Lek, član skupine Sandoz, letošnjo novoletno dobrodelno akcijo namenja otrokom v slovenskih bolnišnicah

Lek obiskal otroke v Splošni bolnišnici Celje

12. 1. 2006

Danes se je na otroškem oddelku Splošne bolnišnice Celje z ustvarjalno delavnico in obiskom veslača Luke Špika nadaljevala novoletna akcija farmacevtske družbe Lek, člana skupine Sandoz, ki je namenjena otrokom v vseh slovenskih bolnišnicah. V vsaki ustanovi organizirajo ustvarjalno delavnico za otroke, jim podarijo celoletno naročnino na revijo Petka ter pomagajo opremiti otroške kotičke. Z akcijo Lek nadaljuje svojo družbeno odgovorno vlogo in prispeva k lepšim trenutkom danes in jutri.

Dr. Lidija Vučajnk, predstojnica pediatričnega oddelka celjske bolnišnice je ob tem povedala: “Veseli smo Lekove dobrodelne akcije, namenjene otrokom v bolnišnici. S podarjenimi sredstvi bomo kupili knjige, igrače in različne pripomočke, s katerimi si bodo otroci krajšali čas zdravljenja v bolnišnici ter se skozi igro in branje počutili bližje domačemu okolju.”

Lek se je tudi tokrat tako kot v preteklih letih odločil, da bodo novoletne dobrodelne prireditve potekale po vsej Sloveniji. Sredstva namenjajo otroškim bolnišnicam oziroma otroškim oddelkom bolnišnic. Do sedaj so v decembru in januarju že obiskali bolnišnice v Mariboru, Šempetru pri Novi Gorici, Murski Soboti, Slovenj Gradcu, Izoli, Trbovljah, Brežicah in na Jesenicah, v januarju pa bodo poleg celjske bolnišnice obiskali še otroke v bolnišnicah v Ljubljani, Novem mestu in na Ptuju. Pri snovanju jih je vodila želja popestriti čas otrok v bolnišnicah ter jih spodbuditi k ustvarjalnosti. Lek tako v decembru in januarju obiskuje otroke v omenjenih bolnišnicah in zanje organizira ustvarjalne delavnice, ki potekajo pod strokovnim vodstvom, otroci pa v njih izdelujejo okrasne predmete iz različnih materialov. Poleg tega Lek vsem bolnišnicam podarja celoletno naročnino na revijo Petka in tako omogoča, da bo vsak hospitaliziran otrok v letu 2006 lahko dobil svojo revijo, ki je zasnovana tako, da v otroku z različnimi nalogami vzbudi radovednost, veselje pri reševanju nalog, branju, pisanju, slikanju in logičnem razmišljanju.

“Odločili smo se, da letošnjo novoletno akcijo namenimo otrokom, ki so zaradi bolezni in bivanja v bolnišnici odtrgani od svojih najbližjih. Želimo, da bi ta čas čim lažje preživeli, zato iskreno upamo, da jim bomo z ustvarjalnimi delavnicami in revijami Petka uspeli preusmeriti misli na lepše trenutke v življenju,” je ob obisku otrok v celjski bolnišnici povedal Andrej Grilc, vodja Prodaje Slovenije v Leku.

V sklopu novoletne akcije bo Lek obdaril tudi otroške kotičke bolnišnic, in sicer s tistim, kar zdravstvene ustanove najbolj potrebujejo, da bi lahko dolgoročno prispevali k prijetnejšemu preživljanju časa hospitaliziranih otrok. Da bi bila ta darila čim bolj ustrezna, jih izbirajo vodstva posameznih otroških bolnišnic oziroma otroških oddelkov sama.

Farmacevtska družba Lek v Sloveniji že 60 let skrbi za izboljševanje in ohranjanje zdravja ter kakovosti življenja. Na številnih področjih je vpeta v družbeno okolje, saj aktivno deluje na humanitarnem in zdravstvenem področju ter pomaga na športnem, kulturnem, izobraževalnem in znanstveno-raziskovalnem področju.

Letošnja novoletna dobrodelna akcija pomeni še en prispevek k Lekovemu udejanjanju družbeno odgovorne vloge kot dela svojega poslanstva. Ta Lekova vloga se ujema tudi z Novartisovo družbeno odgovornostjo, ki za tega globalno uspešnega farmacevta predstavlja enega od stebrov poslovanja.

V sporočilu za javnost so izjave in napovedi o Lekovem poslovanju v prihodnje. Napovedi obsegajo ocene, ki smo jih oblikovali na podlagi vseh informacij, ki jih imamo trenutno na voljo. Če bi se izkazalo, da so predvidevanja teh napovedi nezanesljiva, bi bili lahko dejanski rezultati poslovanja drugačni od pričakovanih.

  • * *
    Za dodatne informacije se prosim obrnite na:
    Špela Jurak
    Korporativno komuniciranje
    Lek farmacevtska družba d.d.

Telefon: 01/580 22 43
Telefaks: 01/580 24 32
komuniciranje.lek@sandoz.com