V Moskvi odprto novo podjetje Lek Kozmetika

14. 4. 1999

12. maja 1999 smo v Moskvi odprli novo podjetje z imenom Lek Kozmetika d. o. o. To je že petindvajseta Lekova enota v tujini.

Na ruskem trgu je Lek s svojimi izdelki prisoten že 30 let in se trenutno uvršča med 10 največjih farmacevtskih družb v Ruski federaciji. Poleg farmacevtskega programa bo Lek odslej ruskim kupcem nudil tudi kozmetični program, ki obsega 425 izdelkov.

Glavne blagovne znamke v kozmetičnem programu so Green Line (kolekcija za nego obraza), Amai (kolekcija za nego telesa) ter dekorativna kozmetika Deborah in Rouge Baiser.

V začetku leta 1999 se je Lek Kozmetika odločil za nov pristop pri prodajanju kozmetike na ruskem trgu. Kozmetične izdelke bodo odslej tržili za to posebej izobraženi svetovalci.

Direktor podjetja Lek Kozmetika Aleš Kušter pravi, da “samo tak pristop omogoča neposreden stik med uporabniki in strokovnjaki za kozmetiko, ki lahko neposredno pojasnijo uporabo izdelkov in tako zagotovijo kar najboljši učinek Lekovih kozmetičnih izdelkov."

Na otvoritvi podjetja v novih poslovnih prostorih v središču Moskve je slovenski veleposlanik v Ruski federaciji Dušan Snoj poudaril, da je kljub gospodarsko političnim težavam, ki pretresajo Rusko federacijo v tem trenutku zelo pomembno ostati na ruskem trgu. Zato je otvoritev novega podjetja Lek Kozmetika pozdravil z odobravanjem in izrazil prepričanje, da bo mlada ekipa Lekovih strokovnjakov uspešna v svojem delu.