Lek še z eno obliko ko-amoksiklava na ameriški trg

29. 11. 2002

Ljubljana, 29. novembra 2002 – Slovenska farmacevtska družba Lek d. d. je od ameriške agencije za hrano in zdravila (Food and Drug Administration) dobila še eno odobritev za takojšnjo distribucijo in prodajo. Tokrat za 625-miligramske tablete ko-amoksiklava (kombinacija antibiotika amoksicilin in klavulanske kisline, inhibitorja betalaktamaze), antibiotika za zdravljenje širokega spektra bakterijskih okužb.

Pred nekaj dnevi je slovenska farmacevtska družba Lek d. d. že dobila odobritev za distribucijo in prodajo 1-gramske tablete ko-amoksiklava, 27. novembra pa še za 625-miligramske tablete. Družba Lek bo izdelek tržila prek svoje ameriške podružnice Lek Pharmaceuticals Inc.

Farmacevtska družba Lek bo začela 625-miligramske in 1-gramske tablete ko-amoksiklava na ameriškem trgu, ki je največji farmacevtski trg na svetu in eden od Lekovih strateških trgov, tržiti na začetku leta 2003.

V sporočilu za javnost so izjave in napovedi o Lekovem poslovanju v prihodnje. Napovedi obsegajo ocene, ki smo jih oblikovali na podlagi vseh informacij, ki jih imamo trenutno na voljo. Če bi se izkazalo, da so predvidevanja teh napovedi nezanesljiva, bi bili lahko dejanski rezultati poslovanja drugačni od pričakovanih.

***

Za dodatne informacije pokličite (01) 580 22 43 Miša Komar – Žiberna, Korporativno komuniciranje v Leku