Lek glavni sponzor mladega teniškega reprezentanta Slovenije

Mladi reprezentant skupaj z Lekom v mednarodni teniški vrh

6. 4. 2004

Direktor Lekovega proizvodnega obrata v Lendavi dr. Aleš Rokavec je danes 16-letnemu teniškemu reprezentantu Zoranu Goluboviču iz Hotize v imenu farmacevtske družbe Lek izročil simbolični ček v vrednosti 1.800.000,00 SIT. Lek je s to sponzorsko gesto postal triletni glavni sponzor mladega in perspektivnega teniškega igralca, uspešnega tudi že v mednarodni konkurenci. S sponzoriranjem mladega tenisača Lek tako potrjuje svojo tradicionalno vlogo pri vlaganju v šport in mlade ter okolje, v katerem je prisoten. S tem nadaljuje s svojo usmerjenostjo k spodbujanju zdravega načina življenja mladih.

Ob prisotnosti častnih gostov – nekdanje slovenske teniške igralke Mime Jauševec, predsednika Teniškega kluba Winner Branka Goluboviča, katerega član je tudi Zoran Golubovič, ter predstavnikov Leka, je dr. Aleš Rokavec, direktor Lekovega proizvodnega obrata v Lendavi, zbrane nagovoril: “Šport bi moral biti sestavni del življenja vseh nas, saj pomembno prispeva k razvoju zdravega in kakovostnega življenja. Zato Lek z veseljem pomaga nadarjenim mladim športnikom, s podporo kulturnim in humanitarnim aktivnostim pa želi izpolniti svojo odgovornost do družbe, v kateri deluje.”

V prostorih Lekovega proizvodnega obrata v Lendavi je na kratki, a prisrčni prireditvi, Lek dijaku drugega letnika športne gimnazije iz Murske Sobote izkazal zavidljivo finančno podporo, ki mu bo omogočila še bolj kakovostne treninge in udeležbo na novih tekmovanjih. Tudi v mladinskem vrhunskem športu so danes razmere in finančni pogoji namreč že takšni, da starši mladih tekmovalcev vse pogostje sami ne zmorejo poravnavati nastalih obveznosti, povezanih z ustrezno opremo in kakovostnimi pripravami mladih tekmovalcev na tekmovanja.

Zoran Golubovič, član Teniškega kluba Winner iz Hotize, je s svojimi šestnajstimi leti na prvem mestu slovenske jakostne lestvice med mladinci do 16 let, na evropski lestvici pa v enaki konkurenci zaseda 13. mesto. Prvi turnir je osvojil z devetimi leti, od dvanajstega leta dalje pa je stalni član slovenske teniške reprezentance. Je perspektiven mlad igralec, ki že redno zmaguje tudi na dvobojih s starejšimi tekmovalci, toda za nadaljnji razvoj in tekmovalno uspešnost ob rednem treningu potrebuje tudi čim večje število obiskov oziroma tekmovanj na turnirjih doma in v tujini. V pretekli sezoni je več kot uspešno začel nastopati na turnirjih U16, saj se je že na prvem turnirju v Krškem uvrstil v finale. Njegov največji lanski uspeh pa sta peto mesto na Mastersu v Anconi in skupno peto mesto na evropski jakostni lestvici.

V sezoni 2004/2005 Zoran Golubovič in njegov trener načrtujeta nastop na osmih turnirjih evropskega (ETA) prvega ranga in nastop na osmih do petnajstih turnirjih svetovnega ranga (ITF). Zoranov cilj v tej sezoni je uvrstitev med prve tri igralce v Evropi in med prvih štiristo na svetovni jakostni lestvici. Ti cilji bodo dosegljivi z nastopi na turnirjih ITF, za katere je Zoran po mnenju strokovnjakov dobro pripravljen.

Lek je z današnjo sponzorsko pogodbo še dopolnil široko družino svojih športnih sponzorirancev. �e vrsto let namreč sodeluje z Olimpijskim komitejem Slovenije, s prireditelji svetovnega pokala v Planici in Kranjski Gori, košarkarskima kluboma KK Union Olimpija in KK Ježica, hokejskim klubom Lek Lipovci, podpira pa tudi udeležbo reprezentantov na paraolimpijskih igrah športnikov invalidov.

Za dodatne informacije pokličite (01) 580 22 43 E-pošta: korporativno.komuniciranje@lek.si Katarina Klemenc Dinjaški, Korporativno komuniciranje v Leku