sicer tega morda ne bi mogli doživeti. Poleg finančnega vložka Lek vsako leto za otroke na počitnicah organizira tudi zabavno prireditev Sončkov živžav. V desetih letih so v Leku za počitnice otrok, Teden otroka in delovanje ZPMS namenili prek 150.000 evrov.

* * *

Lek, član skupine Sandoz, je eden od stebrov vodilne globalne generične družbe Sandoz. Deluje kot globalni razvojni center za izdelke in tehnologije, kot globalni proizvodni center za učinkovine in zdravila, kot kompetenčni center za razvoj vertikalno integriranih izdelkov, kot kompetenčni center Sandoza na področju razvoja in proizvodnje biofarmacevtskih izdelkov in kot center oskrbe za trge SVE, JVE in SND, prodaje Slovenije ter prodajnih storitev za globalne Sandozove trge. Lek podpira delovanje Sandoza na njegovi poti postati prva generična farmacevtska družba na svetu. Lekovo srednje- in dolgoročno poslovanje sledi viziji in strategiji Sandoza postati vodilni svetovni generični proizvajalec. V Leku je več kot 3.000 zaposlenih. Podrobnejše informacije so na voljo na http://www.lek.si.

Sandoz, divizija skupine Novartis, je vodilna družba na svetu na področju generičnih zdravil, ki ponuja široko paleto kakovostnih, cenovno dostopnih zdravil, ki niso več zaščitena s patenti. Sandoz ima v svojem portfelju več kot 950 učinkovin in prodaja svoja zdravila v več kot 130 državah. Med njegove ključne skupine zdravil sodijo antibiotiki, zdravila za bolezni in motnje osrednjega živčevja ter zdravila za prebavila, srce in ožilje in različne hormonske terapije. Poleg teh zdravil, Sandoz razvija, proizvaja in trži tudi farmacevtske in biotehnološke učinkovine ter zdravila za zdravljenje vnetij. Poleg močne organske rasti v zadnjih letih je Sandoz izvršil tudi vrsto združitev, vključno z družbami Lek (Slovenija), Sabex (Kanada), Hexal (Nemčija) and EonLabs (ZDA). V letu 2007 je imel Sandoz okoli 23.000 zaposlenih po vsem svetu in je dosegel prodajo v višini 7.2 milijarde ameriških dolarjev.

Novartis AG ponuja rešitve za varovanje zdravja, ki izpolnjujejo vedno večje potrebe bolnikov in družbe. Usmerjen je samo na področja rasti pri varovanju zdravja in za čim boljše izpolnjevanje potreb ponuja zelo raznoliko paleto zdravil: inovativna zdravila, cenovno ugodna generična zdravila, preventivna cepiva in diagnostična sredstva in izdelke za zdravje potrošnikov. Novartis je edina družba, ki je na vodilnem mestu na teh področjih. V letu 2007 so družbe v skupini Novartis (brez upoštevanja odprodaj v letu 2007) dosegle čisti prihodek od prodaje v višini 38,1 milijarde ameriških dolarjev in čisti dobiček 6,5 milijard ameriških dolarjev. Približno 6,4 milijarde ameriških dolarjev je bilo vloženih v raziskave in razvoj. Skupina Novartis ima sedež v Baslu v Švici, v njenih članicah, ki poslujejo v več kot 140 državah po vsem svetu, pa je zaposlenih približno 98,200 ljudi. Za dodatne informacije obiščite spletno stran http://www.novartis.com.

* * *

V sporočilu za javnost so izjave in napovedi o Lekovem poslovanju v prihodnje. Napovedi obsegajo ocene, oblikovane na podlagi vseh informacij, ki jih imamo trenutno na voljo. Če bi se izkazalo, da so predvidevanja teh napovedi nezanesljiva, bi bili lahko dejanski rezultati poslovanja drugačni od pričakovanih.

- konec -

Za dodatne informacije se, prosim, obrnite na:

Katarino Klemenc Dinjaški

Korporativno komuniciranje

Lek farmacevtska družba d. d.

telefon: 01 580 22 43

telefaks: 01 580 24 32

komuniciranje.lek@sandoz.com