Lek za otroke na festivalu Pranger

2. 7. 2008

V Rogaški Slatini bo med 3. in 6. julijem potekal jubilejni peti festival Pranger, ki združuje literarne kritike, pesnike in prevajalce pa tudi glasbenike. Del letošnjega programa je tudi program za otroke, ki ga je omogočil Lek.

Letos bo na Prangerju poskrbljeno tudi za najmlajše. Tako bo v soboto, 5. julija, v Kulturnem centru v Rogaški Slatini potekala prireditev za otroke Moj dežnik je lahko pesem, na kateri bodo predstavili pesniško ustvarjalnost osnovnošolcev, sledila pa bo še lutkovna predstava Muca Copatarica v izvedbi gledališča Labirint.

Kritiki so za letošnji festival izbrali devet pesniških zbirk, o katerih bo tekla beseda, prevajalski del pa bo letos v znamenju italijanščine. Klarisa Jovanović bo na Prangerju sodelovala z zbirko Zgiban prek Mure, Nataša Velikonja z zbirko Poljub ogledala, Jana Putrle Srdić z Lahko se zgodi karkoli, Vida Mokrin Pauer pa z zbirko Upoštevaj kvante!. Med izbranimi so še Andrej Medved z zbirko Ekloge, Milan Jesih s Tako rekoč, Karlo Hmeljak z zbirko Dve leti pod ničlo, Borut Gombač z zbirko Sence in sinkope, urbane balade in Kristina Hočevar z zbirko Fizični rob.

Poleg pogovorov med kritiki in avtorji, ki bodo na sporedu vsak festivalski dan, bo v petek, 4. julija, potekalo prevajalsko omizje, ki bo letos posvečeno italijanskemu jeziku.

Lliterarno druženje čez dan bo ponoči obogateno z glasbo. Med izvajalci bodo tako Klarisa Jovanovič, Lado Jakša , zadnji dan festivala, v soboto, pa bodo festival sklenili člani komorne jazzovske zasedbe Bossa de novo.